کد خبر: 380809

بودجه دانشگاه‌ها برای انجام فعالیت‌های پژوهشی بزرگ مناسب نیست

معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس گفت: تغییراتی در میزان بودجه دانشگاه‌ها داده شده؛ اما هنوز برای کارکرد‌های بزرگ علمی و هزینه‌های دانشگاه‌ها مناسب نیست.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از دانشجو، یعقوب فتح‌اللهی، معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس، درباره لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ دانشگاه‌ها گفت: بودجه اختصاص داده شده به دانشگاه‌ها در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ متناسب با هزینه‌های دانشگاه‌ها نیست؛ اما برخی از هزینه‌ها را پوشش می‎دهد.

وی ادامه داد: تحقق میزان بودجه اختصاص یافته در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ برای دانشگاه‌ها مورد ابهام است؛ زیرا در سال‌های گذشته نیز تنها به میزان ۸۰ تا ۹۰ درصد آن تحقق یافته است. اکنون مجلس نیز پیشنهاد کرده است تا حقوق کارکنان افزایش یابد؛ در این صورت بودجه پیشنهادی دیگر کفاف فعالیت‌‎های دانشگاهی را نخواهد داد.

وی با بیان اینکه بودجه دانشگاه‌ها برای کارکرد‌های بزرگ علمی مناسب نیست، اظهار کرد: از ۱۰ سال گذشته تا کنون تغییراتی در میزان آن داده شده؛ اما هیچگاه مطلوب نبوده است. اگر دانشگاه قرار است در تراز با دانشگاه‌های پیشرفته و بزرگ جهانی کار کند، باید مقیاس بودجه آن نیز به همان میزان رشد یابد.

معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: دانشگاه‌های هم تراز دانشگاه تربیت مدرس در دنیا، ۲۰۰ برابر بودجه پژوهشی بیشتری دارند، زمانی که نام دانشگاه‌های جهانی آورده می‌شود، باید به میزان بودجه آن‌ها نیز توجه شود. قسمت عمده‌ای که برای اعتبارات دانشگاه‌ها در نظر گرفته می‌‍شود، حقوق کارکنان است؛ بنابراین چیزی برای انجام فعالیت‌های پژوهشی نخواهد ماند.

فتح اللهی اظهار کرد: در اسناد بالادستی قرار بوده است تا درصد GTV را به دانشگاه‌ها برای پژوهش بدهیم، اما تا کنون این میزان را اختصاص نداده‌ایم، این رقم باید به دو و نیم تا سه درصد می‌رسید، اما اکنون سه دهم درصد است، با این اوضاع نمی‌‍توان از دانشگاه انتظار داشت تا به فعالیت‌های پژوهشی بزرگ بپردازد.