تاریخ : 1393,یکشنبه 24 اسفند12:26
کد خبر : 161060 - سرویس خبری : خبرهای ویژه

چشم و چراغ دولت در سال 93

دکتر قاضی زاده هاشمی را خیلی ها با کلینیک نور که محل انجام عمل های تخصصی چشم پزشکی است قبل از تابستان 92 می شناختند. اما بعد از معرفی سیدحسن قاضی زاده هاشمی به عنوان وزیر بهداشت و رای آوردن وی در مجلس، همه حتی آنها که مشکل چشم هم نداشتند با او آشنا شدند.

خبرنامه دانشجویان ایران: سال 93 برای دولت یازدهم تا چند روز دیگر مثل تمام ایرانی ها تمام می شود. سالی که هر حرف و حدیثی از طرف دولت در آن انجام شد. رفتار عصبانی با منتقدان گرانی پیچ خوردگی بیش از حد در ماجرای هسته ای و ... اما در میان کارت زرد و قرمزهایی که دولت از مردم و مجلس و نخبگان گرفت یک نقطه امیدواری در دولت به خوبی دیده می شد. چشم و چراغ دولت که نسبتاً از مخالفان تا موافقان دولت همه از کار و عملکردش رضایت نسبی داشتند؛ سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت بود.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ دکتر قاضی زاده هاشمی را خیلی ها با کلینیک نور که محل انجام عمل های تخصصی چشم پزشکی است قبل از تابستان 92 می شناختند. اما بعد از معرفی سیدحسن قاضی زاده هاشمی به عنوان وزیر بهداشت و رای آوردن وی در مجلس، همه حتی آنها که مشکل چشم هم نداشتند با او آشنا شدند.

در معرفی هاشمی اتفاقا خیلی از حامیان دولت منتقد و مخالفش بودند و او را به خاطر آنکه پسرعموی امیرحسین قاضی زاده هاشمی سخنگوی سابق جبهه پایداری است، مهره پایداری ها در دولت می دانستند.

اما هاشمی کارش در سال 93 با ادامه طرح تحول نظام سلامت که از سال 92 با جدیت پیگیری می کرد را ادامه داد. از آنجایی که هیچ طرحی در ایران بدون منتقد و مخالف وجود ندارد عملکرد هاشمی در حوزه تحول سلامت و به خصوص افزایش میزان تعرفه های پزشکی با انتقادهایی رو به رو بود.

انتقاد ها به وزیر بهداشت اگرچه از طرف افرادی مثل پزشکیان که وزیر بهداشت دولت اصلاحات قابل تامل بود ولی سیر رضایت از وزارت کم حاشیه هاشمی بهترین دلیل بود تا حتی دانشجویان در دیدار ماه رمضان خود با رهبر انقلاب از وی تمجید کنند و لبخند هاشمی در روزهای اوج انتقاد به وزیر معزول وزارت علوم یعنی فرجی دانا خود نشان دهنده خیلی چیزها بود.

از آن جا که بی حاشیه بودن در ایران غیر ممکن به نظر می آید وزیر بهداشت هم حاشیه ای در سال 93 داشت به نام دکتر حسام الدین علامه از چهره های معروف سابق انجمن اسلامی علوم پزشکی تهران. فردی که در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 هاشمی رفسنجانی نقش پایه تریبون را برایش ایفا کرده بود به عنوان مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت منتصب شده بود. حاشیه ای که شاید سال 94 برای هاشمی و وزارت خانه اش مشکل تراشی کند.

اما با وجود «آقای دکتر حاشیه ساز» و انتقادهای طرفداران دولت از وزیر بهداشت هیچ کس نمی تواند انکار کند که جنس این وزیر بهداشت در روزهای پر فراز و نشیب دولت در سال 93 جنس نایاب و نادری بود. حضور در میان مردم در سخت ترین شرایط که نمونه اش ماجرای ریزگردهای اهواز بود. حضور در زندان ها برای لمس از نزدیک مشکلات سلامتی زندانیان و انجام عمل های درمانی در نقاط مختلف کشور به صورت رایگان گرچه برای مردم خوشایند بود اما برای بعضی ها مانند مشاور معصومه ابتکار در سازمان محیط زیست ناخوشایند بود تا آن جا که آقای دکتر چشم پزشک دولت متهم به «نخود هر آشی» بودن، شد. حتی روزنامه نزدیک به هاشمی رفسنجانی یعنی آرمان روابط عمومی هم برای وزیر بهداشت خط و نشان کشید که آقای وزیر رفتار پوپولیستی ات بوی رسیدن به پاستور از راه انتخابات ریاست جمهوری 96 می دهد. این نامهربانی حامیان دولت با قاضی زاده هاشمی درحالی انجام شد که حتی هاشمی رفسنجانی هم بنابر اعتراف خودش سلامتی چشم هایش را مدیون وزیر بهداشت است.

به هر حال سال 93 سالی بود که دانشجویان علوم پزشکی وزیرشان را بر سر سفره های افطار خودشان در خوایگاه ها دیدند و حتی بدون تکلف با یکی از برترین جراحان چشم دنیا سلفی انداختند. البته دانشجویان پزشکی در اسفندماه با قوانین جدید برای امتحان دستیاری در شوک به سر می برند.

شوکی که شاید بعد از امتحان دستیاری در بهار 94 خودش را نشان دهد. سالی که با وجود گلایه مندی  پرستارها و تجمعشان در مقابل مجلس درباره وضعیت معیشتی و میزان کارانه شان برای وزارت بهداشت به خیر و خوشی گذشت. گرچه تلخی های زیادی در حوزه بهداشت از ماجرای پالم و پوست سیب تا اسید پاشی و این اواخر آمپول های چشم قاچاق در حوزه وزارت بهداشت وجود داشت اما آقای دکتر هیئت دولت با حاشیه سازی کمتری به داد مردم رسید و گره از کارشان باز می کرد. و شاید بی دلیل نیست که این جراح چشم در سال 93 چشم و چراغ دولت بود!

* گزارش از محمد مهدی نوریه


کد خبرنگار : 17