تاریخ : 1394,سه شنبه 05 خرداد19:35
کد خبر : 167548 - سرویس خبری : خبرهای ویژه

شورای عالی انقلاب فرهنگی در تائید روسای دانشگاه ها «عقیم» می‌شود؟!

این پیشنهادات در حالی امشب مطرح می شود به عقیده کارشناسان دانشگاهی عدم تایید صلاحت چند گزینه قبلی دانشگاه ها به خصوص در مسئله دانشگاه تهران باعث شده است، دولت با کرفتن مجوزی روسای دانشگاه ها را بدون تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی انتصاب کند.

خبرنامه دانشجویان ایران: همانگونه که میشد پیشبینی کرد عدم معرفی 30 تن از روسای دانشگاه های مهم  برای تایید صلاحیت در شورای عالی انقلاب فرهنگی باعث متوسل شدن دولت به دور زدن این شورا برای به کرسی نشاندن نفرات مورد نظر شد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ صبح امروز رسانه ها خبری  مبنی بر پروژه دولتی کردن تأیید صلاحیت سرپرست دانشگاه‌ها منتشر کردند؛ ماجرای اینگونه است که در دستور جلسه امروز شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار است کمیته‌ای با حضور دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، وزیر علوم و سه نفر با حکم رئیس‌جمهور تشکیل شود تا از این پس بررسی و انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها به جای طرح در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در این کمیته صورت بپذیرد.

طبق آنچیزی که تسنیم آن را منتشر کرده است، این پیشنهاد قرار در دو مدل ارائه شود؛  پیشنهاد اول این است که وظیفه تأیید صلاحیت سرپرستان دانشگاه‌ها به‌عهده رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی (رئیس‌جمهور)، وزیر بهداشت و وزیر علوم گذاشته شود. و پیشنهاد دوم این است که این فرآیند به کمیته‌ای 4نفره با حضور وزیر علوم، وزیر بهداشت،‌ رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی سپرده شود و اگر این کمیته درباره سرپرست دانشگاهی توافق کرد و به اجماع رسیدند، همان تصمیم گرفته شود و اگر به اجماع نرسیدند در نهایت رئیس‌جمهور در این خصوص تصمیم‌ بگیرد و نظر او تعیین‌کننده باشد.

با توجه به پیشنهاد دوم، در صورتی که کمیته مورد نظر درباره تأیید صلاحیت سرپرست دانشگاهی به نتیجه نرسید، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی (رئیس‌جمهور) به موضوع ورود پیدا کرده و با نظر رئیس‌جمهور، سرپرست دانشگاه مورد نظر تأیید و یا عدم تأیید صلاحیت می‌شود.

این پیشنهادات در حالی امشب مطرح می شود به عقیده کارشناسان دانشگاهی  عدم تایید صلاحت چند گزینه قبلی دانشگاه ها به خصوص در مسئله دانشگاه تهران باعث شده است، دولت با کرفتن مجوزی روسای دانشگاه ها را بدون تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی انتصاب کند.

نکته قابل تامل دیگر اینکه این پیشنهاد بلافاصله بعد از اظهارات هاشمی که از این شورا انتقاد کرده بود، اتفاق می افتاد، هاشمی در جلسه هفته گذشته خود می گوید: برای انتخاب رئیس یک دانشگاه باید در راهروهای شورای عالی انقلاب فرهنگی معطل شویم.

در همین رابطه مسئولان تشکل های دانشجویی در گفتگوهایی با خبرنامه دانشجویان ایران، پشت پرده این تصمیمات را شرح دادند.

امیر فتوتی، دبیر تشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان در این باره گفت: واگذاری تائید صلاحیت سرپرستان دانشگاه‌ها از شورای عالی انقلاب فرهنگی به دولت، یک ظلم به سیستم آموزش عالی و یک ظلم به کل نظام است.

فتوتی ضمن بعید دانستن به نتیجه رسیدن این طرح افزود: اگر فیلتر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تائید صلاحیت روسای دانشگاه‌ها از چرخه انتخاب روسا حذف شود، تبعات بسیار منفی برای سیستم آموزش عالی به وجود خواهد آمد.

بهروز کلاته، دبیر واحد آموزش اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور نیز در این خصوص ابراز داشت: ر واقع می توان گفت که شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه ها یک کار موثر تا کنون انجام میداده است که دولت همان کار را هم میخواهد از این شورا بگیرد.

کلاته با تاکید بر اینکه اگر دولت لایحه منحل کردن شورا عالی را مطرح می‌کرد شرافتمندانه تر بود خاطرنشان کرد: دولت می خواهد با این کار دانشگاه ها را به ملک خصوصی خویش تبدیل کند تا کسی نتواند به دولت بگوید بالای چشمت ابرو است.

این فعال دانشجویی همچنین گفت: با این کار فضای دانشگاه ها همانند دانشگاه آزاد خواهد شد که دانشجویان و اساتید باید بنده و غلام مدیران دانشگاهی شوند.

دبیر واحد آموزش اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در پایان گفت: بهتر است دولت بجای اینکه بخواهد فضای دانشگاه را بیش از آنچه که مسموم است مسموم کند به فکر معیشت مردم و حفظ اقتدار و استقلال کشور باشد؛ با این طرح دولت، ثبات از دانشگاه‌ها رخت می‌بندند و با هر بادی دیوار دانشگاه فرو می‌ریزد.

علی بیانی، دبیر دفتر تحکیم وحدت دانشجویی نیز در همین رابطه گفت: در دوسال اخیر، رابطه حاشیه‌داری بین دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی حاکم بوده است، از سرپرستی‌های طولانی مدت در دانشگاه‌ها تا معرفی افراد حاشیه دار به شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ریاست دانشگاه‌ها.

بیانی گفت: رئیس یک دانشگاه باید به صورت طبیعی به یک نهاد و یاس سازمانی پاسخگو باشد و اگر استقلال اینچنینی برای یک رئیس دانشگاه به وجود بیاید، مطمئنا به فضای علمی و آموزشی دانشگاه ضربه وارد می‌شود؛ کمااینکه در دو سال اخیر شاهد کاهش رشد علمی و ضربه‌های علمی در فضای دانشگاه‌ها بودیم.

این فعال دانشجویی ضمن ابراز امیدواری برای اتخاذ تصمیم صحیح و درخور فضای دانشگاه‌ها توسط شورای علی انقلاب فرهنگی یادآور شد: اگر جزئیات منتشر شده از دستور جلسه امروز تحقق پیدا کند، بنای بدی گذاشته خواهد شد که چه در دولت و چه در سایر سیستم‌های اداری کشور، ر کسی بر خواسته‌ای پافشاری کند، قانون مجبور به تمکین از وی شود.

حسین شهبازی، دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی هم پیرامون طرح‌های مطرح شده برای تصویب در شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: اینکه در شرایط فعلی، تعیین ریاست دانشگاه‌ها باید مورد تائید این شورا قرار بگیرد، سبب می‌شود که دانشگاه‌ها از گزند غرض‌ورزی جناح حاکم بر دولت در امان بماند.

شهبازی با تاکید بر اینکه در گفته فوق، اصلا اهمیتی ندارد که دولت از چه جناح و حزبی باشد ادامه داد: اما مهم در امان ماندن دانشگاه از یک فضای سیاست زده‌ای است که اصلا به نفع فضای علمی در دانشگاه نیست.

این فعال دانشجویی ادامه داد: پیشنهاداتی که برای طرح در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شده است، در صورت تایید، یکی از نتایجی که می‌تواند به دنبال داشته باشد این است که دانشگاه‌ها را به یک بازوی یکدست سیاسی برای دولت تبدیل کند که به هیچ عنوان معقول نیست.

دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی در پایان ضمن تاکید براینکه دانشجویان دانشگاهیان و از همه مهمتر، شورای عالی انقلاب فرهنگی باید در مقابل این پیشنهادات بایستند، ابراز عقیده کرد: اجرای چنین تصمیم در دانشگاه‌ها، تبعات بدی به همراه خواهد داشت.


کد خبرنگار : 16