تاریخ : 1395,سه شنبه 12 مرداد19:38
کد خبر : 206175 - سرویس خبری : صنفی آموزشی

با دستور رئیس سازمان بازرسی کل کشور؛

طرح هدایت تحصیلی «اجباری» دانش‌آموزان حذف شد

در بحبوهه اما و اگرهای پیرامون طرح هدایت تحصیلی اجباری که از سوی وزارت آموزش و پرورش، دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها را حسابی مشغول به خود کرده بود، رئیس سازمان بازرسی کل کشور از حذف شدن این طرح خبر داد.

خبرنامه دانشجویان ایران: در بحبوهه اما و اگرهای پیرامون طرح هدایت تحصیلی اجباری که از سوی وزارت آموزش و پرورش، دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها را حسابی مشغول به خود کرده بود، رئیس سازمان بازرسی کل کشور از حذف شدن این طرح خبر داد.

به گزارش صنفی - آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛  ناصر سراج با اعلام این خبر گفت که چند دقیقه پیش معاونت حقوقی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که هدایت تحصیلی اجباری برداشته شد.

چند روز پیش بود که رئیس سازمان بازرسی کل کشور به دنبال اعتراض گسترده دانش‌آموزان به موضوع هدایت تحصیلی، به معاون نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی خود ماموریت داد تا به قید فوریت موضوع هدایت تحصیلی در آموزش و پرورش را بررسی و نتیجه را گزارش دهد.

طرح هدایت تحصیلی که از نظر بسیاری از دانش آموزان و خانواده‌هایشان اجبار در انتخاب رشته به شمار می‌رفت، از همان اول با واکنش‌هایی روبرو شد و در برخی از شهرها و استان‌ها حتی کار را به تجمع والدین کشاند.

اما آنطور که مسئولین آموزش و پرورش می‌گویند، هدف از اجرای محکم طرح هدایت تحصیلی، سوق دادن دانش آموزان به سمت رشته‌های فنی حرفه‌ای و کاردانش است، رشته‌هایی که کمتر از بقیه مورد استقبال عمومی قرار می‌گیرد.

بلافاصله بعد از اجرای طرح هدایت تحصیلی اجباری توسط آموزش و پرورش، حاجی‌بابایی، نماینده مجلس و وزیر سابق آموزش و پرورش درباره این طرح، گفته بود: مسئولان آموزش و پرورش  باید از سه سال قبل برای مهر امسال برنامه‌ریزی می‌کردند اما یکباره چشمشان را باز کرده‌اند که اول مهر باید کلاس دهم تشکیل شود و باید برایش هدایت تحصیلی آماده کنند و ناگزیر آمده‌اند مطالبی را نوشته‌اند که خیلی قدرت اجرایی ندارد و به اجبار متوسل شده‌اند.

وی همچنین درباره  هدایت  تعداد زیادی از دانش‌آموزان به هنرستان‌ها و کاردانش در طرح اخیر، تاکید کرده بود: هنرستان چیز بدی نیست اما نباید با زور تحمیل شود چرا که زدگی ایجاد می‌کند. ما برای اینکه آمار هنرجویان هنرستان را افزایش دهیم، 1500 هنرستان اضافه کردیم،  باید اضافه  و تجهیز کنید تا مردم بیایند نه اینکه دور از دسترس و محدود در برخی جا‌ها باشد.

از طرفی علی زرافشان، معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در این باره خاطرنشان کرده بود: ما از تمرکز تحصیل دانش‌آموزان در رشته‌های نظری پرهیز می‌کنیم و در نقطه مقابل هدایت دانش‌آموزان را به سمت رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش به خوبی انجام می‌دهیم.

حالا در فاصله یک ماه و نیم مانده به آغاز سال تحصیلی، دانش و آموزان خانواده‌های انان می‌توانند یک نفس راحت بکشند و دیگر نگران بلاتکلیفی آینده تحصیلی شغلی فرزندانشان نباشند.

تصمیمات خلق الساعه و ناگهانی البته چیز جدیدی در سیستم آموزشی دولت یازدهم نیست و پیش تر، در موارد متعددی از سوی وزارتخانه های علوم و بهداشت، ابلاغ‌های یکباره و یک شبه، دانشجویان زیادی را به دردسر انداخته است.


کد خبرنگار : 20