تاریخ : 1395,دوشنبه 08 شهريور16:46
کد خبر : 208437 - سرویس خبری : صنفی آموزشی

قابل توجه جدیدالورودهایی که دنبال خوابگاه هستند؛

خــوابگاه داریــم؛ نداریــم؟!

چند روز دیگر قرار است نتایج نهایی آزمون کارشناسی مشخص شود و دانشجویان تقریبا می‌دانند که قرار است در شهر خودشان قبول شوند یا باید بار سفر ببندند و برای چهار سال تحصیل به شهر دیگری بروند. اما خوابگاه برای آنها دغدغه مهمی است.

خبرنامه دانشجویان ایران: یکی از مهمترین دغدغه‌های این روزهای دانشجویان و والدین آنها برای قبولی در دانشگاه‌ها، خوابگاه است.

به گزارش خبرنگار صنفی – آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ چند روز دیگر قرار است نتایج نهایی آزمون کارشناسی مشخص شود و دانشجویان تقریبا می‌دانند که قرار است در شهر خودشان قبول شوند یا باید بار سفر ببندند و برای چهار سال تحصیل به شهر دیگری بروند.

در این میان، دغدغه بسیاری از آنها، علی الخصوص دانشجویان دختر، خوابگاه است. آشنایی با محیط خوابگاه، نوع خوابگاه و خدماتی که ارائه می‌دهد و اینکه اصلا دانشگاه محل تحصیل، خوابگاه دارد یا نه! و سوالات دیگری از این دست، رایج‌ترین دغدغه‌های دانشجویان و خانواده‌های آنها است.

براساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور حدود ۷۵۰ هزار نفر امسال از طریق آزمون سراسری در دانشگاه های کشور پذیرفته می شوند و برای این تعداد، حتما آگاهی از میزان خوابگاه‌های موجود در دانشگاه‌ها محل سوال و ابهام است.

خوابگاه یکی از عوامل موثر در تحصیل است تا جایی که ممکن است تصمیم برخی از دانشجویان یا خانواده‌های آنها را برای ادامه تحصیل، تغییر دهد.

این در حالی است که برخی دانشگاه ها اعلام کرده اند ظرفیت پذیرش دانشجویان در خوابگاه ها با محدودیت مواجه است.

بسیاری از دانشگاه های بزرگ کشور به دلیل مشکلات فضای فیزیکی نسبت به ارائه خدمات خوابگاهی با مشکل مواجه هستند و ظرفیتهای خود را با تعیین اولویت به متقاضیان ارائه می‌دهند.

دو دانشگاه علم و صنعت و صنعتی اصفهان نیز اولویت ارائه خوابگاه را به دانشجویان پسر خود داده اند به نحوی که دانشگاه علم و صنعت تنها به دانشجویان پسر و دانشگاه صنعتی اصفهان نیز به ۳۵ درصد دانشجویان پسر و ۱۵ درصد دانشجویان دختر خود خدمات خوابگاهی ارائه می‌کند.

دانشگاه ارومیه نیز ارائه خدمات خوابگاهی خود را از ترم چهارم به بعد اعلام کرده و دانشجویان تا ترم ۴ تحصیلی خود باید از خوابگاه های خودگردان دانشگاه استفاده کنند.

دانشگاه های بزرگ فاقد خوابگاه
از میان دانشگاه های بزرگ کشور برخی دانشگاه ها نظیر تبریز، شاهد، باهنر کرمان، بجنورد، صنعتی شیراز، کاشان، قم، مازندران، هنر تهران، لرستان، گلستان و هرمزگان برای سال تحصیلی ۹۵-۹۶ فاقد ارائه خدمات خوابگاهی به دانشجویان جدید الورود خود هستند.

وضعیت ارائه خدمات خوابگاهی از سوی دو دانشگاه تهران و صنعتی امیرکبیر که جزء دانشگاه های برتر و بزرگ کشور نیز بشمار می روند در دفترچه راهنمای آزمون سراسری مشخص نشده است.

دانشگاه کاشان نیز تعهدی برای ارائه خدمات خوابگاهی به دانشجویان جدید الورود خود ندارد اما دانشجویان دختر این دانشگاه می توانند از خوابگاه های خودگردان داخل دانشگاه و دانشجویان پسر از خوابگاه های خودگردان خارج از دانشگاه استفاده کنند.

وضعیت ارائه خدمات خوابگاهی در ۵ دانشگاه برتر علوم پزشکی
براساس مندرجات دفترچه راهنمای سازمان سنجش وضعیت ارائه خدمات خوابگاهی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و مشهد اعلام نشده است و همچنین دانشگاه های علوم پزشکی شیراز و ایران نیز در سال تحصیلی ۹۵-۹۶ خدمات خوابگاهی به دانشجویان جدیدالورود خود ارائه نمی‌دهند.


کد خبرنگار : 17