تاریخ : 1396,یکشنبه 05 آذر13:56
کد خبر : 251032 - سرویس خبری : آخرین اخبار صنفی آموزشی

به بهانه راه‌اندازی «فود کورت» دانشگاه صنعتی شریف؛

«فود کورت»، جدیدترین نوع بوفه دانشجویی

در حقیقت سایر دانشگاه‌های کشور به شیوه‌های مختلف اقدام به اجرایی کردن این طرح کرده بودند و شاید بتوان این‌طور گفت که دانشگاه صنعتی شریف جزء اولین‌ها در این حوزه به شمار می‌رود. این دانشگاه فود کورت خود را در مساحت هزار و 200 مترمربع و با ظرفیت حداقل هشت غرفه مواد غذایی و رستوران ایجاد کرده است و بسیاری از دانشجویان این دانشگاه می‌توانند از تنوع غذایی و کیفیت متنوع غذاها استفاده کنند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل فرهیختگان؛ اواخر آبان‌ماه بود که ذوالفقار یزدان‌مهر، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌ها از راه‌اندازی «فود کورت» دانشگاه صنعتی شریف با حمایت مالی این صندوق و مشارکت خود دانشگاه خبر داد و عنوان کرد: «این صندوق از تمامی دانشگاه‌هایی که چنین برنامه‌هایی را ارائه داده‌اند، حمایت کرده، ولی تنها دانشگاه صنعتی شریف اقدام به راه‌اندازی «فود کورت» کرده است.»

در حقیقت سایر دانشگاه‌های کشور به شیوه‌های مختلف اقدام به اجرایی کردن این طرح کرده بودند و شاید بتوان این‌طور گفت که دانشگاه صنعتی شریف جزء اولین‌ها در این حوزه به شمار می‌رود. این دانشگاه فود کورت خود را در مساحت هزار و 200 مترمربع و با ظرفیت حداقل هشت غرفه مواد غذایی و رستوران ایجاد کرده است و بسیاری از دانشجویان این دانشگاه می‌توانند از تنوع غذایی و کیفیت متنوع غذاها استفاده کنند.

با توجه به راه‌اندازی فود کورت دانشگاه صنعتی شریف، نگاهی داریم به تاریخچه ایجاد این نوع رستوران‌ها در جهان و چگونگی راهیابی آن به محیط‌های علمی و مراکز آموزشی.
نیوجرسی، اولین شهری است که در سال 1974 شاهد راه‌اندازی اولین فود کورت دنیا بود؛ فود کورتی که در یکی از مراکز خرید این شهر ایجاد شد و برخلاف تلاش‌هایی که در سال 1971 برای ایجاد فود کورت صورت گرفته و با شکست مواجه شده بود، این بار تلاش‌ها با موفقیت همراه بود و مردم از نسخه جدید رستوران‌ها استقبال کردند. این فود کورت با این هدف ایجاد شده بود که مراجعه‌کنندگان به این مرکز خرید بتوانند در همان جا، ناهار یا شام خود را صرف کنند تا بتوانند به ادامه خرید خود پرداخته و برای خوردن غذا از مرکز خارج نشوند.

در حقیقت فود کورت، نسخه جدید از کافه و رستوران‌های قدیمی به شمار می‌رود که در دل مراکز خرید، فرودگاه‌ها، فروشگاه‌های بزرگ، دانشگاه‌ها و سایر ساختمان‌هایی که مراجعه‌کنندگان زیادی دارد، ایجاد می‌شود و در بیشتر فود کورت‌ها نیز غذاهای فست‌فودی به مشتریان عرضه می‌شود. با این حال تنوع غذایی زیادی در این نوع رستوران‌ها وجود دارد و همین مساله باعث شده که تقریبا مردم با ذائقه‌های مختلف زمانی که از یکی از این فود کورت‌ها بیرون می‌آیند، راضی باشند. فود کورت‌ها به‌رغم اینکه هنوز به 50 سالگی نرسیده‌اند، ولی توانسته‌اند در میان مردم جهان به محبوبیت برسند و جایگاه خود را پیدا کنند.

استقبال از فود کورت‌ها در میان مردم کشورهای مختلف با درصد بالایی همراه بود و شاید بتوان دلیل آن را هم حضور چندین تهیه‌کننده غذا اعم از غذاهای سنتی و محلی هر کشور در کنار تهیه‌کنندگان فست‌فودی دانست؛ چراکه این مهم باعث ایجاد غذاهای متنوع با کیفیت‌های گوناگون شد و همین امر کم‌کم بسیاری از دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها را نیز به سمت راه‌اندازی آن هدایت کرد تا سالن‌های غذاخوری خود را از شکل معمول و مرسوم خود به سمت فود کورت‌ها برده و با استفاده از چندین آشپز و تهیه‌کننده غذا نه‌تنها تنوع غذای خود را افزایش دادند، بلکه بین آشپزهای مستقر نیز برای بالا بردن کیفیت غذا رقابتی سالم ایجاد شد.

فود کورت‌ها که از انواع تجارت‌های رستورانی در دنیا به شمار می‌روند، این امکان را به مشتریان می‌دهند که در صورت نیاز غذای خریداری‌شده را در بسته‌بندی به خارج از سالن غذاخوری ببرند و همچنین با در نظر گرفتن محیطی برای صرف غذا، به آن دسته از مشتریانی که مایل به صرف غذا در محل هستند نیز سرویس‌دهی می‌کنند.

با تمامی این تفاصیل و همچنین اعتراض بسیاری از دانشجویان دانشگاه‌ها و دانشکده‌های مختلف کشور مبنی‌بر کیفیت پایین غذاها و عدم تنوع موجود در آنها، به نظر می‌رسد که ایجاد فود کورت دانشگاه صنعتی شریف می‌تواند به‌عنوان یکی از راهکارهای افزایش کیفیت غذاها و بالطبع جذب نظر دانشجویان در سایر دانشگاه‌های کشور نیز قرار بگیرد.