تاریخ : 1396,دوشنبه 14 اسفند04:55
کد خبر : 260511 - سرویس خبری : آخرین اخبار صفحه اول

آمادگی دانشگاه خوارزمی برای کمک به دانشگاه موصل

رییس دانشگاه خوارزمی گفت: این دانشگاه آمادگی دارد با توجه به خرابی‌های پس از جنگ، به دانشگاه موصل در حوزۀ تربیت استاد و دانشجو کمک کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، دکتر سبحان اللهی در دیدار با رؤسای دانشگاه­های عراق شامل(دانشگاه بابل، دانشگاه موصل، دانشگاه میسان، دانشگاه واسط) ضمن معرفی دانشگاه خوارزمی گفت: عراق در بین کشورهای اسلامی برای ما جایگاه ویژه­ای دارد ما حدود ۵۰ دانشجوی عراقی داریم و تسهیلات خاصی هم با مجوز هیات امنا برای آنها گرفته‌­ایم.

وی ادامه داد: بین دانشگاه­های ایران و عراق فرصتهای خوبی برای همکاری وجود دارد به خصوص در زمینه روابط بین الملل، برگزاری دوره­‌ها و پروژه­‌های مشترک. اکثر کرسی‌های زبان فارسی در دانشگاه­های خارجی متعلق به دانشگاه خوارزمی است و ما این آمادگی را داریم که این ظرفیت را در دانشگاه­های عراق ایجاد کنیم، با توجه به خرابی‌های پس از جنگ، دانشگاه خوارزمی آمادگی کمک به دانشگاه موصل را در حوزۀ تربیت استاد و دانشجو را دارد.

در ادامه "اُبِی"رئیس دانشگاه موصل، در سخنانی عنوان کرد: در دانشگاه موصل همه تخصص ها وجود دارد. ما گروه های زبانی مختلفی داریم و امیدواریم بتوانیم گروه زبان فارسی را هم راه اندازی کنیم. در دانشگاه موصل پژوهشکده مطالعات منطقه ای وجود دارد  اما متاسفانه فقط در خصوص عراق و ترکیه مشغول به فعالیت است.امیدواریم با وجود اساتید خوب دانشگاه خوارزمی این مطالعات در خصوص ایران هم انجام شود. دانشگاه موصل قدمت زیادی دارد ولی با توجه به جنگ داعش خرابی های زیادی در این دانشگاه به بار آمده است. کتابخانه­‌ها، موزه­‌ها و کتب نفیس خطی توسط داعش آتش زده و تخریب شدند. کشور ایران در این زمینه به دانشگاه موصل کمک فراوانی کرده است.

سپس علی عبدالعزیزالشاوی رئیس دانشگاه میسان گفت: دانشگاه میسان دانشگاهی تازه تأسیس است و در زمینه‌های پزشکی ، انسانی و ... فعالیت دارد. بسیاری از دانشجویان ما به خصوص خواهران امیدوار هستند بتوانند در ایران ادامه تحصیل دهند.

در ادامه دکتر هادی العتابی، رئیس دانشگاه واسط ضمن معرفی دانشگاه گفت: این دانشگاه 5 دانشکده و سه مرکز علمی در زمینه های علوم انسانی ، پایه ، ادبیات، پزشکی... دارد.

وی ادامه داد: به اعتقاد من همکاری علمی در هزاره سوم یکی از ملزومات است و به همین خاطر احساس می­کنیم در زمینه علمی پیشرفت­های خوبی صورت گرفته است.

رئیس دانشگاه واسط  تاکید کرد: من به شما اطمینان می دهم که عراق از بند هفتم سازمان ملل خارج شده و می تواند دانش علمی را به خصوص از ایران وارد کند.

در پایان خالد ابراهیمی، رایزن عراق در ایران طی سخنانی اظهار کرد: رایزنی فرهنگی عراق در ایران سعی دارد که توافق های این دو کشور را که مهمترین گام همکاری بین وزارت ایران و عراق است به نتیجه برساند.