تاریخ : 1399,چهارشنبه 12 شهريور03:52
کد خبر : 368982 - سرویس خبری : آخرین اخبار اقتصادی

پرداخت ۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات کرونایی

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در حوزه نظامی، قدرت و فرهنگ یک نظام حکمرانی داخلی وجود دارد که به‌عنوان دستاورد نظام اسلامی شناخته می‌شود اما در حوزه اقتصاد و تکنولوژی هیچ تئوری داخلی تعریف نشده و تمام مدل‌ها مربوط به ۶۰ سال پیش است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ عیسی منصوری امشب در نشست با جمعی از نخبگان دانشگاهی و فعالان اجتماعی قوچان در سالن اجتماعات شهدای دولت فرمانداری این شهرستان، اظهار کرد: امروز یک ژست روشنفکری در جامعه سخن از ناامیدی، منفی‌نگری و انتقادی سخن گفتن است و این نگاه منفعلانه راحت‌ترین نگاه هست، اما هنر این است که به آینده نگاه امیدوارانه داشته باشیم.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه جنگ امروز دیگر جنگ نظامی نیست، بلکه جنگ اقتصادی و تکنولوژی است، گفت: نظام اسلامی دو دستاورد مهم داشت، یکی به لحاظ نظامی و قدرت که امروز ایران یک قدرت منطقه‌ای محسوب می‌شود و این دستاورد در نظام حکم‌رانی است.

وی با یادآوری اینکه در حوزه فرهنگی از سختگیری‌هایی شروع شد و امروز در این حوزه عقل‌مندانه رفتار می‌کنیم که نشان از حکم‌رانی بومی در این حوزه است، تصریح کرد: در این حوزه‌ها، نظام حکمرانی داخلی تعریف شده دارد اما در حوزه اقتصادی و تکنولوژی نظام حکمرانی تعریف نشده است و آنچه امروز به عنوان تئوری در این زمینه مطرح است همان مدل‌های ۶۰ سال پیش می‌باشد.

منصوری با بیان اینکه در دهه ۴۰ نظام بانکی فعال شد تا از طریق وام، صنایعی مثل ایران خودرو راه بیفتد و امروز هم همان نظام در حال انجام بوده و ایده جدیدی روی میز قرار نگرفته است، تأکید کرد: دولت‌های مختلف فقط به‌دنبال تقسیم پول بودند و نوآوری در حوزه اقتصاد و سرمایه ایجاد نشده است، آنچه امروز در کشور بر مردم می‌گذرد نشان از نبود تئوری و نظام حکم‌رانی داخلی و بومی در حوزه اقتصاد دارد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر اینکه امروز پارادایم اقتصاد و سرمایه‌گذاری در دنیا تغییر کرده است، افزود: نظام حکم‌رانی حوزه اقتصاد در ایران مجوز محوری یعنی وام، مجوز و عقد قرارداد با پیمانکار و مشاور بوده است.

وی با بیان اینکه در دنیا اتصال دو بخش به یکدیگر مرسوم بوده اما در ایران برای اتصال دو بخش خصوصی به هم دولت کمکی نمی‌کند، گفت: سازو‌کاری که برای اعطای تسهیلات کرونا در کشور چیده شد مورد انتقاد خیلی از مدیران کل یا دیگران قرار گرفت که چرا به‌جای ثبت نام در سامانه، مردم مراجعه نداشته باشند، چرا عادت به مراجعه حضوری مردم کرده‌ایم، سامانه‌ای تهیه و مردم از آن طریق درخواست می‌دهند.

منصوری یادآور شد: برای هر طرح نوآوری در قوچان کمک می‌شود اما به شرطی که به نتیجه ختم شود، زیرا منابعی در این حوزه در اختیار بوده اما نوآوری نهادی نیز باید در این شهرستان صورت بگیرد، یعنی مسؤولان یک طرح نوآورانه از جنس تسهیلات یا کمک بلاعوض برای منطقه تعریف کنند.

بیکاری بیش از یک میلیون نفر در کشور به‌دلیل کرونا

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به این موضوع که تاکنون ۸۵۰ هزار نفر تاکنون در سامانه مربوط برای بیمه بیکاری کرونا ثبت نام کرده‌اند، بیان کرد:  براساس نُرم جهانی حدود ۷۰۰ هزار نفر مشمول دریافت تسهیلات می‌شوند اما از نظر داده‌های وزارتخانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به‌دلیل کرونا در کشور بیکار شده‌اند.

وی با بیان اینکه نزدیک به ۴۰ هزار میلیارد تومان منابع برای این بخش پیش‌بینی شده است، افزود: تاکنون حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان به ۱۹ بانک عامل معرفی شده است که حدود ۳ هزار میلیارد تومان پرداخت صورت گرفته که امیدواریم سرعت عمل بانک‌ها در پرداخت افزایش پیدا کند.

منصوری یادآور شد: برداشتن تعهد به حفظ کار و ضمانت برای افرادی که زیر ۱۶ میلیون تومان تسهیلات گرفته‌اند، حذف شده است و تنها چک و سفته کفایت می‌کند، همچنین برای مبالغ بالاتر هم چک برگشتی، اقساط معوق و غیره برداشته شد تا به فرآیند کسب‌وکارهایی که به شدت آسیب دیده‌اند، کمک صورت بگیرد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: حدود ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیز برای حوزه حمل‌ونقل به‌ویژه حمل‌ونقل هوایی و ریلی اختصاص پیدا کرده که اگر در حوزه لجستیک صدمه دیده‌اند از این منابع استفاده کنند و این‌ها جدای از منابعی است که برای افراد بیکار شده برای دریافت بیمه بیکاری اختصاص یافته است.

اشتغال بیش از یک هزار نفر در حوزه روستایی و عشایری طی یک سال اخیر

فرماندار قوچان نیز در این جلسه با اشاره به جمعیت ۱۷۵ هزار نفری این شهرستان و ظرفیت مناسب در حوزه‌های مختلف، گفت: طی یک سال گذشته در حوزه اشتغال روستایی و عشایری، برای ۵۲۳ طرح اعتبار ۳۱ میلیارد تومان پرداخت شد که اشتغال یک هزار و ۱۱۱ نفر را به همراه داشته است.

هادی رجایی‌نیا با تأکید بر اینکه ۱۸۴ درصد میزان سهمیه شهرستان تحقق پیدا کرده و نظارت بر طرح‌ها ۹۹.۲ درصد بوده است، بیان کرد: در حوزه اشتغال فراگیر نیز برای ۲۵ طرح اعتبار ۳.۵ میلیارد تومانی اختصاص یافت که اشتغال ایجادی ۱۰۸ نفر بوده است.

وی یادآور شد: در حوزه تسهیلات کرونا نیز یک هزار و ۱۸۵ معرفی به بانک با ۱۹.۵ میلیارد تومان اعتبار صورت گرفته که پرداختی این شهرستان ۴۱۴ نفر با تسهیلات ۵ میلیاردی است، یعنی ۲۵ درصد تسهیلات جذب شده است.