تاریخ : 1399,شنبه 29 شهريور21:44
کد خبر : 370759 - سرویس خبری : خبرهای ویژه

در همایش «بررسی اقدام متقابل ایران در قبال مکانیسم ماشه» مطرح شد؛

غضنفری: ۵۶ مورد از برجام با قانون اساسی همخوانی ندارد/ نبویان: ما خواستار تعلیق کامل برجام و پروتکل الحاقی هستیم

در بند ۱۳ قطعنامه ۲۲۳۱ آمده است که اگر تحریم‌ها بازگردد ایران می‌تواند جلوی اجرای برجام را طبق اصول خود برجام را بگیرد و مطابق قوانین داخلی دولت می‌تواند تمام اقدامات را رصد کند و اگر خلاف عمل شده باشد ایران می‌تواند داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ همایش «بررسی اقدام متقابل ایران در قبال مکانیسم ماشه» عصر امروز (شنبه) با حضور محمود نبویان، کامران غضنفری، صادق کوشکی و روح الله ایزدخواه در مجمع فرهنگی شهدای هفتم تیر برگزار شد.

ما تعلیق برجام ذیل خود برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را خواستاریم

محمود نبویان نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در این همایش اظهار داشت: اعضای اصلی تیم مذاکره کننده هسته‌ای یکبار هم سند برجام را نخوانده‌اند، زیرا اگر خوانده بودند، متوجه کلمه دسترسی نظامی هم می‌شدند.

وی ادامه داد: بند ۷۴ تا ۷۸ برجام به صراحت کلمه نظامی آمده است، ولی هیچکدام از اعضای تیم مذاکره قبول ندارند. جناب کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی به من گفت که اگر یک جای برجام شما کلمه نظامی پیدا کردید، من حرف شما را قبول میکنم.

نماینده تهران با اشاره به مکانیسم ماشه، گفت: اگر روزی یکی از طرفین برجام به ایران اعتراض کند. این موضوع در کمیته ناظر بررسی می‌شود و اگر مورد قبول واقع نشود پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت خواهد رفت که در آن صورت تحریم‌های بین‌المللی باز خواهد گشت.

نبویان تصریح کرد: نکته جالب ماجرا آنجاست که اگر اعضای برجام اعتراض کنند و یا ایران اعتراض کند تحریم‌ها باز خواهد گشت. این بند در برجام بود که مطمئنا اعضای تیم مذاکره کننده برجام را نخوانده‌اند.

وی با بیان اینکه اگر مکانیسم ماشه فعال شود ایران چه کاری انجام دهد، بیان داشت: مدعا ما توقف برجام نیست بلکه تعلیق تمام و کمال برجام و پروتکل الحاقی است.

نماینده تهران در مجلس گفت: قرار بود در زمان اعلام برجام تمام تحریم‌ها لغو شود که نشد حتی آمریکا موکلف شده بود تمام تحریم‌های بانکی، پولی و مالی و ... را لغو کند، اما به وعده خود عمل نکرد.

وی با اشاره به بند ۲۶ برجام، تاکید کرد: در این بند قرار بود که اتحادیه اروپا و آمریکا در زمان اجرا شدن برجام تحریمی مرتبط با هسته‌ای ایران صورت ندهند، اما در این مدت به این بند پایدار نبودند.

نبویان ادامه داد: بند ۳۷ برجام می‌گوید که برای تداوم لغو قطعنامه‌ها باید قطعنامه تازه‌ای صادر شود که آمریکا از این بند می‌تواند استفاده کند و قطعنامه را وتو کند چرا آقایان توجه نداشتند به این موضوع.

وی تصریح کرد: در بند ۱۳ قطعنامه ۲۲۳۱ آمده است که اگر تحریم‌ها بازگردد ایران می‌تواند جلوی اجرای برجام را طبق اصول خود برجام را بگیرد و مطابق قوانین داخلی دولت می‌تواند تمام اقدامات را رصد کند و اگر خلاف عمل شده باشد ایران می‌تواند داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند.

نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: ما مدعی خروج از برجام نیستیم بلکه تعلیق برجام ذیل خود برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را خواستاریم.

غضنفری: ۵۶ مورد از بخش‌های برجام با قانون اساسی همخوانی ندارد

در ادامه کامران غضنفری نویسنده کتاب پرونده هسته‌ای ایران زوایای پیدا و پنهان اظهار داشت: ۵۶ مورد از بخش‌های برجام با قانون اساسی کشور همخوانی ندارد و برجام از همان ابتدا خلاف شرع بود، زیرا به دفعات مختلف قاعده نفی سبیل را زیرپا گذاشته است.

وی ادامه داد: برجام طبق ماده ۵۱ و ۵۲ وین نامعتبر است، زیرا طبق این ماده اگر کشوری، کشور رو به رو را تهدید یا تطمیع کند طبق این ماده این توافق‌نامه اعتباری ندارد.

غضنفری بیان داشت: توافق برجام حاصل شبکه نفوذ در دستگاه اجرایی کشور است و بنده این توافق را یک توافق خسارت بار توصیف کرده‌ام.

وی با اشاره به سخنان رهبری که برجام را خسارت محض می‌دانند، تصریح کرد: برجام در این چندسال برای کشور چه دستاوردی داشت جز این که هیچ تحریمی را لغو نکرد بلکه اضافه هم کرد.

نویسنده کتاب پرونده هسته‌ای ایران زوایای پیدا و پنهان بیان داشت: تنها دستاورد برجام افزایش قیمت سکه، خودرو و مسکن بود و غیر این‌ها چیز دیگری نداشته است، زیرا به چرخه اقتصادی کشور ضربه زده است.

وی با اشاره به آیه آمرزش تاکید کرد: هیچگاه این افراد بخشیده نخواهند شد، زیرا به ۸۰ میلیون ایرانی خسارتی وارد کرده‌اند که قابل جبران نیست.

غضنفری افزود: برجام با خود نفوذ اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و... داشت و باید بدانیم که این نفوذ چنان ضربه‌ای زد که باید افراد به میز محاکمه بیایند.

خروج از برجام به همان راحتی است که اعتبارنامه آقای تاجگردون رد شد

روح‌الله ایزدخواه نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت: متاسفانه دولت هنوز مجلس را به رسمیت نمی‌شناسد و تا امروز به مجلس جوابگو نبوده است.

وی ادامه داد: اکنون به نظر بنده بازار رها شده و دولت هیچ نظارتی بر تحولات بازار و اقتصاد کشور ندارد.

نماینده تهران در مجلس گفت: رای آوردن طرح ۳ فوریتی خروج از برجام به همان راحتی است که اعتبارنامه آقای تاجگردون رد شد. پس نگاه مجلس بسیار جدی است.

ایزدخواه تصریح کرد: اقدام مجلس یازدهم حمایت از منافع ملی است و در مقابل آن کوتاه نخواهد آمد، زیرا تمام این موارد برای حفظ منافع و اقتدار ملی است.

وی تاکید کرد: مجلس یازدهم مجلس خموده و بی حالی نیست و قطعا در مقابل سستی‌های دولت خواهد ایستاد و حتی شعار ابتدایی این مجلس بر این بوده که باید مردمی باشیم و بر این پای نیز استوار است.

نماینده مجلس با بیان اینکه اصلا در تصمیمات خود جناحی نگاه نخواهد کرد، بیان داشت: به هیچ وجه با کسی یا کسانی که بخواهند سستی کنند، خواهد ایستاد و آن‌ها را به کار وا خواهد داشت.

کوشکی: چرا رسانه ملی برجام را برای مردم شفاف نکرد؟

صادق کوشکی کارشناس مسائل سیاسی در همایش بررسی اقدام متقابل ایران در قبال مکانیسم ماشه، اظهار داشت: برجام قابل استناد نیست، زیرا سند حقوقی نیست و اجرا کردن آن داوطلبانه است یعنی اگر آمریکا اجرا نکند هیچ اتفاقی نخواهد افتاد، ولی اگر ایران انجام ندهد تنبیه می‌شود.

وی ادامه داد: ایران نمی‌تواند از برجام خارج شود، زیرا اگر این اتفاق بیفتد اینبار اروپا دست به ماشه خواهد برد و ایران را تنبیه می‌کند.

کارشناس مسائل سیاسی گفت: نباید از آقای روحانی انتظار داشت تا هوای مسائل ملی را داشته باشد. نباید انتظاری از آقای ظریف داشت، زیرا سخنانی را بر زبان آورد که نشان از نداشتن ارق ملی دارد.

کوشکی همچنین بیان داشت: از صدا و سیما گلایه داریم که چرا برجام را برای مردم شفاف نکرد و چرا برای مردم بیان نکرد که این توافقنامه بسیار مضر است.

وی با اشاره به برجام، بیان داشت: نکته خنده‌دار برجام این است که اگر بخواهیم از برجام خارج شویم، خود به خود مکانیسم ماشه فعال می‌شود و دیگر نیاز به فشار آمریکا نیست.

کارشناس مسائل سیاسی افزود: تنها راهی که ایران دارد تا مانع از اجرایی شدن مکانیسم ماشه شود، خروج ایران از NPT است، زیرا هم اروپا و هم آمریکا از این اقدام می‌ترسند.

وی با طرح یک سوال که باید تا شهریور ۱۴۰۰ دولت را تحمل کرد؟، گفت: چه فرقی بین مجلس اصولگرا و اصلاحطلب هست چرا دولت را مواخذه نمی‌کنند چرا دولت را خلع ید نمی‌کنند.

وی با اشاره به هسته‌ای شدن امارات و عربستان، بیان داشت: به لطف افراد دولتی ایران را به ورطه‌ای برده‌اند که اکنون باید حسرت پیشرفت هسته‌ای را تا سالیان دراز بخوریم. از طرفی دیگر کشور‌های مرتجع خلیج فارس به سرعت در حال هسته‌ای شدن هستند.

کارشناس مسائل سیاسی در پایان گفت: تنها اقدام محکم ایران در برابر اقدامات خصمانه و فعال شدن مکانیسم ماشه خروج از NPT است و این را هم نمی‌توان از دولت انتظار داشت بلکه سایر مسئولین باید چنین اقدامی را کلید زد.

فیل رای می آورد یا الاغ!

محسن نراقی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران درهمایش مردمی_دانشجوئی بررسی اقدام متقابل ایران در قبال مکانیسم ماشه گفت: ما طی سال‌ها با جریانی مواجه بودیم که تمام توان خودش را برای مذاکره گذاشت؛ دولتی که تمام تخم مرغ هایش را در سبد برجام گذاشت به امیدی که درخت برجام گلابی دهد، اما نه تنها به گلابی نرسیدیم بلکه اقتصاد ما هم با مشکل مواجه شد و چرخ سانتریفیوژها هم از چرخش ایستاد و سفره مردم کوچک‌تر شد.

وی ادامه داد: ما امروز می‌خواهیم به این جریان پایان داده شود. بعد از ظلم‌هایی که آمریکا در طی سال‌های گذشته داشته و بعد از ترور سردار سلیمانی به دست آمریکای جنایتکار متاسفانه می‌بینیم باز برای دولت مهم است که در آمریکا فیل رای می آورد یا الاغ!

نراقی با بیان اینکه دیگر ماندن در برجام در شان جمهوری اسلامی ایران نیست، گفت: باید پلمپ صنایع هسته‌ای کشور در همان دولتی شکسته شود که صنایع هسته‌ای ما را به این روز انداخت تا همه بدانند که پیشرفت یا اتکا به جوانان و با تکیه بر توان داخلی حاصل می‌شود نه با اتکا به آمریکا و ترامپ و سایر مقامات این کشور.


کد خبرنگار : 90