تاریخ : 1399,پنجشنبه 11 دي15:20
کد خبر : 381114 - سرویس خبری : آخرین اخبار صفحه اول

پاسخ به شایعه| اختلال در سیستم GPS عامل جان باختن ۱۲ کوهنورد نبوده است

گمانه‌زنی‌هایی درباره اینکه اختلال درGPS باعث اشتباه در مسیریابی شده، درست نیست.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در روز‌های گذشته خبری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که علت مرگ کوهنوردان در چند روز اخیر را اختلال سامانه‌های GPS انان عنوان کرده و نیروهای مسلح را عامل اصلی این اختلال دانسته است.

با بررسی‌های مرکز مقابله با شایعات سایبری مشخص شد این موضوع صحت ندارد و عامل اصلی مرگ کوهنوردان، بهمن و کولاک شدید بوده است که در نتیجه آن تاکنون ۱۲ تن جان باخته و سرنوشت تعدادی از این افراد مشخص نیست.

همچنین بنابر اظهارات رئیس فدراسیون کوهنوردی، گمانه‌زنی‌هایی  درباره اینکه اختلال درGPS باعث اشتباه در مسیریابی شده، درست نیست و به جرات می‌توان گفت که هیچ یک از این کوهنوردان به علت این مسئله گم نشده‌اند.

رضا زارعی افزود: این اختلال از دو سال پیش وجود داشته اما فقط در کوه‌های شمال تهران رخ می‌دهد، این در‌حالیست که اختلال GPS در منطقه آهار وجود ندارد.

لازم به‌ذکر است که این گروه، مسیر تابستانه‌ای را برای صعود انتخاب کرده بودند و به این دلیل گرفتار بهمن شدند.