تاریخ : 1399,دوشنبه 20 بهمن14:40
کد خبر : 385190 - سرویس خبری : آخرین اخبار زنان

سیاست‌های کلی حوزه زنان باید به صورت شیوه نامه‌های اجرایی در بیاید

یک نماینده مجلس گفت: سیاست‌های کلی و اسناد بالا دستی بسیاری در حوزه زنان داریم که نیاز است تبدیل به راهبرد و راهکار در آن زمینه شوند و به صورت شیوه نامه‌های اجرایی درآیند تا پس از به اجرا در آمدن به ارزیابی آن بپردازیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» فاطمه محمدبیگی دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در نشست با اعضای جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی که با موضوع « الگوی زن انقلابی در بیانیه گام دوم» برگزار شد، گفت: برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی و جهانی شدن آن نیاز است تا با دیدگاهی بلند به این مسئله بیاندیشیم که اگر نظام خانواده و تربیت به عنوان سنگ بنای جامعه شود، کانون رشد، پشتوانه اعتلا و ارتقاء نظام اسلامی قرار می گیرد.

وی با اشاره به آیه ۲۱ سوره روم افزود: زمانی که از نقش زنان صحبت می کنیم در واقع به معنای تکامل نقش مردان است نه در مقابل آن، چرا که نظام خلقت را نظام تکاملی می بینیم و اگر به نقش مکمل آن توجه لازم نشود حرکت رو به جلوی خانواده را می گیرد و مشکلات عدیده ایی از جمله طلاق عاطفی ایجاد می شود.

این نماینده مجلس در رابطه به مسئله قانون گذاری در حوزه زنان افزود: ما در بحث زنان سیاست های کلی و اسناد بالا دستی بسیاری داریم که نیاز است تبدیل به راهبرد و راهکار در آن زمینه شوند به گونه ای که به صورت شیوه نامه های اجرایی درآیند تا پس از به اجرا در آمدن به ارزیابی آن بپردازیم و با گفتمان و جریان سازی حول آن محور در صدد رفع مشکلات آن برآییم.

محمدبیگی در ادامه به بیان شاخص های الگوی زن انقلابی پرداخت و گفت: از جمله ویژگی ها این است که اولویت زن انقلابی اشتغال نیست بلکه یک زن تراز انقلاب اسلامی در ابتدا باید در بستر خانواده کنشگری فعال داشته باشد و اولویت اول آن این باشد که نقش خانوادگی را به خوبی ایفا کند و در جهت تقویت نظام خانواده تلاش خود را بکار بندد.

وی تاکید کرد: تغییر ارزش های دختران در جامعه و اثر اجتماعی زنان باید با بازنگری در الگوهای ارزشی با محوریت خانواده بر هویت حقیقی زنان و دختران اهتمام ورزید تا در نهایت این امر منجر به حفظ ارکان نظام اسلامی شود.

محمدبیگی درباره شاخص های دیگر یک زن تراز انقلاب اسلامی گفت: اهمیت بحث عفاف و حجاب، تسلط بر زبان های مختلف دنیا، سبک زندگی اسلامی، ساده زیستی، دغدغه مندی در حوزه انقلاب و مهم تر از همه داشتن اندیشه و فکر سیاسی از شاخص های دیگر است، یک زن الگوی انقلابی باید بتواند به خوبی مسائل روز از جمله مسائل سیاسی، اجتماعی و... را با بصیرت و بینش صحیح تحلیل کند.

محمد بیگی بیان کرد: در مجلس یازدهم با در نظر گرفتن قانون تعالی جمعیت و سلامت زنان تلاش کردیم با بررسی تمامی ماده های مرتبط با این حوزه، سند ملی سلامت زنان را به تدوین و به تصویب برسانیم و گامی موثر در جهت ارتقای سطح سلامت در حوزه زنان برداریم که در آینده با مطالبه جامعه اسلامی دانشجویان در این زمینه در مناطق محروم تصمیمات مثمر ثمری اتخاذ می گردد.

در حوزه زنان دچار بحران اختلال هویت اجتماعی شده ایم

تینا حاج محمدی، دبیر واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در ابتدای این نشست با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری درباره دولت جوان مومن حزب اللهی گفت: رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم نکاتی را در رابطه با اهمیت پرورش افراد برای تشکیل و حضور در چنین دولتی با ویژگی های شاخص بیان کردند که تنها در بستر خانواده و در دامان مادر شکل می گیرد و با توجه به سخن امام خمینی(ره) که پیروزی انقلاب را مرهون زنان می دانند، اثرگذاری زنان در جامعه نه تنها به عنوان نیمی از جمعیت بلکه به عنوان کسانی که بر روی خانواده، همسر و فرزندان خود تاثیر مستقیم و غیر مستقیم می گذارند محسوب می شود.

وی افزود: متاسفانه در حوزه زنان دچار بحران اختلال هویت اجتماعی شده ایم هویتی که خود پنداره ای از بازخورد جامعه علی الخصوص خانواده، آموزش و پرورش و رسانه است و نتوانسته الگوی زن انقلابی را به منصه ظهور و بروز برساند و باعث می شود که شور و ذوق و نشاط دخترانگی به سمت و سوی فعالیت های مردانه کشانده شود و شور انقلابی را به ضد زنانگی تبدیل می کند یا موجب سر خوردگی و گوشه گیری اجتماعی می شود.

حاج محمدی گفت: متاسفانه اکثر این مشکلات به دلیل عدم وجود بستر مناسب برای فعالیت زنان در عرصه های مختلف اجتماعی است و نیاز دارد که با رعایت مسائل مربوطه با در نظر گرفتن تفاوت های جنسیتی به قانون گذاری بپردازد.