تاریخ : 1396,پنجشنبه 19 مرداد17:46
کد خبر : 243010 - سرویس خبری : خبرهای ویژه

کابینه دوازدهم چه تغییراتی نیاز دارد؟

جای خالی تخصص‌گرایی و جوان‌گرایی در کابینه +اینفوگرافیک

اما فارغ از دیدگاه های سیاسی در خصوص کابینه هر دولت، توجه به میزان کارآمدی و تخصص، معیار اصلی برای قضاوت درباره کابینه ها خواهد بود. پیش‌تر در گزارشی به مدرک تحصیلی وزرای دولت یازدهم و سن آنها پرداختیم.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بعد از معرفی کابینه دولت دوازدهم، موج زیادی از انتقادات به این کابینه وارد شد. برخی از اصلاح طلبان که به دنبال سهم خواهی از حسن روحانی بودند، به این وزرای پیشنهادی اعتراض کردند و آن را نماد سو استفاده روحانی از پای کار بودن اصلاح طلبان در زمان انتخابات، دانستند. آنها معتقد بودند که به علت اینکه در ایام انتخابات از حسن روحانی حمایت کرده بودند، روحانی  باید از اصلاح طلبان در چیدمان کابینه استفاده می کرد؛ خواسته ای که با نگاه به کابینه دوازدهم، به چشم نمیخورد.

انتقاد دیگر اصلاح طلبان به کابینه دوازدهم، عدم استفاده حسن روحانی از زنان در کابینه است. روحانی در ایام انتخابات با برگزاری میتینگ مختص بانوان این نوید را داده بود که می خواهد زنان جایگاه بهتری در دولت داشته باشند؛ اما اکنون و پس از گذشت چندماه، این وعده ها فراموش شد و هیچ وزیر زنی در کابینه حسن روحانی به چشم نمی خورد. حسن روحانی که گفته بود، دوران حضور زن در آشپزخانه گذشته است، امروز به دلیل به کار نگرفتن زنان در حوزه های مهم مدیریتی، مورد انتقاد گسترده آنان است. برخی می گویند، این مانور گسترده روحانی بر روی استفاده از بانوان، که در مناظره های انتخاباتی هم در قالب کنایه به قالیباف، خودش را نشان داد، یک سو استفاده سیاسی، جهت رای آوری بوده است.

در این خصوص بیشتر بخوانید:
هیچ وقت پای هیچ زنی در میان نیست

اما فارغ از دیدگاه های سیاسی در خصوص کابینه هر دولت، توجه به میزان کارآمدی و تخصص، معیار اصلی برای قضاوت درباره کابینه ها خواهد بود. پیش‌تر در گزارشی به مدرک تحصیلی وزرای دولت یازدهم و سن آنها پرداختیم. بر طبق آن گزارش به کارگیری علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد که سابقه‌ای امنیتی داشت، سیدمحمود علوی به عنوان وزیر اطلاعات که به گفته خودش انتظار داشت وزیر فرهنگ باشد، نعمت‌زاده وزیر صنعت معدن و تجارت با مدرک کارشناسی ارشد محیط زیست، محمود حجتی وزیر کشاورزی با مدرک لیسانس مهندسی عمران، سلطانی‌فر فوق لیسانس علوم سیاسی و وزیر ورزش و جوانان، بیژن زنگنه با مدرک مهندسی عمران و چیت‌چیان با مدرک کارشناسی ارشد مدیریت؛ نشان دهنده این بود که انتخاب وزرا بر طبق مدارک تخصصی آنها نیست.
در این خصوص بیشتر بخوانید:
آیا می‌توان به کاهش سن وزرا و افزایش تحصیلات آنها امید داشت؟

اما کابینه دوازدهم، با تغییر 50 درصدی به مجلس معرفی شد. تغییراتی که نه تاثیری در سن وزرا داشت و نه توانست که میزان تخصص گرایی آن ها را بیشتر کند. بر طبق آمار، از میزان وزرای دارای کارشناسی کاسته شده است. همچنین وزرای دارای مدرک دکتری، کاهش پیدا کردند اما بر تعداد وزرای دارای مدرک کارشناسی ارشد، افزوده شده است. علاوه بر این، همچنان هیچ تناسبی بین مدرک و تخصص وزرا با مسئولیت هایشان وجود ندارد.

همچنان سید محمود علوی به عنوان وزیر اطلاعات معرفی شده است. او پیش تر گفته بود که چون نقاشی خوبی داشته است می توانسته، وزیر فرهنگ شود و برای تصدی مسئولیت وزارت اطلاعات، هیچ آمادگی نداشته است. سلطانی فر وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان که همچنان مورد تایید رئیس جمهور است، همانطور که گفته شد، فوق لیسانس علوم سیاسی دارد. در این جدول به صورت مختصر به بررسی کابینه دوازدهم و مقایسه آن با کابینه یازدهم پرداخته ایم.

جهت بزرگنمایی تصویر بر روی آن کلیک کنید.

 


کد خبرنگار : 43