تاریخ انتشار: 11 اردیبهشت 1393 - 10:11:24
کد خبر: 128100

چالشهای خرید کتاب دانشگاهی با بن 60 هزارتومانی

عده ای هم به امید پیدا کردن کتابی که در روزهای عادی آن را با قیمت بالا می بینند، به این نمایشگاه پا می گذارند و عده ای هم به این امید که بتوانند کتاب گران قیمت مورد نظرشان را با تخفیف خریداری کنند، در این 10 روز به نمایشگاه می آیند.

خبرنامه دانشجویان ایران: نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در حالی از دیروز کار خود را آغاز کرده که ناشران دانشگاهی هم بخش بزرگی از این نمایشگاه را با تازه ترین کتابهای دانشگاهی به خود اختصاص داده اند اما باز هم دانشجویان و ناشران دانشگاهی در نمایشگاه امسال با چالشهایی مواجه هستند.

به گزارش مهر، بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از دیروز چهارشنبه 10 اردیبهشت ماه در مصلی امام خمینی(ره) به مدت 10 روز کار خود را آغاز کرد.

نمایشگاه کتاب تهران از یک منظر فرصتی است برای افرادی که نمی توانند کتابهای مورد نظر خود را در بازار کتاب پیدا کنند و منتظر بودند این نمایشگاه آغاز شود و کتابهای مورد نظرشان را خریداری کنند.

عده ای هم به امید پیدا کردن کتابی که در روزهای عادی آن را با قیمت بالا می بینند، به این نمایشگاه پا می گذارند و عده ای هم به این امید که بتوانند کتاب گران قیمت مورد نظرشان را با تخفیف خریداری کنند، در این 10 روز به نمایشگاه می آیند.

دانشجویان را شاید بتوان از زمره افرادی دانست که در این دو گروه ذکر شده قرار دارند؛ همانطور که می دانیم امسال به دانشجویان اعلام شده با مبلغ 60 هزار تومان که البته 30 هزار تومان آن را خودشان پرداخت می کنند، به نمایشگاه بیایند و کتاب بخرند. ناشران دانشگاهی بر این باور هستند این 60 هزار تومان با قیمتهای افزایش کتابهای دانشگاهی جوابگوی نیاز نیست.

دانشجویان اما مجبورند با بن یا پول خود کتاب مورد نظرشان را خریداری کنند هر چند می دانند هر روز به صفرهای پشت جلد کتابهای دانشگاهی افزوده می شود.

یکی از ناشران دانشگاهی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره گرانی قیمت کتاب تاکید می کند: اصلاً کتاب در مقایسه با سایر کالاها گران نیست اما قدرت خرید دانشجویان پایین آمده است، ما ناشران هم گناهی نداریم به هر حال بخش خصوصی هستیم و هیچ نهاد و دستگاهی از ما حمایت نمی کند بنابراین هر ساله قیمت کتاب را مجبوریم بالا ببریم.

اما عده ای دیگر از ناشران دانشگاهی هم اعلام می کنند که کتابهای چاپ مجدد گران نشده و این فشار را بر خودشان متحمل می شوند تا قیمتها را افزایش ندهند ولی برای کتابهای چاپ جدید به علت گرانی کاغذ و هزینه چاپ، تا 20 درصد قیمت کتاب را برای نمایشگاه امسال کتاب افزایش داده اند.

یک ناشر دیگر که نخواست نامش در این گزارش قید شود درباره افزایش قیمت کتابهای دانشگاهی به خبرنگار مهر، گفت: واقعاً با این شرایط بسیار نامناسب بازار نشر در حوزه دانشگاهی، همکاران رعایت می کنند و تا جایی که برایشان امکان داشته باشد افزایش نمی دهند و قیمت واقعی کتاب این عددی نیست که پشت جلد کتابهای درسی مشاهده می کنید.

اکثر ناشران دانشگاهی در گفتگوی خود با مهر بر این باور هستند که شرایط مالی مردم و اوضاع نشر را در نظر می گیرند سپس قیمت کتاب را اعلام می کنند.

در این باره هر چند ناشران دانشگاهی بر این باور هستند قیمت کتاب دانشگاهی به نسبت سایر کالاها گران نشده است اما دانشجویانی که حق خرید کتاب با مبلغ 60 هزار تومان که 30 هزار تومانش را هم خودشان پرداخت کرده اند، نظر دیگری دارند.

برخی دانشجویان بر این باور هستند، دانشگاههای محل تحصیلشان باید برای آنها بن خرید کتاب در نظر گیرد، به هر حال این کتابهای درسی از سوی استادان آن دانشگاه معرفی می شوند و دانشگاه هم لازم است به دانشجویان کمک کنند.

اما ظاهراً گوش دانشگاهها به این امر بدهکار نیست چرا که حتی وزارت علوم هم در نمایشگاه امسال هیچ کمکی به دانشجویان نکرده است، در این میان تنها وزارت ارشاد یک سامانه ثبت نام برای ارائه بن 60 هزارتومانی به دانشجویان تعریف کرده بود. که این بن نیز در مقایسه با سال گذشته تنها 10 هزار تومان افزایش یافته است.

دانشجوی دیگری که این میزان بن کتاب را برای قشر دانشجوی خواهان کتابهای نایاب دانشگاهی کافی نمی داند، تاکید می کند تنها عده ای با شرایط مالی مناسب تر می توانند کتابهای گران قیمت دانشگاهی مدنظر خود را در نمایشگاه خریداری کنند و ما شاید مجبور شویم از روی صفحات، کپی بگیریم.

به گزارش مهر، ناشران از یک طرف می گویند به علت خصوصی بودن مجبورند قیمت کتابها را افزایش دهند، از سوی دیگر دانشجویان هم تاکید می کنند که بن 60 هزار تومانی کتاب نمی تواند پاسخگوی خرید یک کتاب هم باشد؛ در این باره هم وزارت علوم هیچ حمایتی از این حوزه فرهنگی نمی کند و تاکنون هم مسئولان فرهنگی اش درباره خدمات و حمایت های احتمالی شان با رسانه ها صحبتی نکرده اند که حاکی از آن است امسال حوزه کتاب دانشجویی از نگاه این وزارتخانه آموزش عالی، مغفول مانده است.

چاپ و قیمت گذاری کتابهای درسی با توجه به تورم موجود در بازار نشر، افزایش برخی کتابها علیرغم میل باطنی، مراعات حال مردم و دانشجویان، عدم افزایش قیمت کتابهای دانشگاهی سالهای گذشته و برخی موارد دیگر نشان می دهند که فقط ناشران دانشگاهی با تحمل هزینه ها به دانشجویان کمک می کنند و وزارتخانه های علوم و ارشاد نقش کم رنگ تری در این زمینه دارند در حالیکه در ده روز نمایشگاه کتاب تهران می توان هر روز شاهد تعداد بیشماری از دانشجویان بود.

با این حال ناشران دانشگاهی امیدوارند در دولت یازدهم مشکلات نشر کاهش یابد و وعده ها تا حدی عملی شود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
حسینیه معلی از ابتدای محرم پخش می شود
چرا مناظره زنده جلیلی و پزشکیان مهم است؟
تذکر نماینده مجلس به مسعود پزشکیان +فیلم
هشدار هواشناسی به کشاورزان کشور
جزئیات برگزاری مناظره‌ها مشخص شد +فیلم
وزیر صمت: خودروهای مشابه تولیدداخل وارد می‌کنیم
تولید نایلون
معاون وزیر نفت: شوک قیمتی بنزین راهکار رفع مشکل سوخت‌ نیست
سخنگوی شورای نگهبان: صحت انتخابات مرحله اول به تأیید شورای نگهبان رسید
جلیلی در جمع بازاریان: برای ۱۷ معضل اصلی بازار برنامه داریم
جدایی یک پرسپولیسی قطعی شد
پرسپولیس ۱۸۰ میلیارد تومان گرانتر از استقلال
مهاجم تیم ملی ایران در تور مورینیو
بیانیه جبهه پایداری درباره وحدت نیروهای انقلاب حول سعید جلیلی
اعتراض ایران به وزارت خارجه انگلیس +جزئیات
تصمیم باشگاه استقلال در مورد یامگا
جلیلی به بازار تهران رفت +فیلم
سریال معروف کره‌ای از سه‌شنبه در تلویزیون
چرا قالیباف امروز به مجلس نرفت؟
خواننده پاپ معروف از آمریکا به ایران بازگشت
وزیر آموزش و پرورش: مسمومیت سریالی دانش‌آموزان جنگ شناختی بود +فیلم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top