تاریخ انتشار: چهارشنبه 1393/04/11 - 10:28
کد خبر: 134370

جزئیات غرق شدن لنج ایرانی در خلیج فارس

خبرنامه دانشجویان ایران: دیگر نایی برایمان باقی نمانده بود. تنها امیدمان این بود که دعا کنیم تا کسی برای نجاتمان بیاید. نمی‌دانستم چند ساعت بود که در دریا سرگردان بودیم اما دیگر امیدی به زنده ماندن نداشتیم.

یک لنج باری با ۱۰ سرنشین در آب‌های جاسک غرق شد؛ ۳ نفر نجات یافتند و جست‌وجو برای یافتن ۷ نفر همچنان ادامه دارد. وقتی موج دریا به لنج باری برخورد کرد در یک چشم به هم زدن همه چیز تغییر یافت و لنج باری غرق شد و در عمق دریا فرو رفت.  هر ۱۰ سرنشین کشتی در میان امواج دریا ناپدید شدند و هیچ‌کس از سرنوشتی که آنها دچارش شده بودند خبر نداشت تا این‌که ۲ ملوان لنج حادثه‌دیده پس از ساعت‌ها شناور بودن در دریا توسط یک کشتی یونانی نجات یافتند.

به گزارش شهروند، ۲روز پس از حادثه سومین ملوان نیز نجات یافت.  این درحالی است که جست‌وجوی تیم‌های امدادی و دریانوردی برای پیدا کردن ۷ سرنشین ناپدید‌شده همچنان ادامه دارد.  ۱۰ ملوان بودند که روی یک لنج باری کار می‌کردند. مسیر کاری‌شان بیشتر به کشورهای حاشیه خلیج فارس بود. این بار هم قرار بود مقدار زیادی موزاییک، سنگ بنا و ماسه به عمان ببرند.  ساعت ۱۷ روز یکشنبه ۸ تیرماه بود که لنج باری پس از بار زدن مصالح از خلیج خنج حرکت کرد و به سمت عمان رهسپار شد. اما هنوز چند مایلی از ساحل دور نشده بودند که لنج باری دچار حادثه شد.  

ماجرا چه بود؟

مراد یکی از ملوانان نجات‌یافته برایمان جریان ماجرا را بازگو می‌کند: موقع اذان مغرب بود و ما قصد داشتیم افطار کنیم به همین خاطر ناخدا سکان لنج را به دست یکی از بچه‌ها که تجربه زیادی در لنج‌رانی نداشت، داد.  آن روز دریا مواج بود.  نگه داشتن تعادل لنج خیلی سخت بود. هنوز سفره افطار را نینداخته بودیم که ناگهان یک موج بزرگ با کشتی برخورد کرد و به‌خاطر بار زیادی که روی لنج چیده بودیم تعادل لنج به هم خورد و در عرض چند ثانیه لنج غرق شد.  وی در ادامه می‌گوید: تمام این اتفاق‌ها در عرض چند دقیقه رخ داد. وقتی به داخل دریا افتادم تنها به این فکر می‌کردم که راهی برای نجات جانم پیدا کنم. اطرافم را که دیدم چشمم به تخته پاره افتاد. شناکنان خودم را به تخته رساندم. در همین لحظه بود که یکی دیگر از همکارانم را دیدم.  او هم خودش را به ما رساند.  هردو توانستیم خودمان را از غرق شدن نجات دهیم.

نجات پس از ۲۰ ساعت

۲۰ ساعت از حادثه غرق شدن لنج باری گذشته بود اما از جزییات ماجرا هیچ‌کس اطلاعی نداشت. مراد و همکارش همچنان در دریا سرگردان بودند و چشم‌انتظار رسیدن کمک.  در آن دریای پهناور چه کسی به کمک آنها می‌شتافت.  مراد در ادامه می‌گوید: دیگر نایی برایمان باقی نمانده بود. تنها امیدمان این بود که دعا کنیم تا کسی برای نجاتمان بیاید. نمی‌دانستم چند ساعت بود که در دریا سرگردان بودیم اما دیگر امیدی به زنده ماندن نداشتیم.  فقط خدا بود که می‌توانست ما را از مخمصه‌ای که در آن گرفتار شده بودیم نجات دهد. اما انگارخدا با ما یار بود و سرانجام پس از ساعت‌ها چشم‌انتظاری یک کشتی خارجی ما را پیدا کرد. ابتدا وقتی کشتی را دیدیم باورمان نشد. فکر می‌کردیم دچار توهم شده‌ایم اما واقعیت داشت و ما نجات یافتیم.  

فرهمند پسران جانشین معاون اموردریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان درخصوص جزییات این سانحه دریایی به «شهروند» گفت: اطلاعات اولیه این حادثه ۲۰ ساعت پس از واژگونی لنج به برج کنترل بندر جاسک ارسال شد.  حوالی ساعت ۱۶ روز دوشنبه، نهم تیرماه جاری یک کشتی یونانی به نام SYMI که از کشور هند به سمت بندر فجیره امارات در حرکت بود، ۲ مرد را روی آب در فاصله ۱۷مایلی بندر جاسک مشاهده می‌کنند. وی ادامه داد: این ۲ فرد سانحه‌دیده پس از نجات به محل پل فرماندهی کشتی می‌روند، با برج کنترل بندر جاسک تماس می‌گیرند و پس از ۲۰ ساعت بعد از سانحه غرق شدن لنج، پیام اضطرار خود را مخابره می‌کنند.  

پسران با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته توسط مرکز هماهنگی و نجات دریایی بندرعباس از عصر دوشنبه گذشته تاکنون، گفت:  پس از دریافت خبر حادثه بلافاصله تیمی از ماموران با هماهنگی صورت‌گرفته با نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، ۲ نجات‌یافته از کشتی یونانی را تحویل گرفته و به بندر جاسک منتقل کردند. وی در ادامه می‌گوید: از سوی دیگر با  نیروی دریایی سپاه، دریابانی و همچنین شناورهای عبوری که در حوالی موقعیت سانحه در تردد هستند، هماهنگی‌های لازم برای همکاری در انجام عملیات تجسس و نجات صورت گرفته است. با گارد ساحلی کشور عمان نیز هماهنگی صورت گرفته شد و آنان برای همکاری اعلام آمادگی کرده‌اند. از عصر روز دوشنبه تاکنون، هر چهار ساعت یک‌بار روی سیستم ناوتکس پیام‌های لازم مخابره می‌شود. همچنین یک فروند بالگرد نیز برای انجام گشت هوایی به موقعیت سانحه اعزام شده است.

نجات سومین ملوان حادثه‌دیده

با گذشت ۲ روز از حادثه لنج باری جست‌وجوها برای پیدا کردن ردی از ۸ ملوان ناپدیدشده همچنان ادامه دارد اما تیم‌های امدادی هیچ اثری از افراد لنج باری به دست نیاورده بودند تا این‌که حوالی ساعت ۳۰: ۰۹ صبح سه‌شنبه، دهم تیرماه خبر رسید صیادان منطقه وقتی درحال صید ماهی بوده‌اند یکی دیگر از افراد حادثه‌دیده را پیدا کرده‌اند.  پسران اضافه می‌کند: جست‌وجو‌ها برای پیدا کردن دیگر افراد ناپدیدشده همچنان ادامه دارد. اما از تمامی ناخدایان و فرماندهان شناورهای متردد در آب‌های خلیج فارس و دریای عمان خواستاریم تا به محض احتمال وقوع یک مشکل فنی در شناور خود، یا بروز سانحه پیام اضطرار و اطلاعات لازم را در اسرع وقت به مراکز جست‌وجو و نجات دریایی ارسال کنند تا در سریع‌ترین زمان ممکن اقدامات لازم صورت گیرد.

ناگفته‌هایی از یک لنج‌دار

متاسفانه هیچ اثری از بقیه سرنشینان لنج باری نیست و جست‌وجوها همچنان ادامه دارد. این درحالی است که بعضی از ناخداهای بندر جاسک از وضع موجودی که این بندر دارد ناراضی هستند

شهنواز یکی از ناخداهای بندر جاسک است.  او به «شهروند» گفت: در بندر جاسک حدود ۸۰۰ لنج باری مشغول کار هستند که متاسفانه سازمان بنادر در امر بارگیری این لنج‌ها و صدور گول یا همان مجوز نظارت ندارد.  متاسفانه در این لنج به خاطر نبود پالت و عدم چینش صحیح بار و همچنین وزن زیادش با برخورد یک موج این حادثه رخ داده است.

وی در ادامه می‌گوید: سازمان بنادر بخش نظارت را به شرکت‌های خصوصی واگذار کرده است و این شرکت افرادی را برای امور نظارت در نظر گرفته است که شایسته این پست نبوده و برای دادن مجوز هیچ نظارتی بر لنج‌ها و نحوه بارگیری آنها ندارند.  متاسفانه این موضوع باعث می‌شود لنج‌دار به صورت ناایمن بارگیری‌اش را انجام داده و با کوچکترین موج دچار حادثه شود. او اضافه می‌کند: طبق دستور سازمان بنادر همه لنج‌ها باید مجهز به کپسول آتش‌نشانی و جلیقه نجات باشند اما متاسفانه به خاطر عدم بازدید کمتر لنجی پیدا می‌شود که دارای این وسایل باشد تا ملوانان بتوانند هنگام بروز این خطر برای نجات جانشان از این وسایل استفاده کنند. 

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
مدیریت تنگه هرمز در قانون شهید تنگسیری
ورزشگاه جدید تهران کجاست؟
جزئیات رسوایی اخلاقی رئیس فیفا فاش شد
فیلم | روایت شیخ اسماعیل رمضانی از جمله‌ای که زندگی‌اش را عوض کرد
فیلم | مدیریت تنگه هرمز در قانون شهید تنگسیری
انتصاب شش فرمانده عالی‌رتبه در ستاد کل نیروهای مسلح، سپاه پاسداران و بسیج
تصویر جدیدی از رهبر معظم انقلاب منتشر شد
نگذارید شهادت حمیدرضا رجب‌زاده تبدیل به یک روند برای دشمن شود
خون شهید رجب‌زاده دادرسی فوری و قاطع می‌خواهد
واکنش بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر به انتصاب محسن رضایی
رهبر انقلاب با انتصاب محسن رضایی دست جریان سازش‌کار را کوتاه کردند
این‌بار بلندتر اذان بگوئید
تله جدید کلاهبرداران برای کنکوری‌ها
تمام نخبگان جذب‌شده به دانشگاه‌ها، استخدام شدند
برنامه دولت برای تقویت اعتبار کالابرگ در شرایط جدید اقتصادی
رژیم صهیونیستی بزرگ‌ترین تهدید علیه امنیت منطقه است
دور جدید مذاکرات با اسرائیل ماه آینده برگزار نمی‌شود
معلمان بازنشسته در استفاده از امکانات رفاهی با شاغلان تفاوتی ندارند
اذعان وزیر جنگ پیشین آمریکا به کمبود مهمات در برابر ایران
دو مشکل جدی ترامپ از نگاه سی‌ان‌ان
سال تحصیلی جدید حضوری آغاز می‌شود
آزمون بسندگی زبان انگلیسی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود
آمادگی و تمهیدات کامل برای برگزاری آزمون سراسری/پیامک مشمولان سهمیه جنگ جعلی است
محتوای دروس معارف با محوریت حماسه سه جنگ تحمیلی تغییر می‌کند
شروط جدید تاسیس موسسه آموزش عالی و صدور مجوز رشته اعلام شد
ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی آغاز شد/ اعلام جزئیات ثبت نام
راه اندازی مرکز ملی آموزش مجازی در دانشگاه پیام نور
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ اواخر مرداد اعلام می‌شود
امنیت پایدار ایران بدون مرجعیت رسانه‌ای و روایت حقیقت به دست نمی‌آید
تخلیه خوابگاه گلستان ۴ دانشگاه الزهرا(س) از امروز
قیمت غذای دانشجویان در طرح جدید تغذیه دانشجویی اعلام شد
معافیت برخی دانشگاه‌ها از اجرای طرح جدید تغذیه دانشجویان/اجرای طرح مرحله‌ای خواهد بود
شواهد پژوهشی از وجود فسفر در بمباران «لامرد» حکایت دارد
آخر مرداد پایان مهلت ثبت‌نام المپیک فناوری/جایزه ۳ میلیاردی برای برگزیدگان ۱۵ لیگ
طراحی پلتفرم هوشمند اکتشاف معدن با هوش مصنوعی در دانشگاه امیرکبیر
پذیرش دانشجو به شیوه استادمحور ابلاغ شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top