تاریخ انتشار: شنبه 1393/05/11 - 08:26
کد خبر: 137640

سری جدید مستند «جهانشهری‌ها» از امشب

خبرنامه دانشجویان ایران: سری جدید مجموعه مستند «جهانشهری‌ها» به کارگردانی شهاب اسفندیاری از امشب (شنبه 11 مرداد) روی آنتن شبکه سه سیما می‌رود و طی آن تصاویر بدیعی از شیعیان آمریکای لاتین، منزل «سیمون بولیوار» و دفتر کار چه‌گوارا نمایش داده می‌شود.

به گزارش فارس، سری جدید مجموعه مستند «جهانشهری‌ها» به کارگردانی شهاب اسفندیاری از امشب تا چهارشنبه ساعت 19:40 به روی آنتن شبکه سه می‌رود.

این مجموعه 25 قسمتی در 6 کشور آمریکای لاتین تصویربرداری شده و مراحل مختلف تولید آن حدود چهار سال زمان برده است.

«جهانشهری‌ها» مجموعه توسط گروه فرهنگ و معارف اسلامی شبکه سه سیما تولید شده و گفتار متن آن با صدای امیرحسین مدرس است.

* «سهیل اسعد» روحانی آرژانتینی، شخصیت محوری مجموعه

براساس این گزارش، شخصیت محوری این مجموعه «سهیل (ادگاردو) اسعد» روحانی شیعه آرژانتینی است که طی دو دهه در 20 کشور مختلف این منطقه به فعالیت مشغول بوده و صدها نفر را به دین مبین اسلام و مکتب اهل بیت (ع) رهنمون ساخته است. او که سالها در ایران به تحصیل علوم دینی پرداخته، در این مجموعه نه تنها راوی تاریخ و فرهنگ کشورهای آمریکای لاتین است، بلکه مخاطبان ایرانی را با وضعیت مسلمانان و خصوصا شیعیان فراموش شده این منطقه آشنا می کند.

* از منزل «سیمون بولیوار» تا دفتر «چه‌گوارا»

به گفته محمد حسام‌پور یکی از تهیه‌کنندگان این مجموعه، سری جدید «جهانشهری‌ها» سفرنامه ای تصویری است که مخاطبان ایرانی را با تاریخ ناگفته و جغرافیای نادیده آمریکای لاتین آشنا می‌کند. در این مجموعه برای نخستین بار دوربین مستندسازان ایرانی تصاویری از داخل منزل «سیمون بولیوار» - قهرمان مبارزات ضد استعماری آمریکای لاتین – و نیز تصاویری از دفتر کار ارنستو چه گوارا – شخصیت معروف انقلابی و ضد امپریالیستی این منطقه – به نمایش در خواهد آمد و فصل های ناگشوده ای از تاریخ تلخ و سیاه تهاجم استعمارگران اروپایی به این منطقه بازگو خواهد شد.

*زدودن ذهنیت‌های استعماری از آمریکای لاتین

شهاب اسفندیاری که طراحی، تحقیق و کارگرانی این مجموعه مستند را بر عهده دارد در خصوص دلایل ساخت این مجموعه به خبرنگار سینمایی فارس می گوید: تصویری که اغلب ما از آمریکای لاتین در ذهن داریم، تصویر جنگل آمازون است و بومیان بدوی که از درخت‌ها آویزان هستند. این تصویری است که فیلم های هالیوودی مانند «کریستف کلمب»، «مأموریت» و «آخرالزمان» به ما می دهند. این تصویری است که استعمارگران ساختند تا اشغال و غارت معادن و ذخائر غنی این منطقه را توجیه کنند. در حالی که آمریکای لاتین مهد تمدن‌هایی با قدمت چند هزار سال است.

وی افزود: مجموعه «جهانشهری ها» تلاش دارد این ذهنیت استعماری را از ذهن ها بزداید و تصویری دیگر از آمریکای لاتین ارائه کند.

* رویش سبز در قاره سرخ/ رشد گرایش به اسلام و تشیع در آمریکای لاتین

به تصویر کشیدن رشد گرایش به اسلام در این منطقه و خصوصا مظلومیت و غربت شیعیان آمریکای لاتین یکی دیگر از اهداف سری جدید مستند «جهانشهری ها» است.

میثم حلاجان از تهیه‌کنندگان این مجموعه نیز می‌گوید: در برخی از کشورهای این منطقه مانند بولیوی و پرو، تا قبل از حضور ادگاردو اسعد هیچ شیعه بومی وجود نداشت. در حالی که امروز در این کشورها مراکز فعال شیعیان توسط تازه مسلمانان بومی اداره می شود، هرچند شیعیان این کشورها در غربت و محرومیت به سر می برند. وی افزود: در مجموعه «جهانشهری ها» به طور نمونه و به شکل کاملا عینی شاهد شکل گیری نخستین اجتماع شیعیان در منطقه اپوریماک در جنوب کشور پرو هستیم.

* 40 کلیسا در سه کیلومتر مربع/ تبلیغات گسترده فرقه بهاییت

اسفندیاری کارگردان این مجموعه ضمن دعوت از مراکز دینی، موسسات مذهبی و علما و فضای حوزه های علمیه جهت توجه به وضعیت شیعیان منطقه آمریکای لاتین گفت: منطقه آمریکای لاتین از نظر تعداد پیرو، مهمترین مرکز مسیحیت کاتولیک در جهان است. در برخی شهرها، مانند کیتو پایتخت اکوادور، حدود 40 کلیسا، عبادتگاه و راهبه خانه در منطقه ای به وسعت تنها سه یا چهار کیلومتر مربع ساخته شده است. همچنین در این منطقه نفوذ صهیونیست ها، وهابی ها و بهایی ها بسیار قابل توجه است. در برخی کشورهای کوچک این منطقه در سال های اخیر چند هزار نفر از بومیان جذب فرقه بهاییت شده اند. اما متاسفانه مبلغان شیعه در این مناطق انگشت شمار هستند.

* حساسیت آمریکا به حضور ایران و فعالیت شیعیان

اسفندیاری افزود: متاسفانه وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز اهمیت و اولویت چندانی برای این منطقه 600 میلیون نفری قائل نیستند، در حالی که مختصر فعالیت های ایران در این منطقه در سال های قبل آنقدر برای آمریکا اهمیت داشت که قانونی در کنگره برای محدود کردن حضور ایران در آمریکای لاتین تصویب کردند. آمریکایی ها حتی به فعالیت های فرهنگی و دینی شیعیان نیز حساس هستند به گونه ای که با اعمال فشار بر دولت مکزیک این کشور را وادار کردند تا ادگاردو اسعد روحانی شیعه آرژانتینی را ممنوع الورود کند.

عوامل این مجموعه عبارتند از: نویسنده و کارگردان: شهاب اسفندیاری. تهیه کنندگان: محمد حسام پور، میثم حلاجان. مدیرتولید: مهدی جهانگیری. تصویربرداران: شهریار نیکان، محمد حسام پور. تدوین: روزبه سجادی. صداگذاری: محمد حسین حیدری. موسیقی: علیرضا معتمدی. عنوان‌بندی: روح‌اله موحدی. مجری طرح: مرتضی قاسمی.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ابررایانه چینی از رقبای آمریکایی جلو زد
فعالیت ۱۰۰ هزار هیئت مذهبی در آیین تشییع رهبر شهید انقلاب
سوگواری مجازی کاربران و چهره‌های مشهور در فضای مجازی به مناسبت روز عاشورا
عاشورا و پیوست فرهنگی ایران؛ از سوگ شیعی تا سرمایه انسجام ملی
کل خیر فی الحسین؛ بزرگترین خسارت جدایی از حسین (ع) است
برافراشته‌شدن پرچم خونخواهی رهبر شهید در «کشوردوست»
ایران ایستاده در میان فاجعه ۵ تیم آسیایی
توهمات جدید ترامپ درباره تفاهم نامه با ایران
اختلال دسترسی به فیش حقوقی بازنشستگان رفع شد
تکلیف سه تیم صعود کننده گروه دوم مشخص شد
ترامپ ۸۸میلیارد دلار بودجه تکمیلی برای هزینه‌های جنگ ایران درخواست کرد
ناتو باید برای همدستی در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد
شگفتی‌سازی دیرهنگام هائیتی نتیجه نداد
بازی یکطرفه برزیل مقابل اسکاتلند
اظهارات متناقض آمریکایی‌ها، تداوم بدگمانی ایرانیان را درپی دارد
هنوز از علت حادثه مدرسه میناب اطلاعی ندارم!
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه الزهرا (س) و کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی ایران
خوابگاه‌ها میزبان دانشجویان مهمان مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر آپنه خواب قرار می‌گیرند
خطر بیماری قلبی در زنان با وزنه زدن کاهش می یابد
آفت بزرگ بزنگاه‌های تاریخی، تأخیر خواص در تشخیص صحنه است
امروز آخرین فرصت ثبت نام در پذیرش کاردانی به کارشناسی ۱۴۰۵
صدور کارت نخبگان کلید خورد؛ تمرکز بر حمایت‌های تخصصی به جای خدمات رفاهی
جزییات ثبت نام ترم تابستانی دانشجویان پیام نور اعلام شد
تغییر برنامه زمانی امتحانات دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
حمایت مرکز همکاری‌های علمی وزارت علوم از ابتکارات نوآورانه دانشگاه‌ها
آیین‌نامه جامع مدیریت دانشگاه‌ها به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
انتشار فهرست ۶۶۹ نشریه ایرانی نمایه شده در Clarivate و Scopus در SID
تغییر برنامه امتحانات پایان نیمسال دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
کرسی‌های ۶ میلیاردی برای پروژه‌های مرزشکن/استقلال مالی ۵ ساله نخبگان
زمان شروع امتحانات دانشگاه شهیدبهشتی به تعویق افتاد
آمار پاسخگویی وزارت علوم و دانشگاه‌ها به شکایات
توافق جدید برای ورود دانش بنیان‌ها به نظام بیمه سلامت
مهلت ثبت درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر تمدید شد
ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی از امروز آغاز شد
اعلام جزئیات برگزاری امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در شهر محل سکونت
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top