تاریخ انتشار: پنجشنبه 1393/05/23 - 14:44
کد خبر: 138901

جهانگیری: کشور باید از رکود تورمی خارج شود

خبرنامه دانشجویان ایران: معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه تأمین منافع ملی برای تبیین جایگاه و ایفای نقش ایران را در جامعه جهانی باید اولویت داد، گفت: دولت نقطه عزیمت خود را حل مسائل ملی با اولویت‌بندی آنها می‌داند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور شامگاه چهارشنبه در بخش دوم سخنان خود در همایش روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور که پس از بیان نظرات و دیدگاه‌های سفرا و وزرای شرکت‌کننده در این همایش انجام شد، تصریح کرد: دولت مصمم است، ‌اعتدال را در متن برنامه‌های خود پیش‌برد و افراطی‌گری را در سیاست،‌ فرهنگ، ‌اقتصاد و اجتماع به حاشیه براند.

وی با بیان اینکه به عنوان ایرانی، به عنوان مسلمان و به عنوان اعضای خانواده دولت، همه ما با مسئولیت‌‌های بزرگی روبرو هستیم، اظهار داشت: یکی از این مسئولیت‌ها فراهم نمودن فرصت‌های مساعد برای توسعه ملی و ارتقای منزلت بین‌المللی کشور است

وی همچنین با تأکید بر اینکه باید در پی استقرار و نهادی کردن «امید»، «اعتدال» و«تدبیر» در همه شئون اداره کشور باشیم، افزود: باید کشور را از رکود خارج کنیم و به «رونق» برسانیم، نه فقط در اقتصاد که در «اجتماع» و «فرهنگ» و «علم» و «سیاست» نیز همینگونه بوده است.

جهانگیری افزود: رکورد تورمی تنها مسأله اقتصاد کشور در سال‌های اخیر نبوده است، بلکه مسئله اجتماعی ایران در همه شئون جامعه بوده است.

وی در ادامه با بیان اینکه ما به جامعه‌ای خواهان تحول و اصلاح در منطقه‌ای با جغرافیای سیاسی دستخوش تغییر و جهانی مواجه با تحولات تاریخی روبرو هستیم، خاطرنشان کرد: نمی‌توان ضرورت‌های اداره کشور و نیازهای جامعه را که در حماسه مشارکت سیاسی مردم در انتخابات 24 خرداد 92 عیان شد، نادیده گرفت و یا به حد سیاست و رقابت‌های سیاسی فروکاست.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: انتخابات 92 جهت‌نمای خواست ملی است، خواستی معطوف به دو وجه مشخص؛ گریز از افراط و تصلب و بی‌تدبیری و تمایل به اصلاح، اعتدال و عقلانیت.

وی تصریح کرد: این انتخابات که مرهون تدبیر و دوراندیشی رهبر معظم انقلاب، درک درست و حضور مؤثر شخصیت‌ها و نیروهای سیاسی دلسوز کشور و مشارکت فعال مردم بود، سه اعتماد را به دنبال داشت: اعتماد به نفس مردم، اعتماد مردم به نظام و اعتماد به رویکردهایی که از دل آن دولت تدبیر و امید درآمد و مسئولیت امروز ما ارتقای این سه وجه است.

معاون اول رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: این انتخابات سرمایه اجتماعی کشور، یعنی امید به آینده، اعتماد سیاسی و اجتماعی، مشارکت مردم و منزلت ملی را تا حد زیادی ترمیم کرد.

وی ادامه داد: متأسفانه سوءعملکردهای گذشته فقط اتلاف منابع طبیعی و مادی نبود، جامعه از تخریب سرمایه‌اجتماعی زیان بیشتری دید و این یعنی آسیب دیدن اعتماد عمومی و مشارکت عموم در فعالیت‌های عقلائی و مستمر و سازمان‌دهی شده در جامعه و پایین آمدن امید به آینده و میل به فعالیت‌های قانونی، اگر چه تخریب سرمایه اجتماعی در ایران از حوزه سیاست و دولت آغاز شده اما آثار آن خیلی زود در اقتصاد ملی، روابط بین‌المللی و مناسبات اجتماعی و فرهنگی آشکار گردید.

وی با بیان اینکه سرمایه اجتماعی پایین آسیب‌های اجتماعی را بالا می‌برد، تصریح کرد: بالارفتن فساد اداری، مفاسد اجتماعی، فرار مغزها و سرمایه‌ها، افزایش هزینه‌های فرهنگی و اجتماعی توسعه و گسست میان گروه‌ها و اقوام و مذاهب و... حاصل سرمایه اجتماعی پایین است.

معاون اول رئیس‌جمهور از ترمیم سرمایه اجتماعی در ایران و ضرورت توجه به آن به عنوان یک مسئولیت دینی و ملی یاد و خاطرنشان کرد: امید مردم و بازگشت نشاط به جامعه و خارج شدن جامعه از «انفعال» و «تماشاگری» و روآوردن به «مشارکت» و «حضور مؤثر» و «دلگرمی» را باید به عنوان دستاوردی ملی و سرمایه ملی پاس داشت.

وی خطاب به رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: شما سفیران و نمایندگان ایران باید به این مؤلفه‌های مهم تغییر در جامعه ایرانی و رویکردها و برنامه‌های دولت هم به خوبی توجه کنید و هم در فراهم کردن فرصت‌های جدید و به تصویر در آوردن انگاره‌های واقعی از ایران و اسلام و جمهوری اسلامی نقش‌آفرین باشید.

معاون اول رئیس‌جمهور اضافه کرد: شما می‌توانید و باید از مولدان سرمایه اجتماعی برای کشور باشید و هم از حامیان گروه‌های مولد سرمایه اجتماعی، مفاخر دینی و ملی، میراث و تمدن و فرهنگ ایرانی و اسلامی، اندیشه‌ها و دستاوردهای حضرت امام (ره) و انقلاب اسلامی، سرمایه فداکاری و ایثار ملت در دوران دفاع مقدس، شخصیت‌های انقلاب و سرمایه‌های نمادین کشور، دانشمندان و علما و روشنفکران و هنرمندان، نهادهای مدنی و سیاسی و ... از جمله سرمایه‌های اجتماعی این سرزمین که باید در نگاه ملی نمایندگان سیاسی و فرهنگی نظام در خارج از کشور بازشناسانده شوند و مورد حمایت قرار گیرند.

جهانگیری گفت: دولت نقطه عزیمت خود را حل مسائل ملی با اولویت‌بندی آنها می‌داند، بازگشت به نقطه عقلانیت و تدبیر برای بازگرداندن قطار سیاست به ریل منافع ملی و خروج کشور از تورم فراگیر به رونق و تحرک و این فقط یک رویکرد اقتصادی نیست، کشور باید در همه جا از رکود تورمی خارج شود، نه تنها برای توسعه سرمایه فیزیکی و مادی کشور بلکه برای توسعه سرمایه انسانی ،"سرمایه اجتماعی " و "سرمایه فرهنگی". توسعه همه جانبه کشور بدون توجه به الزامات توسعه سیاسی ،‌توسعه اجتماعی،‌ توسعه علمی و توسعه فرهنگی ناممکن است.

وی لازمه تحقق و پیشبرد این خواسته‌ها و ضرورت‌ها را، ارتقای جایگاه و منزلت جهانی ایران از طریق کم کردن تهدیدها و تقویت فرصت‌های بین‌المللی، ورود فعال و مؤثر به عرصه افکار عمومی و حضور سازنده در جامعه بین‌المللی و پیشبرد منطق گفت‌و‌گو و تلاش برای ساختن جهانی امن و عاری از خشونت و افراط دانست و افزود: انزوا در جهان کنونی نه مفید است و نه ممکن و نه مطلوب و جهان واقعی در عین حالی که متأثر از سلطه و سلطه‌طلبی قدرت‌های بزرگ، ‌جنایت‌آفرینی‌های 2 غده چرکین صهیونیسم و تحجر است، جایی برای نقش‌آفرینی و اثربخشی اسلام رحمانی و جمهوری اسلامی ایران بر پایه گفت‌وگو، تعامل و اعتمادسازی در عرصه‌های سیاسی و فرهنگی و اقتصادی و علمی نیز هست.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
آتش سوزی در کارخانه تولید الیاف و نمد در دولت‌آباد
۴مصدوم در سانحه تصادف محور جوانرود به روانسر
تعیین تکلیف ۵۰ هزار پروانه تاسیس
غرق شدگی ۲ نفر در آبشار شلماش سردشت/ یک نفر فوت شد
سدهای تامین کننده آب این شهر نفس تازه کردند
باد شدید در راه است؛ هشدار به تهرانی ها
آخرین جزئیات امدادرسانی در خراسان رضوی
وعده های رئیسی در سفر استانی مازندران چقدر عملی شدند؟
متلاشی شدنِ شبکه شیطان پرستی در غربِ تهران
اسرائیل، پادشاه لخت بود!
نقض قانون آیین‌نامه داخلی مجلس و تغییر قانون هدفمندی یارانه ها، در اصلاح نهایی جداول بودجه۱۴۰۳
ابهامات غرب بهانه‌ای برای سنگ اندازی در مسیر پیشرفت کشور است/ هر اقدامی که مانع فعالیت هسته‌ای شود خلاف قانون اقدام راهبردی است
سرلشکر موسوی: «وعده صادق» آزادی فلسطین را تسریع خواهد کرد
ایروانی ادعاها درباره استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین را رد کرد
نامه ایران به شورای امنیت درباره یمن
۴ تیم صعودکننده و برنامه مسابقات نیمه‌نهایی جام حذفی
جام حذفی/ سپاهان با برد مقابل ملوان انزلی به نیمه نهایی صعود کرد
مورایس: تنها رقابتی که به ما جام می‌دهد، جام حذفی است
پخش فصل دوم مجموعه «آقای قاضی، شعبه ۱۲۱» با اکران خصوصی آغاز شد
وزیر علوم: منابع مالی شرکت‌های دانش‌بنیان از طریق بورس و فرابورس تامین می‌شود
خطیبی: وزارت علوم از عدم همکاری بانک‌ها برای ساخت خوابگاه‌های متاهلی گله‌مند است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top