تاریخ انتشار: پنجشنبه 1393/07/10 - 16:46
کد خبر: 143827

دریاچه ارومیه در سال 1402 احیا می‌شود

خبرنامه دانشجویان ایران: مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: از امسال به مدت سه سال عملیات تثبیت دریاچه و به مدت ۷ سال بعد از آن عملیات احیا آغاز می‌شود و در مجموع برای احیا دریاچه به ۱۲ میلیارد متر مکعب آب نیاز داریم.

به گزارش تسنیم، ‌مسعود تجریشی امروز در جلسه بررسی ستاد احیای دریاچه ارومیه اظهار کرد: موفقیت اصلی در اجرای برنامه‌های مصوب برای احیای دریاچه ارومیه با مشارکت مسئولانی استانی، نخبگان و مردم محقق می‌شود.

وی گفت: بحران آب جدی است و چالش هایی را به وجود آورده است و مصوبه احیای دریاچه ارومیه از ششم بهمن 92 رسمیت یافته است.

مصوبات احیای دریاچه ارومیه تامین مالی شدند

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه تصریح کرد: تقریبا همه مصوبات احیای دریاچه ارومیه تامین مالی شده اند و باید از امسال عملیات اجرایی آن آغاز شود، همانطور که دریاچه ارومیه به دست خودمان خشک شده لازم است با بکارگیری راهکارهای اجرایی و تغییر الگوی مصرف و کشت آن را بازگردانیم.

وی بیان کرد: هم اکنون ارتباطات بین المللی با کشورهایی که دریاچه های مشابه به دریاچه ارومیه را داشتند ایجاد شده تا از تجربیات آن استفاده شود.

مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: مشکلات بهداشتی، معضلات ناشی از ریزگردهای نمکی، تبخیر آب، مدیریت آبهای سطحی، مدیریت آب در مزرعه، خسارتهای نکاشت، همگی مواردی هستند که بایستی در قالب کارگروه های تعیین شده احیای دریاچه ارومیه بررسی و منجر به ارائه راهکار شود.

وی با بیان اینکه بیش از 500 نفر مجموعه کارشناسی داخلی و بیش از 50 نفر مجموعه کارشناسی بین المللی در ستاد احیای دریاچه ارومیه عضویت دارند تصریح کرد: متوسط بارندگی در سالهای 1330 تا 1370 برابر با 385 میلی متر بوده که اکنون 18 درصد کاهش یافته است و در کنار این کاهش بارندگی، فشار منابع نیز افزایش یافته و ادامه دارد.

تجریشی با اشاره به اینکه همزمان با کاهش بارندگی شاهد افزایش درجه حرارت نیز بوده ایم گفت: تا سال 75 نزدیک بر 5 میلیارد متر مکعب آب وارد دریاچه ارومیه می شده است که در دو دهه اخیر این مقدار به 2 و نیم میلیارد متر مکعب کاهش یافته است و این کاهش ناشی از بارش کم، فشار زیاد منابع سطحی و افزایش مصرف آب کشاورزی بوده است.

دریاچه ارومیه به 12 میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد

وی گفت: در دنیا بر روی 20 تا 30 درصد از آب تجدید شونده برنامه ریزی می‌شود در حالی در کشور ایران 85 درصد و در حوضه دریاچه ارومیه 70 درصد از آب تجدید شونده مورد استفاده قرار گرفته است.

مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه بیان کرد: برای احیای دریاچه ارومیه نیاز است 12 میلیارد متر مکعب آب بدون هیچ گونه تلفات وارد آن شود در صورتی که در انتقال آب به دریاچه 36 درصد آب تلف می‌شود.

تجریشی گفت: این انتقال آب از رودخانه های زاب، ارس و آبهای نامتعارف و آب ناشی از کاهش میزان کشت تامین می شود و چاره ای نیست مگر اینکه سه سال در برخی از حوضه دریاچه ارومیه کشت انجام نگیرد تا 640 میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه ارومیه شود.

در سال 1402 دریاچه ارومیه احیا می‌شود

وی سالهای 93 تا 94 را مراحل تثبیت و مدت 7 سال را فرصتی برای احیا دریاچه ارومیه خواند و افزود: در سال 1402 دریاچه ارومیه به حالت طبیعی برمی‌گردد.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه اظهار کرد: از سال 98 آب رودخانه زاب، از سال 97 آب رودخانه ارس و پساب تصفیه شده به دریاچه ارومیه منتقل می‌شود و به طور کلی در مدت 5 سال 85 درصد از سطح دریاچه ارومیه احیا می‌شود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
هرکس بخواهد مذاکره کند برای اینکه با آمریکا به صلح برسد او خائن است
اگر استعفایی در کار نیست، تنگه هرمز را ببندید و زیرساخت‌های نفتی را هدف بگیرید
کاهش بازدارندگی ایران، جرئت تجاوز مجدد به خاک کشور را به دشمن داده است
پاسخ به توهین‌های مکرر و نقض عهدها، در واژگان خنثی پیدا نمی‌شود
نقض مکرر آتش‌بس و توهین‌های ترامپ، پاسخ محکم می‌طلبد
عروج سرخ رهبر شهید، پایان راه نبود
حملات پیاپی به خاک کشور پس از تفاهمنامه، ناکارآمدی استراتژی فعلی را ثابت کرد
میلیون‌ها نفر در تشییع رهبر شهید، یک مطالبه را فریاد زدند: انتقام
آقای قالیباف! به جای گریه بر پیکر امام شهید، تلاش کنید از «اصول» خارج نشوید
علی‌الاصول راه را از همان ابتدا خطا رفتید
آتش فراق رهبر شهید، جز با تحقق کامل عدل و مجازات عاملان جنایت سرد نخواهد شد
یالثارات الخامنه‌ای
قائد امت اسلامی با استقبال باشکوه مردم خراسان، در پناه امام رضا (ع) آرام گرفت
امت مبعوث‌شده، تشییع رهبر شهید را به خیزش خون‌خواهی تبدیل کرد
از تفاهم اسلام‌آباد تنها جوهر امضاها باقی مانده، نه تعهداتش
به وقت انتقام
بیداری امت اسلامی مهم‌ترین دستاورد انقلاب امام خمینی(ره) است
مکزیک؛ مدعی جدید میزبانی جام جهانی باشگاه‌ها ۲۰۲۹
معاون علمی رئیس‌جمهور: از دانش‌بنیان به قدرت‌بنیان حرکت می‌کنیم
شهادت یک مرزبان در پی حمله هوایی امریکا به مرزهای آبی
آغاز فروش ارز اربعین از شنبه ۲۰ تیر
دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برای زائرین رهبر شهید سنگ تمام گذاشتند / اسکان و اطعام بیش از هزار زائر از هفت استان کشور
برپایی موکب «فدا» توسط فعالان اقتصاد دیجیتال در تشییع رهبر شهید
تعیین زمان امتحانات نهایی و کنکور در اختیار مراجع اجرایی است
اتصال هدفمند نخبگان به نیازهای ملی و صنعتی؛ رویکرد جدید بنیاد ملی نخبگان
برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد از ۲۰ تیر به‌صورت «حضوری»
تأکیدات رهبر شهید بر علم و فناوری، اقتصاد دانش‌بنیان را از شعار به یک گفتمان ملی تبدیل کرد
اعلام زمان برگزاری آزمون صلاحیت حرفه‌ای گروه پرستاری، اتاق عمل و هوشبری
امکان برگزاری آزمون مجدد برای دانشجویان دانشگاه آزاد فراهم شد
پنجمین نشست پایش برنامه پزشکی خانواده برگزار شد
پیشرفت پزشکی نوین در گرو سرمایه‌گذاری در علوم پایه است
آمادگی کامل زیرساخت‌های ارتباطی مشهد برای تشییع و تدفین رهبر شهید
همراه داشتن موبایل در امتحانات دانشگاه آزاد بلامانع شد
آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه برگزار می‌شود/ اعلام زمان دریافت کارت ورود به جلسه داوطلبان
با اصل الگوی جدید تغذیه مخالفیم/این طرح ریسک تورم را به دانشجویان منتقل می‌کند
بزرگترین درس رهبر شهید برای کارآفرینان، حل مسئله و تبدیل معضل به فرصت بود
کاهش پذیرش دکتری در برترین دانشگاه‌های آمریکا
عبور از موانع فناوری‌های نرم و تقویت محتوای بومی؛ مصادیق امروز جهاد علمی
آغاز توزیع کارت کنکور ارشد از ۲۲ تیر؛ برگزاری آزمون در ۲۵ و ۲۶ تیر
جزئیات برگزاری آزمون شفاهی فلوشیپ اعلام شد/ رقابت ۱۳۱۸ داوطلب برای پذیرش ۶۸۳ نفر
راه‌اندازی دکتری «ارگونومی» در دانشگاه علوم پزشکی ایران
مهلت ثبت نام ترم تابستان دانشگاه شریف تمدید شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top