تاریخ انتشار: یکشنبه 1393/09/02 - 11:22
کد خبر: 148316

مرتضی پاشایی هنوز دفن نشده است

خبرنامه دانشجویان ایران: تشییع باشکوه و کم نظیر پیکر مرتضی پیامی بود برای همه هنرمندان این سرزمین که راه شهرت، محبوبیت و عزت در میان این مردمی که دل در گرو اهل بیت(ع) دارند نه از دل موسیقی‌های ساختار شکن است، نه شبکه‌های ماهواره ای و نه لس آنجلس و دبی...

به گزارش تسنیم، متن یادداشت هادی شریفی را با عنوان «مرتضی پاشایی هنوز دفن نشده است» در ذیل می‌خوانید:

یک هفته از خاکسپاری مرحوم مرتضی پاشایی خواننده موسیقی پاپ کشورمان می گذرد و هنوز بسیاری در تجزیه و تحلیل تشییع پیکر پرشکوهی هستند که برای وی برگزار شد.

خواننده ای که ماه مبارک رمضان میهمان سفره‌های افطار مردم بود و بنا به گفته پدرش عاشق اهل بیت(ع) و جمهوری اسلامی بود و اهل نماز شب؛ آرزویش زیارت حرم اربابش در کربلا بود و وصیتش  خواندن روضه امام حسین(ع) در مراسم تشییع پیکرش و چه با معنا بود تقارن روز فوتش با روزهای عزاداری سالار شهیدان(ع) که همان آرزوی همه بچه هیأتی‌هاست. و البته چقدر به‌جا و به‌هنگام بود واکنش پدر داغدارش حاج ناصر پاشایی که در شرایطی که داغدار غم از دست دادن جوانش بود اما سوء استفاده برخی کج اندیش و مغرض را بر نتابید و صادقانه روشنگری کرد.

خواننده جوانی که از دل روضه‌ها و هیأت‌های امام حسین(ع) بیرون آمده بود و آرزویش عکس گرفتن با گنبد حرم مولایش امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) و چرخ زدن در بین الحرمین بود، نه سالن‌های کنسرت لس آنجلس و عکس یادگاری با انواع خواننده‌های مبتذل و انواع مخاطبان بی‌بند و بار.

در بررسی رفتار مردم و گرامی‌داشت این هنرمند فقید جوان که روزگار آنچنان مهلت نداد تا هنرهایش را بیشتر به نمایش بگذارد این نکته مبرهن و آشکار است که پاشایی گمشده مردم این سرزمین است در عرصه هنر. مسلما مردمی که دل به روضه‌های امام حسین(ع) دارند و اولین آرزویشان از سیاحت این دنیای بزرگ، زیارت حرم اربابشان در کربلاست چنین هنرمندی را که پای روضه‌های امام حسین(ع) بزرگ شده و در عین شهرت و جوانی عقبه اخلاقی هیأتی خود و مرام بچه هیأتی‌ها را حفظ کرده می ستایند نه کسانی را که آرزویشان کنسرت‌های لس آنجلس و دبی است. مردمی که به واسطه توصیه مولایشان امام رضا(ع) که «اگر برای چیزی گریان بودی پس برای حسین(ع) گریه کن» در سوگ خود اگر پدری از میان رفته روضه وداع سیدالشهدا(ع) و اگر مادری از میان رفته روضه وداع حضرت فاطمه(س) و اگر جوانی از میان رفته روضه علی اکبر(ع) و اگر کودکی، روضه علی اصغر (ع) را می خوانند و می گریند؛ و چه زیبا این سنت را حاج ناصر پاشایی اجرا کرد.

تشییع باشکوه و کم نظیر پیکر مرتضی پیامی بود برای همه هنرمندان این سرزمین که راه شهرت، محبوبیت و عزت در میان این مردمی که دل در گرو اهل بیت(ع) دارند نه از دل موسیقی‌های ساختار شکن است، نه شبکه‌های ماهواره ای، نه لس آنجلس و دبی، نه استودیوهای ساختار شکن زیر زمینی و نه دل پارتی‌های شبانه و مجالس نامناسب بلکه فقط و فقط از دل روضه‌ها و هیأت‌های امام حسین(ع) است.

اگرچه جسم مرتضی پاشایی هفته پیش به خاک سپرده شد اما مرام و مسلک و یاد وی که اصلی ترین اثر هر انسان است دفن نشد و تا زمانی که مرام بچه هیأتی‌ها استوار باشد دفن نخواهد شد و تا وقتی آهنگ‌های دلنشینش زمزمه زبان مردم کشورش است در یادها خواهد ماند و چه بسا سالها و قرنها بعد هم به عنوان یک خواننده امام حسینی، هیأتی و اخلاق گرای نسل جوان این یاد زنده بماند.

مرتضایی که میهمان سفره‌های افطار مردم کشورش شد و خود را در مدت کوتاهی جاودانه کرد و اگرچه شعرهای معنوی اش به پای آیات «ربنا» نرسید اما گویی صدا و اشعار خالصش برداشتی خودمانی، مهربانانه و جوانانه از همان آیات قرآن بود و البته حرمت سفره‌های افطار را نگه داشت و با مرام بچه هیأتی‌ها بلندگویی که از آن صدایش به همه مردم کشورش رسید را حرمت نهاد و پرچم کشورش که به یاد پرچم مولایش حضرت عباس(ع) بعنوان اولین نظام اسلامی- مردمی شیعه به دست فرزند زهرا(س) برافراشته شده و به سختی و مشقت فراوان به قیمت خون نگاه داشته شده را (اگرچه کم و کاستی دارد) ارج نهاد؛ نه اینکه مانند برخی که از همین بلندگو به شهرت رسیدند، از بلندگوی نجس دشمنش از انگلیس و آمریکا که دستشان به خون صدها هزار جوان این وطن آلوده است این پرچم را نشانه برود و تخریب کند. این چیزی نیست که بستگی به سن و سابقه و تجربه زیاد در سلفژ و پرده‌های موسیقی داشته باشد بلکه مرام می خواهد، آن هم مرام بچه هیأتی که پرچم اباالفضل(ع) را بفهمد و تخریب نکند و نگذارد زمین بخورد. بچه هیأتی‌ای که در خانواده هیأتی زیسته باشد و پای پرچم عباس(ع) سینه زده باشد و نمک گیر نان سفره اباعبدالله(ع) و چای روضه‌ها باشد و قدر پرچم نگه داشته شده را در سخت ترین شرایط تحریم و تهاجمات و کمی نیرو و زیادی دشمن و کثرت فتنه بداند. فقط بچه هیأتی است که می فهمد چقدر ننگ و عار است که فرزند زهرا(س) را تنها بگذاری و شمر و یزید زمانه ات را بچسبی. فقط بچه هیأتی است که معنی «انی سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم» را می فهمد.

چه بهتر بود مردم (و مسئولینی که خواب ماندند) در جایی که برای یادبود او تجمع شد همان گونه که وصیت کرده بود محفل روضه ای تشکیل می دادند و به سبک بچه هیأتی‌ها زیارت عاشورا و دعای توسلی می خواندند و شاید بهتر که در کنار همان روضه، مسئولین انتظامی هم به احترام دیگر عزادارانش به یاد این جوان اخلاق گرا شمعی روشن می کردند که محلی برای جولان برخی مغرضان ایجاد نشود.

همچنین چه بسیار بهتر که در همان تالار وحدت یا هرجایی که مرکز موسیقی آموزش و پرورش اهل موسیقی است یک یادبود، عکس ویا نمایشگاه عکسی دائمی از شکوه تشییع جنازه پاشایی برقرار کنند و بنویسند "این مراسم تشییع مرتضی پاشایی خواننده جوان فقید کشورمان است که آرزویش این بود به کربلا برود نه لس آنجلس".

بایستید و بخوانید به یاد این بچه هیأتیِ نمازشب خوانِ بامرام، فاتحه ای با صلوات بر محمد و آل محمد...

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
گزارش‌ها حاکی از تخلف از نظرات صریح رهبری در مذاکرات است
بسیج دانشجویی خوارزمی: فتنه دی ماه با حضور امت در ۲۲ دی و ۲۲ بهمن شکسته شد / برخی مجموعه‌های دانشجویی با استناد به هرانا به دنبال سیاه‌نمایی هستند.
تشکل‌های دانشجویی قم: تعطیلی بیش از صد روزه مجلس، نادیده گرفتن جمهوریت و رأی مردم است
بسیج دانشجویی مهندسی شیراز: رهبر انقلاب مسیر برخورد با هنجارشکنی را به قوه قضائیه اعلام کردند / منتظر اقدام قاطع و عملی شما هستیم
بسیج دانشجویی مهندسی شیراز: عمارهای زمان باید غبار شبهه را کنار زنند
غرامت برای بازدارندگی
سخن رهبری فصل‌الخطاب است
رابطۀ مسئولان باید با رهبری رابطۀ امام و رهرو باشد
پروژه مهار مقاومت در لبنان / دولت لبنان در مسیر فشار بر مقاومت
نبرد هرمز در سایه نقض توافق / تقابل برای کنترل حیاتی‌ترین آبراه جهان
عراق: میزبانی مراسم تشییع رهبر شهید ایران، افتخاری تاریخی برایمان است
شما فرزندان این کشور ثابت کردید که اراده یک ملت، بزرگ‌تر از هر مانعی است
دیدار استاندار کربلای معلی با عراقچی
جزئیات برنامه‌های وداع و تشییع امام شهید در تهران
کانادا؛ اولین تیم راه‌یافته به دور یک‌هشتم نهایی جام جهانی
عارف: مردم میزبان اصلی مراسمات رهبر شهید انقلاب هستند
توافق تهران و بغداد برای تقویت امنیت مشترک و مقابله با تروریسم
عراقچی: در برابر عهدشکنی آمریکا و رژیم صهیونیستی با قاطعیت عمل می‌کنیم
پاکستان از حملات هوایی به اهدافی در شرق افغانستان خبر داد
بقائی: مردم ایران حامیان جنایت صدام در سردشت را فراموش نمی‌کنند
عراقچی: کشورهای منطقه اجازه ندهند از خاکشان به ایران حمله شود
رئیس دانشگاه شریف: اولویت‌های پژوهشی کشور باید به سمت مسائل دوران «پساجنگ» تغییر کند
یارانه غذای دانشجویان از ترم آینده مستقیم به کیف پول آنها واریز می‌شود
آزمون‌های امروز و فردا دانشگاه علمی کاربردی در سامانه «ویانا» لغو شد
تحویل ۱۲۰۰ واحد خوابگاه متأهلی به دانشجویان تا مهرماه
فراهم شدن امکان ویرایش حوزه آزمون پذیرش دستیار تخصصی
پرونده پیگیری اعتراض به کسورات دانشجومعلمان ۵ ساله شد
چالش های دانشجویان و محققان؛ چگونه تحریم های سرویس های علمی و خارجی را دور بزنیم؟
آغاز مصاحبه مجازی پذیرفته شدگان دکتری دانشگاه آزاد از امروز
آخرین وضعیت قوانین ترمیم نمره و ایجاد سابقه تحصیلی ۱۴۰۵
ضرورت بازنگری رشته‌های دانشگاهی برای دوران پساجنگ
حضور وزیر علوم در همایش بین‌المللی فناوری‌های نوین آموزشی در استانبول
امروز آخرین فرصت ثبت نام در پذیرش کاردانی به کارشناسی ۱۴۰۵
صدور کارت نخبگان کلید خورد؛ تمرکز بر حمایت‌های تخصصی به جای خدمات رفاهی
جزییات ثبت نام ترم تابستانی دانشجویان پیام نور اعلام شد
تغییر برنامه زمانی امتحانات دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
حمایت مرکز همکاری‌های علمی وزارت علوم از ابتکارات نوآورانه دانشگاه‌ها
آیین‌نامه جامع مدیریت دانشگاه‌ها به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top