به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ روز گذشته مورخ سه شنبه ۱۸ آذر دانشگاه علوم پزشکی اهواز میزبان دکتر محمدرضا داوود آبادی فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت استماع دغدغه های فرهنگی و مشکلات صنفی دانشجویان بود.
این جلسه که از ساعت ۱۵ در مکان تالار شهدای این دانشگاه برگزار شد حواشی بسیاری به دنبال داشت.
در ابتدای این جلسه در حالی که پیش بینی می شد مباحث مطرح شده از سوی دانشجویان حول محور مطالبات فرهنگی و صنفی قرار گیرد، شاهد انحراف جلسه از سوی برخی از دانشجویان از موضوع اصلی و طرح مسایل و مطالبات سیاسی بودیم. تا جایی که این دانشجویان خواستار فعالیت مجدد طیف افراطی در دانشگاه شدند و سعی نمودند با ایجاد تنش و درگیری لفظی در همان مکان به خواسته ی غیر قانونی خود برسند.
گفتنی ست در سالیان گذشته و به دلیل انجام اقدامات متعدد غیر قانونی از جمله صدور بیانیه علیه نظام در سال ۸۸، انجام تظاهرات علیه نظام به بهانه تقلب در انتخابات، آسیب رساندن به اموال عمومی دانشگاه (از جمله خوابگاه ها) و… حکم به انحلال این تشکل در دانشگاه علوم پزشکی اهواز داده شده است. این تصمیم نه تنها در این دانشگاه بلکه به دلایل مشابه در تمامی دانشگاه های کشور اتخاذ شد.
اما شاید اوج جلسه ی ذکر شده را در ترک سالن توسط دانشجویان در اعتراض به سخنان دکتر فراهانی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت دانست.
در قسمت نهایی برنامه و بعد از اتمام صحبت های دانشجویان نوبت به دکتر فراهانی جهت ایراد سخنرانی رسید. (متن سخنان فراهانی)
وی در سخنانی مبنی بر لزوم وجود اردوهای مختلط در دانشگاه (آنطور که ایسنا منتشر کرده است) عنوان کرد:
وجود اردوهای مختلط در دانشگاه ها در صورت عدم بروز مشکلات شرعی فاقد اشکال می باشد، همان گونه در اتوبوس های بین شهری مسافرین هم آقا هستند و هم خانم!
وی اظهار داشت: هیچ مشکلی با نشاط و شادی به شرط رعایت مبانی شرع و مخدوش نکردن آن چه مورد احترام اکثر مردم جامعه است، نداریم و حتی در بعضی موارد هم زیاده روی شده است که به طور مثال برای شرکت در یک جشنواره فرهنگی هنری در تهران، دانشجویان منتخب را از شهرستان ها با مینی بوس جداگانه اعزام می کردند به طوری که 4،5 دانشجوی دختر با یک دستگاه مینی بوس و همین تعداد دانشجوی پسرهم با یک دستگاه مینی بوس دیگر اعزام شده بودند و وقتی علت را جویا شدیم گفتند اردوی مختلط ممنوع است؛ در حالی که همین دانشجویان وقتی می خواهند به خانه خود در شهرستان بازگردند، در اتوبوسی سوار می شوند که هم مرد و زن سوار می شوند. چرا این اتوبوس با آن مینی بوس فرق می کند؟
معاون دانشجویی و فرهنگی وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: برگزاری اردوی علمی مختلط اما به شرط رعایت شئونات چه اشکالی دارد؟ شما در دانشگاه هم کلاس مختلط دارید، بنابراین بحث بر سر اصول است که هر فعلی انجام می دهیم ان موازین شرعی رعایت شود زیرا اگر حتی کسی به اعتقادات دینی و رعایت آن شئونات التزام نداشته باشد، نظام های اجتماعی همه را ملزم می کند که به قوانین و آن چه در عرف جامعه میان اکثریت پذیرفته شده است، احترام بگذارند و این حد شرعی مسئله است و به نظر می رسد بیش از آن جایز نیست.
برخی از دانشجویان در انقاد به این صحبت ها سالن جلسه را ترک کردند.
به عقیده ی این دانشجویان فضاهای دانشگاهی قابل قیاس با محیط های بیرونی و به خصوص اتوبوس نیست و آشنایی دانشجویان یک کلاس یا دانشگاه سبب بروز مشکلاتی در اردوها می شود که در صورت برگزاری این اردوها، اجتناب ناپذیر خواهد بود.
مسئله دیگری که سبب اعتراض طیف بیشتری از دانشجویان شد اظهارنظر دکترفراهانی در خصوص ایجاد کانون موسیقی در دانشگاه بود!
وی عنوان کردند:
اگر امکاناتی به وجود آید که دانشجویان آواز خوانی یاد بگیرند مشکلی ندارد!
وی با اشاره به موضوع موسیقی تصریح کرد: چرا ما باید از مراجع، رهبری یا امام(ره) دیدگاه تندتری در مورد موسیقی داشته باشیم و به طور مطلق آن را نفی کنیم؟ وقتی یادگیری سازهای ایرانی را نفی کردیم در واقع این ابتذال در موسیقی ایجاد می شود و شاهد هستیم که گرایش سلایق جوانان به موسیقی اصیل و سنتی ایرانی کاهش یافته است در حالی که موسیقی ایرانی یک موسیقی اصیل عرفانی است؛ وقتی برخی فضاها را مسدود کردیم به طور طبیعی جوان به مسیر دیگری هدایت می شود که مسیر درستی نیست. ایجاد کانون موسیقی برای یادگیری یک آواز یا ساز البته همراه با رعایت شئونات و حدود شرعی چه اشکالی دارد؟
این در حالی ست که همین روزهای گذشته و به دلیل عدم بسترسازی لازم در دانشگاه علوم پزشکی اهواز همایشی برگزار می شود که با رقص و پایکوبی و آواز خوانی در ایام عزاداری ماه صفر موجبات رنجش خاطر دانشگاهیان و مردم را فراهم آورده بود.
گفتنی است دانشجویان در انتقاد به صحبت های معاون فرهنگی وزیر بهداشت بعد از ترک محل برگزاری جلسه اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.