تاریخ انتشار: جمعه 1393/10/05 - 09:15
کد خبر: 151871

چگونه نام خانوادگی خود را تغییر دهید

خبرنامه دانشجویان ایران: مدیرکل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال ضمن اعلام آخرین جزییات و شرایط تغییر نام و نام خانوادگی در کشور از تغییر 17 هزار و 500 نام و 48 هزار و 700 نام خانوادگی طی 9 ماهه امسال خبر داد.

به گزارش مهر در مورد تغییر نام گفت: در ۹ ماهه اول سال حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ مورد تغییر نام ثبت شده است که تعدادی از این نام‌ها در هیات حل اختلاف تغییر پیدا کرده و تعدادی نیز براساس مصوبه شورای عالی ثبت احوال در ادارات استانی تغییر یافته‌اند.
 
وی افزود: نام‌هایی با فراوانی کم، نام‌های نادر، دارای معانی زشت و نادرست و... را می‌توان در ادارات سازمان تغییر داد و بیشتر اسامی‌ که طی ۵ سال گذشته اقبال مردم نسبت به انتخاب آنها کم بوده و یا بر مبنای اطلاعات پایگاه جمعیتی کشور کمتر انتخاب شدند را می‌توان تغییر داد با اسامی ایرانی‌اسلامی‌ای که فراوانی بسیاری داشته‌اند.
 
به گفته مدیرکل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال، اسامی‌ مانند اعظم، کشور، خاور، بختیار و... را می‌توان با اسامی دارای فراوانی زیاد تغییر داد.
 
اسماعیلی با اشاره به اینکه گرایش مردم به سمت نام‌های نیکو ایرانی‌اسلامی افزایش یافته است گفت: اسامی نام‌های مرکب و دارای فراوانی زیاد طی ۵ سال گذشته برای دختران و پسران انتخاب شده به طوری که می‌توان خدیجه و یا رقیه را به فاطمه تغییر داد اما به نام‌های دیگری که فراوانی کمتری دارند، خیر.
 
وی همچنین به تغییر نام خانوادگی اشاره کرد و اظهار داشت: طی ۹ ماهه جاری ۴۸ هزار و ۷۰۰ مورد نام خانوادگی تغییر پیدا کرده است که عمدتا پسوند از نام خانوادگی شامل محل، شغل، حرف، ایلات و عشایر، رنگ و اشیاء با درخواست فرد متقاضی حذف می‌شود که طی سال‌های اخیر نیز با استقبال زیادی مواجه بوده‌ایم.
 
به گفته اسماعیلی، از ابتدای سال ۹۲ تغییر نام و نام خانوادگی را به مدیران استان‌ها تفویض اختیار کرده‌ایم و همین باعث شده مدت‌زمان تغییر نام و نام‌خانوادگی کمتر شد.
 
وی تاکید کرد: در حال حاضر در استان‌های پرجمعیت مانند تهران مدت‌زمانی که برای تغییر نام و نام خانوادگی لازم است کمتر از یک ماه و در استان‌های کوچک این تغییرات یک تا یک و نیم ماه به طول می‌انجامد.
 
اسماعیلی همچنین در مورد هزینه این تغییرات نیز گفت: تغییر نام خانوادگی ۵۰ هزار تومان، تغییر نام ۱۰۰ هزار تومان در ثبت احوال و ۱۰ هزار تومان نیز در هیات حل اختلاف هزینه در بر دارد.
مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
توضیحات کمیته رسانه‌ای مذاکرات
۱۰ گروه شغلی که هوش مصنوعی جای آنها را می‌گیرد
کنترل شدید فشارخون، خطر زوال عقل را تا ۱۵ درصد کاهش می‌دهد
شروع مقتدرانه والیبال ایران
چربی شکمی در افزایش خطر مرگ اهمیت بیشتری نسبت به وزن دارد
تاریخ سازی دختران تنیس
موضع‌گیری سناتور آمریکایی درباره پایان جنگ علیه ایران
شهادت ۷ فلسطینی در حمله رژیم صهیونیستی به غزه
ترامپ پیشنهاد ایران برای باز شدن تنگه هرمز را رد کرد!
ظفرقندی: ایران با چالش‌های زیادی در حوزه بهداشت محیط مواجه است
تایلند دوباره جایگاه ششمی را از ایران گرفت
مربی روس: ایران به ما کمک می‌کند قدرت واقعی روسیه را بشناسیم
نقره تاریخی زهرا زارعی در ۴۰۰ متر
مشکلات خانواده‌های شهدا باید ریشه‌ای حل شود
زمان بازی ایران و روسیه تغییر کرد
اطلاعیه شعام درباره اخبار خلاف واقع در موضوع حمل و نقل هوایی
آزمایشگاه مرجع تخصصی امنیت سایبری راه‌اندازی می‌شود
بزرگداشت دومین سالگرد شهادت سید حسن نصرالله
پزشکیان: آماده گفتگو درباره تنگه هرمز هستیم اما قلدری را نمی‌پذیریم
تکرار ادعای ترامپ علیه برنامه هسته‌ای ایران
فشار آمریکا بر کشورها برای همراه کردن آنها با تحریم‌های ایران
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top