تاریخ انتشار: جمعه 1393/10/12 - 12:22
کد خبر: 152863

حاشیه‌های اولین روز اکران های پنجمین جشنواره عمار؛

برای دیدن مداد رنگی ها به جشنواره عمار می روم

برای دیدن مداد رنگی ها به جشنواره عمار می روم

نه تنها من که شاید کمتر کسی فکر می کرد 16 دقیقه فیلم، با بازیگرانی محلی، در یک روستا که گویا از مناطق محروم محسوب می شود، کارگردانی که خودش هم می گوید فارسی صحبت کردن برایش کمی سخت است و لحجه ی شیرین آذری از صحبت هایش می بارد، بتواند اینگونه مخاطبین را مجذوب خود کند.

خبرنامه دانشجویان ایران: اکران های اولین روز از پنچمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار روز گذشته از ساعت 13 در سینما فلسطین آغاز شد و با استقبال خوبی از سوی علاقه مندان به سینما و فرهنگ روبرو شد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مهدی چراغ زاده در نوشتار به حاشیه نگاری اولین روز اکران های جشنواره های مردمی فیلم عمار پرداخته است که در ادامه خواهید خواند.

در آن چند ساعتی که در سینما فلسطین بودم اگر فیلم کوتاه و داستانی «مداد رنگی» را نمی دیدم، شاید انگیزه ای برای نوشتن نداشتم.

نزدیک اذان ظهر بود که با محسن اسلام زاده صحبت می کردم، بحث به جشنواره عمار رسید و آثاری که به جشنواره ارسال کرده، در آخر هم گفت امروز ساعت 13 قرار است مستند اتاق جنگ اکران شود و توصیه کرد آن را از دست ندهم، با عجله برخی کارهای نیمه کاره را انجام دادم و خودم را به سالن شماره 1 سینما فلسطین رساندم، کمی دیر رسیده بودم و فیلم شروع شده بود.

فیلم «اتاق جنگ» هرچند به باز خوانی اتفاقات سیاسی و استراتژیک جنگ پرداخته بود اما به نظر می رسید حرف و تحلیل جدید یا زاویه دید متمایزی نسبت به دیگر آثار دفاع مقدس نداشت و همان حرف های همیشگی را در باره جنگ و مسائل آن تکرار می کرد.

«اتاق جنگ» تمام شد، و وقتی به لابی سینما برگشتم رفته رفته بر تعداد جمعیت افزوده می شد، جمعیتی غالبا جوان، با سیمایی متین و موقر که اغلب یا اثر به جشنواره ارسال کرده بودند و یا از اهالی فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی بودند.

یکی از ویژگی های جشنواره عمار این است که اهالی فرهنگ و هنر انقلاب را ولو یکبار درسال گرد هم جمع می کند و دیدار ها تازه می شود، من نیز از این قائده مستثنی نبودم و بعد از ماه ها یکی از دوستان خوش ذوق و هنرمند را ملاقات کردم و ساعتی به گفتگو و دردل پرداختیم و جشنواره عمار را به خاطر این ویژگی ستودیم.

در سانس های بعد و بعد از دیدن چند نماهنگ و انیمیشن نسبتا خوب و جالب نوبت به اکران فیلم داستانی «مداد رنگی» رسید، شاید ابتدا وقتی متوجه شدم فیلم به زبان آذری ست و زیر نویس دارد، فکر نمی کردم اینگونه جذب فیلم شوم.

نه تنها من که شاید کمتر کسی فکر می کرد 16 دقیقه فیلم، با بازیگرانی محلی، در یک روستا که گویا از مناطق محروم محسوب می شود، کارگردانی که خودش هم می گوید فارسی صحبت کردن برایش کمی سخت است و لحجه ی شیرین آذری از صحبت هایش می بارد، بتواند اینگونه مخاطبین را مجذوب خود کند.

شاید اگر بخواهیم فیلم را از لحاظ فرمی محض و به نوعی با نگاه سکولاریسم سینمایی مورد بررسی قرار دهیم دارای ضعف های متعددی باشد، اما از محتوای زیبای آن نمی توان گذشت، «مداد رنگی» دقیقا همان گمشده ی دنیای خاکستری دوران ما است، و دوکودک که محور این فیلم هستند درسی را به مخاطبین می دهند که شاید در کمتر فیلم میلیاردی بتوان نمونه آن را یافت.

نمی دانم اگر روز اول جشنواره، فیلم مداد رنگی را نمی دیدم رغبتی برای ادامه ی حضور در جشنواره عمار را داشتم یانه؟ ولی این را می دانم بعد از دیدن ین فیلم اکنون منتظر آغاز اکران های روز دوم جشنواره هستم وبه امید دیدن مداد رنگی های بیشتر به تماشای فیلم های جشنواره خواهم نشست.

اما در کنار نقاط قوت جشنواره فیلم عمار که از جمله آن می توان به معرفی و تربیت هنرمندان انقلابی و جوان اشاره کرد، که شاید اگر این موقعیت ایجاد نمی شد در فضای فرهنگی که دولت های مختلف ایجاده کرده اند فرصتی برای به نمایش گذاشتن توانایی هایشان نداشتند، باید به برخی نقاط ضعف جشنواره نیز پرداخت.

یکی از نقاط ضعف مهم جشنواره، حوزه رسانه ای و پوشش آن می باشد، این ضعف بخاطر آن است که مسئولین عمار در طول این پنج دوره سیستم رسانه ای سازمان یافته و خبره ای تشکیل نداده اند تا علاوه بر ارتباط مستمر ومفید با رسانه از نیازمندی رسانه ها مطلع باشند و محتوای مورد نیاز رسانه ها را به موقع تولید کنند.

این ضعف از آن رو به چشم می آید که جشنواره مردمی عمار با آن همه پتانسیل قطعا ظرفیت رسانه ای و پوششی چندین برابر موقعیت رسانه ای کنونی دارد.

اما همانطور که جشنواره هر دروه از دوره قبل بهتر و پر محتوا تر و همچنین از لحاظ فرمی پیشرفت چمشگیرتری پیدا می کند، امید آن می رود که از لحاظ پوشش رسانه ای نیز بهتر شود و به سوژه داغ رسانه ای تبدیل شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
عاشورا و پیوست فرهنگی ایران؛ از سوگ شیعی تا سرمایه انسجام ملی
کل خیر فی الحسین؛ بزرگترین خسارت جدایی از حسین (ع) است
برافراشته‌شدن پرچم خونخواهی رهبر شهید در «کشوردوست»
ایران ایستاده در میان فاجعه ۵ تیم آسیایی
توهمات جدید ترامپ درباره تفاهم نامه با ایران
اختلال دسترسی به فیش حقوقی بازنشستگان رفع شد
تکلیف سه تیم صعود کننده گروه دوم مشخص شد
ترامپ ۸۸میلیارد دلار بودجه تکمیلی برای هزینه‌های جنگ ایران درخواست کرد
ناتو باید برای همدستی در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد
شگفتی‌سازی دیرهنگام هائیتی نتیجه نداد
بازی یکطرفه برزیل مقابل اسکاتلند
اظهارات متناقض آمریکایی‌ها، تداوم بدگمانی ایرانیان را درپی دارد
هنوز از علت حادثه مدرسه میناب اطلاعی ندارم!
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه الزهرا (س) و کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی ایران
خوابگاه‌ها میزبان دانشجویان مهمان مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر آپنه خواب قرار می‌گیرند
خطر بیماری قلبی در زنان با وزنه زدن کاهش می یابد
آفت بزرگ بزنگاه‌های تاریخی، تأخیر خواص در تشخیص صحنه است
از نقشه راه تا زیاده‌خواهی؛ ضمانت اجرایی کجاست؟
ایران تصویر روشنی از مذاکرات به مردم و جهان ارائه نمیدهد
چند بار بند اول تفاهم نقض شده است؟
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
انتشار فهرست ۶۶۹ نشریه ایرانی نمایه شده در Clarivate و Scopus در SID
تغییر برنامه امتحانات پایان نیمسال دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
کرسی‌های ۶ میلیاردی برای پروژه‌های مرزشکن/استقلال مالی ۵ ساله نخبگان
زمان شروع امتحانات دانشگاه شهیدبهشتی به تعویق افتاد
آمار پاسخگویی وزارت علوم و دانشگاه‌ها به شکایات
توافق جدید برای ورود دانش بنیان‌ها به نظام بیمه سلامت
مهلت ثبت درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر تمدید شد
ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی از امروز آغاز شد
اعلام جزئیات برگزاری امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در شهر محل سکونت
مصاحبه مجازی داوطلبان دکتری تخصصی ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد از شنبه ۶ تیر آغاز می‌شود
تعریف ۲۰۰۰ پایان‌نامه با مشارکت پژوهشگران ایرانی و استادان خارجی
۵ راهکار برای نجات آموزش عالی؛ از اصلاح ذی‌نفع هراسی تا راه‌اندازی اتاق فکر مسائل بنیادین
مهلت پنج‌روزه برای رفع نقص مدارک فلوشیپ ۱۴۰۵
مدارک مورد پذیرش دکتری تخصصی پزشکی اعلام شد
تفاهم‌نامه ایرانداک و سازمان بازرسی برای ارتقای سلامت علمی کشور
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top