به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در دولت یازدهم متاسفانه تعرفه بالای واردات در حوزه های مختلف کمرشکن شده است و بخشهای مختلفی را با ناامیدی در تولید ملی مواجه کرده است. با اینکه حسن روحانی در تبلیغات تلویزیونی پیش از انتخابات با شعار «چقدر برای چینی ها اشتغالزایی می کنیم؟!» نسبت به مسئله واردات بی رویه انتقاد کرد، اما در دولت وی شاهد بیشتر شدن واردات و افزایش مشکلات تولیدکنندگان داخلی هستیم.
این روزها واردات شکر نه تنها مشکلاتی را برای تولید کنندگان این محصول بلکه برای کشاورزان چغندرکار نیز به وجود آورده است.
درحالی که پول چغندکاران اصفهانی و پیرانشهری و ...هنوز پرداخت نشده است و بدهی های 20میلیاردی و 50 میلیاردی شرکتها به کشاورزان، آنها را با مشکلات متعدد مواجه کرده است، ورادات 23 کشتی شکر از برزیل و هند و ...چه توجیهی می تواند داشته باشد؟
این مسئله کارگران شرکتهای تولید شکر را نیز دچار مشکل کرده است. بسیاری از کارخانه داران تولید قند و شکر به دلیل کمبود منابع از تعدیل نیرو سخن می گویند.
واردات شکر علاوه بر معضلات جدی برای تولیدکنندگان و کشاورزان تعادل بازار را برای مصرف کننده نیز به هم زده است. گویا شکر نیز در روزهای آتی قیمتی غیرواقعی خواهد رسید.
از طرفی معترضان و آسیب دیدگان از واردات بی رویه شکر دست به تجمع های اعتراضی مکرر زده اند که گویا مسئولان وزارت صنعت و شخص نعمت زاده وقعی به این اعتراضات نمی نهند.
مدیرعامل شرکت قند «نقش جهان» نیز در این راستا با تایید بدهکاری شرکتش به مهر میگوید: متاسفانه واردات شکر توسط دولت باعث شده است که امروز شرکت ما با بدهی ۵۰ میلیارد تومانی به کشاورزان چغندرکار کشور که ۳۰ میلیارد آن مربوط به کشاورزان استان اصفهان است.
او که از اشباع بازار از شکر وارداتی سخن به میان میآورد، ادامه میدهد: تا زمانی که شکر وارداتی مصرف نشود امکان ارائه شکر تولید داخل به بازار وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت تولید قند «نقش جهان» با بیان اینکه در حال حاضر خریداران عمده شکر در حال حاضر با توجه به اختلاف ۲۰۰ تومانی قیمت شکر وارداتی و شکر تولید داخل فعلا حاضر به خرید شکر تولید داخل نیستند، میگوید: در حال حاضر قیمت شکر تولید داخل با توجه به مصوبه دولت ۲۱۰۰ تومان است و این در حالی است که شکر وارداتی در بازار ۱۹۰۰ تومان عرضه میشود.
از طرفی برخی دستهای پشت پرده از صادرات چغندر قند داخلی به سایر استانها جلوگیری می کنند. براساس گزارش سایت های محلی آذربایجان غربی صادرات این محصول به سایراستان ها با مشکل روبرو شده است که باعث سرگردانی و نارضایتی کشاورزان و تلف شدن محصولات کشاورزی شان می شود.
براساس این گزارش کشاورزی که اهل روستای سروکانی بود ، گفت: چغندرهای که می بینید حدود ۷۰۰الی ۸۰۰ تن است که الان در اینجا بلاتکلیف مانده و در آستانه خراب شدن است.
وی نسبت به انبار و ماندن چغندرها در مزارع اظهار کرد: من با کارخانه قند اصفهان قرار داد بسته بودم اما با ممانعت چغندر به خارج از استان روبرو شدم که این کار هم باعث شد تا چغندرهای من اینجا بماند و کارخانه قند پیرانشهر هر وقت خواست بردارد آن هم با ۳۰ الی ۵۰ درصد افت.
وی افزود: از تمام مسئولان و بالادستان خواهشمندم به کار کشاورزان رسیدگی کنند تا بیشتر از این متضرر نشویم، چون کاری که ما داریم انجام می دهیم جدا از درآمد زایی برای خودمان آشتغال زایی برای اجتماع هم است.