تاریخ انتشار: شنبه 1393/12/16 - 09:26
کد خبر: 160149

آجیل‌ تازه را چگونه تشخیص دهیم؟

خبرنامه دانشجویان ایران: مدیر نظارت بر موادغذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه مصرف آجیل‌ کهنه می‌تواند عوارضی از جمله مشکلات‌ گوارشی، آسم، کهیر و سرطان ایجاد کند، بر خرید آجیل‌ تازه از فروشگاه‌های معتبر تاکید کرد.

سید‌محمود میر‌معینی در گفت و گو با (ایسنا)، منطقه کرمانشاه، با اشاره به رونق بازار خرید آجیل در ایام مانده به عیدنوروز، اظهار کرد: متاسفانه این امر موجب شده تا برخی افراد سوءاستفاده کرده و بدترین و نامرغوبترین اجناس خود را وارد بازار کنند و آجیل چند سال مانده و کهنه را برای فروش عرضه کنند.

میر‌معینی اظهار کرد: این افراد عمدتا برای فروش آجیل‌ کهنه خود آن را رنگ می‌کنند و به همین علت توصیه می‌شود مردم از خرید آجیل‌های رنگ‌شده و براق خودداری کنند.

وی با بیان اینکه هیچ رنگ‌مجازی برای آجیل وجود ندارد، اظهار کرد: استفاده از رنگ در آجیل 100درصد غیرمجاز بوده و استفاده از آن می‌تواند مصرف‌کننده را با مخاطراتی از جمله ایجاد حساسیت و آلرژی، کهیر، مسمومیت‌های حاد و سرطان مواجه کند.

مدیرنظارت بر موادغذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمانشاه اظهار کرد: همچنین استفاده از این رنگ‌های غیرمجاز در کودکان موجب عارضه بیش‌فعالی می‌شود.

میرمعینی با بیان اینکه آجیل‌کهنه بدون‌رنگ نیز همین عوارض را در پی دارد و می‌تواند موجب ناراحتی‌های گوارشی و اسهال و استفراغ نیز در فرد شود، اظهار کرد: متاسفانه علاوه بر رنگ از نمک بسیار هم برای سنگین‌کردن وزن آجیل‌کهنه و نیز آبلیموی کهنه جهت ترش مزه‌کردن آن نیز استفاده می‌شود که این دو نیز عوارض خاص خود را دارند.

وی تصریح کرد: از همین رو تشخیص و خریداری آجیل‌ تازه از اهمیت بسیاری برخوردار است.

مدیرنظارت بر موادغذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمانشاه تست‌کردن رنگ آجیل را یکی از راه‌های تشخیص آجیل‌ تازه عنوان کرد و افزود: برای این کار باید تعدادی آجیل را برای مدتی در دست نگه داشته تا در دست رطوبت ایجاد شود و با ایجاد رطوبت چنانچه آجیل رنگ شده باشد، دست‌ فرد رنگی می‌شود.

میرمعینی راه‌ دیگر تشخیص آجیل‌ تازه را بو‌ کردن عنوان کرد و افزود: آجیل‌ تازه بوی تندی، ترشیدگی و کهنگی نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه آجیل باکیفیت شور نبوده و کمتر بو داده شده است، اظهار کرد: افراد باید به ظاهرآجیل توجه ویژه‌ای داشته باشند، زیرا وجود حفره، کپک و رنگ‌های مات بر روی آجیل نشان از کهنگی و فساد آن دارد.

مدیرنظارت بر موادغذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمانشاه اظهار کرد: افراد همچنین باید از خرید آجیل‌های بسیار زرد و براق خودداری کنند، زیرا این نوع آجیل‌ها اغلب رنگ شده هستند.

میرمعینی در همین راستا بر خرید آجیل از فروشگاه‌های معتبر تاکید کرد و از همه افراد خواست تا به هیچ عنوان از دوره‌گردها خرید نکنند.

وی اظهار کرد: در صورت بروز هر‌گونه مشکلی در آجیل می‌توان آن را از فروشگاه مربوطه پیگیری کرد، اما چنانچه آجیل از دوره‌گردها خریداری شود، امکان پیگیری آن وجود ندارد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
دیدار رافائل گروسی با امیرعبداللهیان
پذیرش ۵۳ درصد دانشجویان دکتری به روش استادمحور
دیدار نیچروان بارزانی با رهبر معظم انقلاب
اولین رده‌بندی فوتسال جهان
آغاز فاز مطالعاتی ساخت ماهواره مشترک دانشگاههای تهران و مسکو
تجدید میثاق مسئولان سازمان حج و زیارت با آرمان‌های امام(ره)
دانشگاه و صنعت در دولت سیزدهم به هم نزدیکتر شدند
راهکاری برای خواندن سریع نمازهای قضا
تکذیب نامه انتقادی منتسب به آیت‌الله سبحانی
رویداد «ریحان‌شهر» به مرحله ارزیابی رسید
شکایت آموزش و پرورش از یک سریال نمایش خانگی
۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟
بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
در مورد حجاب دشمن تا پشت درب خانه های ما آمده است
اعضای شورا به قراردادچین دسترسی دارند
گشت و گذار در روستاهای شرق تهران
تهران هشدار نارنجی گرفت ؛ بارش شدید باران و تگرک و احتمال سیل
گام‌های مؤثر شهرداری تهران در حوزه رفع آسیب‌های اجتماعی
ابتلای ۴ ایرانی به یک بیماری خطرناک ؛ مرگ یک نفر تایید شد
۸ سد یک استان سرریز کرد +جزئیات
ارتش اسرائیل باید امروز وارد رفح شود
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top