به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مسئله بورسیه ها در فضایی مطرح شد که هنوز دولت در شوک ثبت نام 96.8 درصدی یارانه ها بود. «نه» مردم در یک رفراندوم اجتماعی موجب شد تا برنامه ریزی ها اگرچه در سطوح میانی برای آغاز فضاسازی رسانه ای برای فراموش کردن این شکست درفضای اجتماعی جبران شود. موضوع مذاکرات هم مطرح بود و بنای دولت در «فکر نکردن مردم به هسته ای» مزید برعلت شد.
وزارت علوم به خاطر مسئله ای که استیضاح وزیر علوم را رقم می زد و به خاطر حواشی یکساله دانشگاهها از اهمیت بسیاری برخوردار بود. موضوع 3000 بورسیه به سرعت توسط رسانه های دولت و در پوششی فراگیر مطرح شد. این جنگ روانی اگرچه برپایه یک دروغ بزرگ شکل می گرفت، اما اذهان بسیاری را در روزهای مذاکرات درگیر خود کرد. دانشجویان حاضر در جلسه افطاری معروف وزیر علوم از زبان وزیر و معاونانش شنیدند که «اعلام 3000بورس غیرقانونی جفاست چون تنها تعداد معدودی از این 3000 نفر تخلف کرده اند». وزیر علوم قبل تر به خاطر تیتر رسانه های اصلاح طلب عمیقا اظهار تاسف کرده بود. (ایـنـجا)
فرجی دانا در روز استیضاح: لیست اسامی بورسیه ها جعلی و انتشارش غیراخلاقی بود
اما به فاصله چندروز مانده به استیضاح فرجی دانا، علی غزالی منتشر کننده لیست معروف 3000 بورسیه در اعتراض به اعلام برخورد وزارت علوم با انتشار دهنده لیست بورسیه ها خطاب به صدیقی (رییس سازمان بورس) می نویسد:« علی رغم ارادت به جنابعالی خود را مجاز به آن نمی دانیم که به خاطر مصلحت شما و باقی ماندن شما روی آن صندلی برای چند ماه و چند سال بیشتر آینده علمی کشور را به خطر باندازیم و با سکوت خود در این دوره زمانی، منفور آیندگان شوم و سکوتی خیانت وار پیشه کنم و از ما نخواهید به خاطر آقازاده شما که می گویند در لیست بورسیه های خارج هستند. (ایـنـجا) و اکنون در کشور هلند اقامت دارند و شما فرموده اید با هزینه شخصی به آنجا رفته اند و البته با توجه به میزان هزینه تحصیل در خارج که رقم یک میلیارد توسط شما بیان شده باید به توانمند یه جنابعالی در جهت تهیه این هزینه آفرین گفت به روی یک اتفاق خطرناک و بنیان افکن که آثار تاریخی دارد سکوت کنیم.»
منتشر کننده لیست بورسیه ها در ادامه می نویسد: این است که از بعد از مشاهده سخنان شما انگشت به حیرت مانده ایم که آخر این ادعای شما چه معنایی دارد که: "ظاهرا اطلاعاتی که منتشر شده در روزهای آخر دوره مسئولیت قبلی از سیستم بیرون رفته است، و منشاء این بی اخلاقیها از سوی افرادی است که ارتباطاتی با عناصر سیستم قبلی داشتهاند و این اطلاعات را منتشر کرده اند." !! و مگر می شود عقل سلیمی قبول کند که این اطلاعات را سیستم قبلی! به ما داده است! برای چه؟! برای افشاگری علیه خودش؟ (مطلب کامل منتشر کننده لیست بورسیه ها را ایـنـجا بخوانید.)
فرجی دانا اما در روز استیضاح، در حالی این اتفاقات یعنی انتشار اسامی بورسیه ها را غیرقانونی و غیراخلاقی خوانده بود، که مجموعه تحت زعامت وی آنها را منتشر کرده بودند. یکی از استیضاح کنندگان در موافقت خود با استیضاح گفت: «شما مدیریت نمیکنید بلکه مدیریت میشوید.»
خلاصه اینکه موضوع بورسیه ها، به جایی رسید که پس از پیگیری های مستمر کمیسیون آموزش و وزارت علوم، بیانیه ای 3000 کلمه ای در مورد 3700 بورسیه توسط وزارت علوم صادر شد. (اینجا، اینجا) یکی از روزنامه ها فردای انتشار اطلاعیه وزارت علوم تیتر زد: «کوه بورسیه ها موش زایید». این تیتر به خاطر این بود که علیرغم فضاسازی های چندین ماهه رسانه های حامی دولت و خود رییس جمهور که یکبار گفته بود:« بورسیه و ما ادرئک مالبورسیه» تنها 36 نفر 3772 نفر از تحصیل بازماندند و بورسیه شان لغو شد.
این روزها هم 3736 نفر باقیمانده تحت عناوین مختلف، به قوه قضاییه، سازمان بازرسی، دیوان عدالت اداری و وزارت علوم و مجلس نامه نگاری می کنند تا بتوانند هتک آبرویی را که طی نه ماه جنگ روانی علیه آنان امنیت تحصیلی و آینده آموزشی شان شده است بازیابند. در این میان بی انگیزگی این دانشجویان دکترا و برخورد بد مسئولین در دولت با آنان این سوال برای در اذهان متبادر می کند که آیا همه کشورها با نخبگانشان اینطور برخورد می کنند؟
از ایـنـجا می توانید لینک های مربوط به اخبار بورسیه ها را ببینید.
البته شاید آقایونی که این موضوع را راه انداختند هم همینو میخواستند که امثال من دانشجوی تحریک پذیر، فکرمان هزار راه برود و.....