تاریخ انتشار: چهارشنبه 1394/01/26 - 12:54
کد خبر: 163738

حجت‌الله عبدالملکی در اردوی «فردای انقلاب»،

اینکه نیروی جوان برای کسب شغل التماس می‌کند، اقتصاد مقاومتی نیست!

اینکه نیروی جوان برای کسب شغل التماس می‌کند، اقتصاد مقاومتی نیست!

در اولین روز از اردوی فردای انقلاب اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل، حجت‌الله عبدالملکی، اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) به بررسی زمینه‌ها و مقدمات پیاده سازی اقتصاد مقاومتی و تبیین حضور ایران در کارزار اقتصادی با آمریکا و متحدانش پرداخت.

خبرنامه دانشجویان ایران: در اولین روز از اردوی فردای انقلاب اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل، حجت‌الله عبدالملکی، اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) به بررسی زمینه‌ها و مقدمات پیاده سازی اقتصاد مقاومتی و تبیین حضور ایران در کارزار اقتصادی با آمریکا و متحدانش پرداخت.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ هشتمین اردوی فردای انقلاب به همت اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل در دانشگاه شهید باهنر کرمان در حال برگزاری است که در اولین روز آن دکتر عبدالملکی، استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) حضور یافت.

عبدالملکی در ابتدا با بیان اینکه هم اکنون در یک جنگ اقتصادی هستیم گفت: یک دانشجو به عنوان یک نخبه علمی و سیاسی باید بداند که جایگاهش در این میدان جنگ کجاست و در کدام سنگر باید قرار گیرد.

استاد دانشگاه امام صادق(ع) در ادامه ضمن یادآور شدن مقدمات اقتصاد مقاومتی تاکید کرد: نظریه پردازی، گفتمان سازی و فرهنگی سازی، مطالبه گری و برنامه ریزی از مقدمات اقتصاد مقاومتی است.

وی افزود: کسانی که می‌گویند چرا ما اقتصاد یاد بگیریم در حالی که تخصص ما چیز دیگری است، یادشان بیاید که مردم در زمان دفاع مقدس بعد از نماز در مسجد، همگی آموزش اسلحه شناسی و نظام جمع می‌دیدند در حالی که هیچکدام عضو ارتش یا سپاه و یا نیروهای نظامی نبودند، بلکه مردم معمولی با شغل ‌های مختلف بودند ولای لازم بود همانگونه که امروز لازم است در عرصه اقتصادی اینگونه شویم.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) همچنین ابراز عقیده کرد: درصد بسیار بالایی از مردم ما هنوز درک نکرده‌اند که جنگ اقتصادی یعنی چه و ما الان درگیر یک جنگ اقتصادی هستیم، در غیر اینصورت خواب از چشمان‌شان ربوده می‌شد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه برای پیاده سازی اقتصاد مقاومتی شعار کافی نیست اضافه کرد: اینکه فلان شرکت بگوید در راستای اقتصاد مقاومتی سرمایه گذاری کردیم، صحیح نیست، چرا که آن شرکت در واقع در راستای سودآوری خود سرمایه گذاری کرده است، نه اقتصاد مقاومتی!

عبدالملکی در ادامه با تاکید براینکه هیچ کسی در جنگ اسلحه خود را نمی‌فروشد تصریح کرد: امروز ما در حال فروش نفت و گاز خود با نازلترین قیمت ممکن هستیم که این کار عاقلانه‌ای نیست.

استاد دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به مفاد اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی توضیح داد: هر نیروی جوان باید به تنهایی یک کارآفرین باشد و باید بیایند و التماسش را بکنند تا کار و خدماتی را برای صنعت کشور انجام دهد، اما در حال حاضر برعکس است و این نیروی جوان است که برای کار کردن و کسب شغل التماس صنعت را می‌کند، این اقتصاد مقاومتی نیست!

وی در ادامه ضمن تاکید بر اینکه باید ظرفیت‌های ایران در منطقه را فعال کنیم ادامه داد: این یعنی منافع خود را گره خورده آمریکا نبینیم و دیپلماسی اقتصادی خود را قوی کنیم؛ دفاتر وزارت خارجه در کشورهای سراسر جهان باید بازاریاب صنعت ما باشند نه اینکه حم و غم دستگاه دیپلماسی کشور، مذاکره با آمریکا باشد.

این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه ایران ظرفیت‌های اقتصادی چشمگیری دارد اظهار داشت: باید راه استفاده از این قابلیت‌ها را پیدا کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به اینکه کمتر از 50 درصد مردم ما از رفاه عمومی برخوردارند تاکید کرد: وابستگی‌های اقتصادی ما به نفت کم شده، اما همین مقدار فروش هم اگر نباشد زمین می‌خوریم.

این استاد دانشگاه گفت: واردات بی رویه کالا به حدی رسیده است که میزان آن به اندازه دو سوم بودجه دولت است که البته با بودجه‌ای از بیت‌المال که متعلق به مردم و اقتصاد مقاومتی است انجام می‌شود.

عبدالملکی در ادامه با ابراز اینکه کشورهای پیشرفته نفت خود را نمی‌فروشند تصریح کرد: کشورهای پیشرفته نفت خود را فرآوری می‌کنند و محصول فرآوری شده را به اندازه نیاز خود استفاده و بقیه را با سودی کلان می‌فروشند؛ بر همین اساس است که می‌توان گفت که تولید ملی و جهاد اقتصادی از کلیدهای اقتصاد مقاومتی است.

استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) در ادامه با دسته‌بندی تحریم‌های بکار گرفته شده علیه کشورمان یادآور شد: سه نوع تحریم علیه ما فعال است؛ 1- تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل- 2-تحریم‌های اتحادیه اروپا- 3- تحریم‌های آمریکا. البته مهمتر و وحشیانه تر از همه، تحریم‌های آمریکاست که به دو دسته تحریم‌های کنگره (10 مورد) و تحریم‌های دولت این کشور(18 مورد) تقسیم می‌شوند.

این فعال اقتصادی با تاکید بر اینکه ظاهرا تحریم‌های آمریکا در مورد اشاعه صنعت هسته‌ای است تذکر داد: اما بخش اعظم آن به دلیل تکنولوژی ساخت موشکی ما است و البته موارد دیگری از قبیل حقوق بشر، تروریسم و سایر موراد دیگر است.

وی در ادامه تحریم‌های بانک مرکزی کشورمان را به دلیل جرم پولشویی عنوان کرد و گفت: تحریم‌های بانک مرکزی ما بر سر موضوع هسته‌ای نیست، البته موضوع هسته‌ای بعدا به دلایل آن اضافه شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به اینکه نبرد اقتصاد آمریکا با کشور ما از سال 1388 وارد فاز جدید و اصلی خود شد تاکید کرد: در واقع بحث اصلی اصلا موضوع هسته‌ای نست و این را خود آمریکا و اتحادیه اروپا می‌داند و مستندات آنها نیز همین را نشان می‌دهد.

این استاد دانشگاه در ادامه با بیان اینکه اوج وابط ایران با کشورهای دنیا در سال‌های اخیر مربوط به سال است  و این در حالی بود که ما در سال 1385 پلمپ‌های داوطلبانه هسته‌ای را شکستیم و رسما اقدام به آغاز مجدد صنعت هسته‌ای و غنی سازی کردیم و در آن سال فقط شاهد چند تحریم جزئی از سوی آمریکا بودیم و آنهم به دلایل موشکی بود نه هسته‌ای!

عبدالملکی با اشاره به خبر رویترز مبنی بر اذعان اقتصاددانان غربی در خصوص 10 درصد تاگذاری تحریم‌ها عنوان کرد: بر اساس تحلیل خود اقتصاددانان غربی، وابستگی ایران به خارج از کشور 10 درصد است و بر همین اساس، 90 درصد تاثیر بر اقتصادی ایران از راه داخلی است و غربی ‌ها هم امیدشان به همین 90 درصد است وگرنه تحریم‌ها که کاری از پیش نمی‌برند.

استاد دانشگاه امام صادق تصریح کرد: در داخل ایران ناکارامدی‌هایی وجود دارد خصوصا در حوزه اقتصادی که امید دشمن هم به همین ناکارامدی‌ها است و این هم به رفتار تولیدکنندگان، مصرف کنندگان و مسئولین بر می‌گردد.

وی با اشاره به گران شدن دلار خاطرنشان کرد: وقتی دلار گران می‌شود، طبیعتا باید واردات کم شود و این در همه جای دنیا صادق است اما در عین نا باوری بعد از گران شدن دلار در ایران، هیچ تغییری در میزان واردات رخ نداد!

این فعال اقتصادی با تاکید بر اینکه رسیده قیمت دلار به 4000 تومان فقط کار خود ما بود ابراز عقیده کرد: امریکا در خواب هم نمی‌دید که قیمت 1000 تومان را بتواند به بیشتر از 2000 تومان بالا ببرد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه بعد از رسیدن قیمت دلار از 1000 تومان به 2000 تومان هر کسی پس انداز ریالی داشت برای خرید دلار به بازار حمله‌ورد شد یادآور شد: قیمت دلار اینگونه نجومی بالا رفت.

عبدالملکی ادامه داد: دولت نیز دلار را همچنان در اختیار وارد کنندگان دست به نقد قرار می‌داد و این در حالی بود که مثلا برای واردات دارو، وزارت بهداشت با کمبود دلار مواجه بود و دولت هم دلار در اختیارش قرار نمی‌داد!

استاد دانشگاه امام صادق(ع) به سخنان رهبر انقلاب در سفر به استان خراسان شمالی اشاره کرد و افزود: ایشان مشکلات دولت را در بی توجهی به دانش و منطق علمی، بی برنامگی و عدم ثبات سیاست‌ها بر شمردند.

وی گفت: اگر همین فردا تحریم‌های ما را بردارند چه می‌شود؟ فقط فروش نفت خام و ورادات کالای کشورمان بیشتر می‌شود؛ این چه سودی برای ما دارد؟

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به فروش نفت در سالیان دراز توسط ایران به جهان گفت: این همه نفت فروختیم آیا متناسب با آن کشورمان پیشرفت کرده است؟ امروز مشکل ما فروش نفت نیست، مشکل ما بستن سوراخ‌ها و نشتی‌هایی است که نگذاشته تا انباشت پول نفت باعث پیشرفت کشورمان شود و همه را به هدر داده است.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه آمریکا و متحدانش فقط 30 درصد از کشورهای جهان را تشکیل می‌دهند، ابراز عقیده کرد: ما خودمان ارتباطمان با جهان را قطع کردیم، در حالی که خیلی از کشورها حاضرند با ما معامله و داد و ستد کنند.

عبدالملکی در مورد نوع تحریم‌ها نیز گفت: تحریم‌های آمریکاست که فقط در سراسر جهان تنبیه دارد، یعنی اگر کسی رعایت نکند جریمه و یا تحریم می‌شود؛ اما تحریم‌های اتحادیه اروپا فقط برای خود کشورهایی اروپایی است و تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل نیز جنبه توصیه‌ای دارد و الزامی برای سایر کشورها ندارد.

استاد دانشگاه امام صادق(ع) در پایان با اشاره به تفاوت بین مفسد بودن و فساد ستیز بودن توضیح داد:  در بین مسئولین اگر فردی باشد که مفسد نباشد اما فساد ستیز هم نباشد، این به صورت یک دومینوی هرم گونه، فساد را ترویج می‌دهد، مدیران و مسئولین بالادستی ما باید فساد ستیز نیز باشند و در برابر کوچکترین فسادها نیز گذشت و کوتاه نداشته باشند و شدیدا برخورد کنند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
آیا هوش مصنوعی ذهن انسان را تسخیر می‌کند؟
خیال خام اسرائیل برای پیداکردن یک شریک شکست
گُل یا بلای جان/ زنگ خطر سقوط دانش‌آموزان
نجات گربه، اثر کوتاه از محمدصادق باقری آماده نمایش شد
فوری| درویش با ماتزاری پیشنویس قرارداد امضا کرد
گسترش روابط تجاری و اقتصادی ایران و عمان در کنار ارتباطات سیاسی
نرخ طلا چهارم بهمن ۱۴۰۳؛ سکه امامی در کانال ۶۰ میلیون تومان
وزیر نیرو: تمام صنایع خوزستان در بازچرخانی آب مشارکت کنند
درخواست حاشیه‌ساز بازیکنان استقلال/ دیگر نگذارید موسیمانه بازیکن بخرد!
مکزیک رسما از ایران تشکر کرد
۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور/ بیمه کدام خدمات را پوشش می‌دهد؟
آشنایی با مراحل مصاحبه روانشناسی قضاوت
بازار اسباب‌بازی به سمت محصولات چینی گرایش دارد
ویژگی کتاب‌های نردبام خیلی سبز (معرفی و بررسی کامل)
بهترین محصولات برای صادرات به عراق
فراخوان فروشگاه‌ها، محصولات و خدمات دختران
نظرخواهی فرهنگستان زبان فارسی برای معادل bio/ پیشنهادهای خود فرهنگستان چیست؟
آتش زدن اثر تاریخی ۱۵۰۰ ساله در گیلان +عکس/ عامل آتش‌سوزی یک بلاگر بود؟
خرید ایمن و فوری انواع گیفت کارت ها
نصب سپر محافظ در برابر زباله‌های فضایی روی ایستگاه فضایی چین
صادرکنندگان تا سقف ۱۰۰۰۰ یورو از شمول تعهدات ارزی معاف شدند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top