تاریخ انتشار: چهارشنبه 1394/01/26 - 14:29
کد خبر: 163752

زنگنه: دریافت درآمدهای نفتی به دلایلی که نمی‌توانم بازگو کنم محقق نشد

اعـتـراف نـفـتی تـوافـق ژنـو

اعـتـراف نـفـتی تـوافـق ژنـو

در این توافقنامه آمده است: در مقابل، سه کشور اروپایی، اتحادیه اروپایی به اضافه سه کشور دیگر، انجام اقدام­های داوطلبانه زیر را متعهد می گردد: انجام وقفه­ در تلاش­ها برای کاهش بیشتر فروش نفت خام ایران، به نحوی که مشتریان فعلی ایران بتوانند میانگین میزان فعلی از نفت خام­شان را خریداری نمایند. قادرسازی به بازگشت یک مبلغ مورد توافق از درآمد نگهداری­شده در خارج. درباره فروش چنین [میزان] نفت، تحریم­های اتحادیه اروپا و امریکا بر بیمه و خدمات حمل و نقل مرتبط، تعلیق می­شود.

خبرنامه دانشجویان ایران: روز گذشته بیژن نامدار زنگنه در نشست خبری خود و در پاسخ به سوالی گفت: در مورد بیمه و دریافت درآمدهای نفتی به دلایلی که نمی‌توانم بازگو کنم این امر محقق نشد چرا که مجبور بودیم برخی از اطلاعات خود را افشا کنیم اما در بخش پتروشیمی توانستیم از این توافقنامه استفاده کنیم.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ اشاره وزیر نفت به بندی از توافقنامه ژنو در 3 آذر 92 بود که ادعا می کرد تحریم های نفتی را متوقف می کند.

در این توافقنامه آمده است: در مقابل، سه کشور اروپایی، اتحادیه اروپایی به اضافه  سه کشور دیگر، انجام اقدام­های داوطلبانه زیر را متعهد می گردد: انجام وقفه­ در تلاش­ها برای کاهش بیشتر فروش نفت خام ایران، به نحوی که مشتریان فعلی ایران بتوانند میانگین میزان فعلی از نفت خام­شان را خریداری نمایند. قادرسازی به بازگشت یک مبلغ مورد توافق از درآمد نگهداری­شده در خارج. درباره فروش چنین [میزان] نفت، تحریم­های اتحادیه اروپا و امریکا بر بیمه و خدمات حمل و نقل مرتبط، تعلیق می­شود.

همچین در تعهدات طرف غربی آمده بود: ایجاد یک کانال مالی برای تسهیل تجارت بشردوستانه برای نیازهای داخلی ایران با استفاده از درآمدهای نفتی ایران که در خارج نگهداری می­شود. تجارت بشردوستانه محدود به تراکنش­های [مالی] مربوط به غذا و محصولات کشاورزی، دارو، تجهیزات پزشکی و هزینه­های پزشکی [انجام­شده در] خارج می­شود. این کانال مالی، هنگام ایجاد آن، بانک­های مشخص خارجی و بانک­های ایرانی که محدودیت برای آنها تعیین نشده، را در بر می گیرد.

با انتشار متن این توافق این طور عنوان شد که تحریم های نفتی لغو خواهد شد حال اینکه در متن توافق تنها ذکر شده بود که سه کشور اروپایی، اتحادیه اروپا در تلاش های خود در جهت کاهش بیشتر فروش نفت خام ایران، وقفه خواهند کرد.

با این حال زنگنه دو روز بعد از توافق ژنو در مصاحبه با روزنامه فایننشیال تایمز گفت: این گام نخست به سوی لغو تحریم ها علیه ایران است و معتقدم گام نخست بسیار مهم است. پس از این توافق بسیاری از آثار روانی این تحریم ها از میان رفته است… این توافق پس از گذشت ١٠ سال مذاکره با گروه ١+۵ به معنای ارسال نشانه هایی به بازارهای بین المللی و جامعه جهانی مبنی بر این است که مشکلات میان ایران و قدرت های غربی حل و فصل شده است. ما نسبت به لغو تحریم ها خوش بین هستیم و معتقدیم حتی امکان برداشته شدن این تحریم ها در کمتر از شش ماه نیز وجود دارد که در این صورت می توانیم همکاری های خود را با غربی ها گسترش دهیم و از این طریق مشکل همه حل می شود.

وزیر نفت قبل از اجلاس اوپک که با فاصله‌ی کمی نسبت به معاهده ژنو (ده روز بعد) برگزار می‌شد، با صراحت این پیام را داد که ایران به بازارهای نفت باز می‌گردد و گفت: ما می‌توانیم بلافاصله پس از لغو تحریمها به ظرفیت کامل تولید چهار میلیون بشکه نفت در روز بازگردیم. بر این اعتقادیم که حق ما است که صادرات نفت خود را افزایش دهیم.

حالا اما پس از 16 ماه بنظر می رسد این گفته منتقدان که تاکید داشتند متن توافق نامه ژنو قابل تفسیر و مبهم است محقق شده تا جائیکه وزیر نفت خود نیز به آن ادعان دارد.

پایگاه «یک بیست» در این باره می نویسد: این گونه مواضع علاوه بر نشان دادن هیجان و خوشحالی عجولانه وزیر نفت و سایر معاونینش حاکی از عدم دقت به اسناد توافق ژنو و تحریم‌های نفتی ایران بود. ضمن این که مهمترین پیام چنین مواضعی، ارسال پالس آرامش به بازار جهان نفت و راحت کردن خیال بازار تقاضای نفت درباره وجود نفت «کافی» در بازار جهانی و فراهم کردن بستر برای اجرای سناریوی کاهش قیمت نفت توسط آمریکا بود.

اگرچه ادعای تعلیق تحریم ها در توافقنامه ژنو مطرح شده بود اما بسیاری از تحریم های صنعت کشتیرانی (از جمله تحریم سایر محصولات غیر از چند محصول معدود، تحریم شرکت‌ها و افراد اصلی مرتبط با حمل‌ونقل دریایی از جمله شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی، شرکت ملی نفتکش، شرکت تاید واتر و…) تا 6 ماه پس از این توافق هنوز برداشته نشده، لایه ها و زنجیره های دیگر شبکه تحریم های کشتیرانی (از جمله تحریم بیمه؛ تهدید شرکت های بیمه کننده و اجاره دهنده کشتی، تحریم زیرساخت های مالی و…) هنوز پابرجا بود.

همچنین در بررسی وضعیت صنعت پتروشیمی و تحریم‌های آن بعد از توافق ژنو، مشخص شد که در آن عرصه نیز نه تنها توافق ژنو فاقد اثر مثبت بوده است که اساسا تعلیق تحریم پتروشیمی از ابتدا بدون ارزش بوده است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پزشکیان: دست دوستی به سوی کشورهای اسلامی منطقه دراز می‌کنیم
پزشکیان، سخنران مراسم شب عاشورای حسینی در حرم امام خمینی(ره)
«گروسی» مدعی برنامه‌ریزی برای بازرسی از تأسیسات هسته‌ای ایران شد
رئیس جمهور به زیارت حرم مطهر امام رضا(ع) مشرف شد
سنای آمریکا هم به محدودیت اختیارات جنگی ترامپ رای داد
یمن: پیروزی ایران معادله وحدت میدان‌ها را تثبیت کرد
کار صعود هندبالیست‌ها سخت شد
عارف: بعد از جنگ رمضان انسجام، وحدت و حضور مردم بسیار بیشتر شد
سی‌ان‌ان: سنای آمریکا ترامپ را توبیخ کرد
انگلیس مقابل دیوار غنا متوقف شد/ شکست تاکتیکی توخل برابر کی‌روش
هشدار دادگستری تهران درباره پیامک‌های جعلی خدمات دولتی
پیش بینی حضور ۱۵ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید
دیدار فرمانده ارتش پاکستان با پزشکیان
نقش یک ویدئو در تساوی ایران با بلژیک/ نسل باتجربه در انتظار اتفاق بزرگ
مسیرهای برگزاری مراسم تشییع رهبر شهید در مشهد و تهران
تیم هاکی روی یخ بانوان ایران نایب قهرمانی جام آسیایی روسیه شد
بازخوانی تاریخ کربلا؛ سفری به عمق واقعه عاشورا
علی‌اکبر(ع)؛ الگویی ماندگار برای تربیت دینی و ولایت‌مداری جوانان
سن یک دنباله دار قدیمی تخمین زده شد
همدستی متا با اسرائیل در سانسور محتوای جنگ علیه ایران
تعطیلی ۱۳ و ۱۴ تیر استان تهران و ۱۵ تیر کل کشور جهت تشییع امام شهید
آمار پاسخگویی وزارت علوم و دانشگاه‌ها به شکایات
توافق جدید برای ورود دانش بنیان‌ها به نظام بیمه سلامت
مهلت ثبت درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر تمدید شد
ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی از امروز آغاز شد
اعلام جزئیات برگزاری امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در شهر محل سکونت
مصاحبه مجازی داوطلبان دکتری تخصصی ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد از شنبه ۶ تیر آغاز می‌شود
تعریف ۲۰۰۰ پایان‌نامه با مشارکت پژوهشگران ایرانی و استادان خارجی
۵ راهکار برای نجات آموزش عالی؛ از اصلاح ذی‌نفع هراسی تا راه‌اندازی اتاق فکر مسائل بنیادین
مهلت پنج‌روزه برای رفع نقص مدارک فلوشیپ ۱۴۰۵
مدارک مورد پذیرش دکتری تخصصی پزشکی اعلام شد
تفاهم‌نامه ایرانداک و سازمان بازرسی برای ارتقای سلامت علمی کشور
دفترچه انتخاب رشته آزمون کاردانی به کارشناسی اصلاح شد
امتحانات حضوری ارشد و دکتری دانشگاه آزاد استان تهران به تعویق افتاد
زمان برگزاری برخی امتحانات دانشگاه علم و صنعت تغییر کرد
امکان برگزاری امتحانات در شهر محل سکونت دانشجویان فراهم شد
مهلت ثبت‌نام ترم تابستانی دانشجویان علوم پزشکی تمدید شد
اعزام ۷۱ پژوهشگر ایرانی به مراکز علمی برتر چین
امتحانات پایان‌ترم تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد حضوری شد
زمان مصاحبه‌های آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ تغییر کرد
مهلت ثبت‌نام پذیرش کاردانی به کارشناسی‌ سال ۱۴۰۵ تمدید شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top