تاریخ انتشار: پنجشنبه 1394/02/24 - 10:21
کد خبر: 166409

خسارات بازتاب دیرهنگام حادثه مهاباد

خبرنامه دانشجویان ایران: مشاور فرهنگی و رسانه‌ای فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی معتقد است: راهبرد خبری دشمن در مواردی همچون ماجرای مهاباد استفاده از خلأهای اطلاعاتی ما و نیز تبدیل موضوعات اجتماعی و اقتصادی به چالش سیاسی و امنیتی است.

حمیدرضا مقدم‌فر، مشاور فرهنگی و رسانه‌ای فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خصوص انعکاس رسانه‌ای ماجرای مهاباد اظهار داشت: در ابتدا ما باید یک آسیب شناسی در داخل خودمان داشته باشیم، و یک دشمن شناسی و رسانه شناسی نیز در حوزه دشمن را بررسی کنیم که در حوزه آسیب شناسی داخلی رسانه‌ها اعم از رسانه ملی، خبرگزاری‌ها و غیره یک غفلتی داشتند از حیث اینکه حادثه‌ای که رخ داد برای آن اطلاع رسانی به‌موقع نداشتند و با تأخیر ۴ تا ۵روزه آن را انعکاس دادند، به‌طوری که این حادثه یکشنبه رخ داد اما اطلاع رسانی‌ها از پنجشنبه و جمعه شروع شد که دیگر خیلی دیر بود؛ این نوع خلأها معمولاً برای دشمن فرصت ایجاد می‌کند که بیاید تحریک کند که در هر صورت یک غفلت رسانه‌ای برای رسانه‌های ما بود.

مشاور فرهنگی و رسانه‌ای فرمانده کل سپاه ادامه داد: البته برخی رسانه‌ها تصورشان این بود که این موضوع یک خبری است که یک مقدار جنبه‌های مسائل سوء اخلاقی و غیره دارد که نباید وارد شوند که از یک بعد صحیح است اما تجربه‌ای که ما در چند سال اخیر و پس از ماجرای فتنه ۸۸ داریم، اگر موضوعات این‌چنینی در فضای شبکه‌های اجتماعی و اینترنت گسترش پیدا کرد، ولو اینکه موضوع شاید قابل توجهی هم نباشد اما ما نباید نسبت به آن بی‌تفاوت باشیم.

مقدم‌فر بیان داشت: در چنین شرایطی ما باید فوراً اطلاع رسانی به‌هنگام را انجام دهیم، البته نا‌گفته نماند که برخی رسانه‌ها غافل نبودند، به فکر هم بودند اما دستگاه‌های ذی‌ربط همکاری لازم را با آنها نداشتند؛ یعنی مسئولین شهری که در این ماجرا بودند و باید اطلاع رسانی می‌کردند و جواب خبرنگاران را می‌دادند، پاسخی ندادند.

وی اضافه کرد: مسئولان در سکوت خبری به سر بردند و رسانه‌ها هم محتوای لازم را برای اطلاع رسانی نداشتند که این کار وظیفه نیروهای اطلاع رسانی و امنیتی است یا فرماندار، استاندار یا ادارات کلی که در جریان این امر هستند که باید اینها به‌هنگام از طریق رسانه اطلاعات لازم را به مردم بدهند اما در این ماجرا متأسفانه همکاری لازم را نداشتند.

مشاور فرهنگی و رسانه‌ای فرمانده کل سپاه اظهار کرد: یک وجه دیگر قضیه این است که راهبردهای خبری دشمن علیه ما این است؛ یکی اینکه از خلأهای اطلاعاتی استفاده می‌کند و دیگری اینکه نسبت به موضوعات اجتماعی و اقتصادی و تبدیل آنها به مسائل سیاسی و امنیتی استفاده می‌کند و جزو تکنیک‌ها و راهبردهای اصلی آنان قرار گرفته است، به‌طوری که این موضوع یک مسئله ساده اجتماعی است اما تکنیک آنها به‌گونه‌ای بود که سریع آن را به یک مسئله سیاسی و یک اعتراض سیاسی و امنیتی تبدیل کنند به‌نحوی که مردم را تحریک کنند و یک عده‌ای را به خیابان بیاورند تا فریاد بزنند و اعتراضاتی را با آتش زدن یا تخریب مکان یا وسائلی نشان دهند که در این موضوع مهاباد این مسئله مصداقی برای این راهبردها بود.

منبع: جوان

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
جنگ با پوشش آتش‌بس
خطای محاسباتیِ تیم مذاکره ایرانی در کجاست؟
عذرخواهی صدا و سیما بابت پخش ناقص بخشی از پیام مکتوب رهبر انقلاب
رضایی: لبنان جزو لاینفک هرگونه توافق و آتش‌بس است
امروز آنچه امام می‌گوید عین خواست مردم است
ادعای نتانیاهو: مسیر دیپلماسی با لبنان را ترجیح می‌دهیم
فیلم | خضریان: مردم، مهمترین ظرفیت بازدارندگی در مقابل دشمن هستند
 روانبخش: ۶۰۰ ملوان آمریکایی در آتش‌سوزی ناو جرالد فورد خسارت دیدند
رهبر ما بر دل‌ها حکومت می‌کرد
آسیب ۶ میلیارد یورویی فرانسه از جنگ آمریکا علیه ایران
موافقت رهبر انقلاب با عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات بیش از دو هزار نفر از محکومان قضایی
تغییرات بزرگ در مراسم آغاز بازی‌های جام جهانی با حضور تمام بازیکنان
دبیرکل اوپک: تقاضای نفت همچنان بالا خواهد بود
امت مبعوث غدیر در شب ۹۶ هم ایران را تنها نگذاشتند
شارژ کالابرگ سرپرستان خانوار آغاز شد
«سی.ان.ان.» از حجم تخریب ناو جرالد فورد در میانه جنگ ایران پرده برداشت
لاوروف: توافق احتمالی واشنگتن-تهران باید منافع ایران را در نظر بگیرد
سردار حسن زاده: آمریکایی‌ها از روز دهم جنگ رمضان شکست خوردند
مهمونی کیلومتری غدیر+ عکس
هر اقدامی که موجب سرخوردگی مردم شود، کمک به دشمن است
اقتصادهایی که کوچک می‌شود؛ از رژیم صهیونیستی تا اروپا
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top