تاریخ انتشار: شنبه 1394/03/02 - 01:31
کد خبر: 167095

اوباما طرح نظارت کنگره بر توافق هسته‌ای را امضا کرد

همان‌گونه که انتظار می‌رفت رئیس‌جمهور آمریکا طرح نظارت کنگره بر توافق هسته‌ای احتمالی میان ایران و گروه ۱+۵ را امضاء کرد و بدین ترتیب این طرح تبدیل به قانون شد.

خبرنامه دانشجویان ایران: همان‌گونه که انتظار می‌رفت رئیس‌جمهور آمریکا طرح نظارت کنگره بر توافق هسته‌ای احتمالی میان ایران و گروه ۱+۵ را امضاء کرد و بدین ترتیب این طرح تبدیل به قانون شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، "طرح بازبینی توافق هسته‌ای ایران" را که به کنگره اجازه می‌دهد نظر رد و یا تأیید خود را درباره توافق هسته‌ای احتمالی بین ایران و گروه 1+5 اعلام کند، امضا کرده آن را تبدیل به قانون ساخت.

این طرح پیشتر با رأی قاطع اعضای سنا و مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شده و برای تأیید به کاخ سفید فرستاده شده بود.

در ادامه در گزارش حاضر نگاهی خواهیم داشت به بخش‌های کلیدی این قانون:

بازبینی کنگره

نهایتاً پنج روز پس از اینکه ایران و گروه 1+5 به توافق هسته‌ای جامع دست یافتند، اوباما باید مدارک زیر را به کنگره ارائه کند:

1. متن توافق و تمام اقلام مربوط به آن،

2. یک ارزیابی درباره راستی‌آزمایی پایبندی ایران به تعهداتش، و

3. تأییدیه‌ای مبنی بر اینکه این توافق با اهداف آمریکا در حوزه عدم‌اشاعه هسته‌ای سازگار بوده و تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا نیست بالاخص اینکه ایران اجازه نخواهد داشت تا فعالیت‌های مرتبط با تسلیحات هسته‌ای را پیگیری کند.
تحریم‌های کنگره در دوره بازبینی توافق تعلیق نخواهند شد.

باراک اوباما اجازه نخواهد داشت به‌مدت 52 روز پس از تسلیم توافق به کنگره تحریم‌های ضدایرانی این نهاد را تعلیق یا لغو کرده و یا به‌نحوی کاهش دهد. در این طرح علاوه بر یک دوره 30روزه اولیه بررسی توافق، 12 روز اضافی دیگر پیش‌بینی شده که در صورت تصویب یک قانون توسط کنگره و ارسال آن به رئیس‌جمهور اعمال می‌شود. اگر رئیس‌جمهور این قانون را وتو کند، کنگره 10 روز دیگر فرصت خواهد داشت تا با جمع‌آوری آرای لازم این وتو را خنثی کند. (برای کسب اطلاعات بیشتر درباره وتوی رئیس‌جمهور آمریکا اینجا را ببینید)

اگر توافق بین 10 جولای (19 تیر) و 7 سپتامبر (16 شهریور) ارائه شود ــ یعنی همزمان با تعطیلات کنگره در ماه آگوست ــ دوره بازبینی به 82 روز افزایش می‌یابد (60 روز به‌علاوه 12 روز برای وتوی رئیس‌جمهور و 10 روز دیگر برای خنثی کردن وتو توسط کنگره).

در طول این مدت، کنگره می‌تواند جلسات استماع برگزار کرده، و توافق را تأیید یا رد کرده و یا هیچ موضعی در قبال آن اتخاذ نکند. عدم موضع‌گیری کنگره به اوباما اجازه خواهد داد که از اختیارات اولیه‌اش برای تعلیق تحریم‌ها استفاده کند.

تصویب یک قطعنامه مشترک در رد توافق (علی‌رغم وتوی رئیس‌جمهور) در دوره زمانی بازبینی به‌صورت دائمی رئیس‌جمهور را از لغو و یا تعلیق تحریم‌های کنگره‌ای برحذر خواهد داشت. این قانون همچنین به‌وضوح اعلام می‌کند که لغو دائمی تحریم‌های ضدایرانی کنگره نیازمند یک رأی‌گیری دیگر بوده و رأی مثبت کنگره به قطعنامه‌ای در حمایت از توافق هسته‌ای ایران به‌معنای لغو دائمی تحریم‌ها نیست بلکه صرفاً رئیس‌جمهور را قادر می‌سازد که آنها را تعلیق کند.

بر اساس یکی از بندهای قانون بازنگری در توافق هسته‌ای ایران رأی‌گیری کنگره درباره آغاز اجرای توافق نخواهد بود. اما اگرچه توافق پس از امضا اجرا می‌شود به‌دلیل اینکه برخی از تحریم‌های هسته‌ای را کنگره اعمال کرده و تنها این نهاد است که می‌تواند آنها را لغو کند، بنابراین این رأی‌گیری فرصتی در اختیار نمایندگان قرار خواهد داد تا اقدام مقتضی را درباره این تحریم‌ها اتخاذ کنند.

نظارت کنگره و پایبندی ایران به تعهداتش

پس از دوره بازبینی کنگره، رئیس‌جمهور آمریکا باید هر 90 روز یک‌بار گزارشی را درباره پایبندی ایران به توافق ارائه نماید. اگر رئیس‌جمهور نتواند پایبندی ایران را تأیید کرده و یا اعلام نمایند که این کشور از مفاد توافق‌نامه عدول کرده است، کنگره می‌تواند فوراً رأی‌گیری و تحریم‌هایی را که تعلیق و یا لغو شده بودند بار دیگر اعمال کند.

این طرح همچنین رئیس‌جمهور آمریکا را ملزم می‌سازد که گزارش‌هایی مشروح  ــ دو بار در سال ــ درباره مسائلی چون برنامه هسته‌ای ایران، برنامه موشک‌های بالستیک و حمایت تهران از تروریسم،‌ بالاخص علیه آمریکا و متحدان آن، و نیز وضعیت حقوق بشر تهیه و به کنگره ارائه کند. کنگره مدعی شده می‌تواند با استفاده از این اطلاعات در صورت اقدامی تروریستی با حمایت ایران علیه آمریکا واکنش مناسب را ارائه دهد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
مؤذّن
1394/03/02 - 11:16

بسمه تعالی/ خوب حالا نوبت مجلس شورای اسلامی است که نشان دهد چه میزان به اصل عزت ملّی اهمیت می‌دهد و چقدر شجاعت ورود جدی و بدون شائبه‌های سیاسی و منفعت‌طلبانه گروهی، به عرصه‌های حیاتی استقلال ملّی را دارد؛ حضرات نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، بسم‌الله!
معرفی کسب و کارها
ترامپ باید با درد اقتصادیِ جنگ دست‌و‌پنجه نرم کند
افت صادرات نفت آمریکا به پایین‌ترین حجم در ۸ ماه اخیر
انصارالله حمله به یک نفتکش عربستان را تأیید کرد
حادثه امنیتی دریایی در جنوب شرقی عدن
لفاظی جدید نتانیاهو علیه ایران
گفتگوهای لبنان و اسرائیل فردا از سرگرفته خواهد شد!
رایزنی وزرای خارجه آمریکا و انگلیس درباره ایران
حال تیم خوب است جز پنجره بسته!
آمریکا تحریم‌های یک شرکت هواپیمایی عراقی را لغو کرد
پیش‌نویس توافق میان ایران و عمان نهایی شد
تنها یک موضوع در مذاکرات ایران و عمان باقی مانده است
کاپیتان پرسپولیس به گل‌گهر سیرجان پیوست
فلسطین مسئله نخست جهان اسلام به شمار می‌رود
در نشست وزیران خارجه کشورهای عربی و اسلامی در امان چه گذشت؟
پس از ماه‌ها کشمکش با دولت ترامپ، رئیس دانشگاه براون کنار می‌رود
سازش با یزید زمان، هرگز امنیت و رفاه به همراه نداشته است
«کارت امید مادر» شارژ شد
تعداد مصدومان حادثه شهرک شمس آباد به ۲۱نفر رسید
توافق نزدیک است!
واکنش تند رضاییان به استقلالی‌ها
مذاکره با تل‌آویو، چیزی جز شرم و تحقیر برای لبنان ندارد
پژوهشگاه ملی سرطان می‌تواند به محور دیپلماسی علمی ایران و کشورهای منطقه تبدیل شود
حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها
هوش مصنوعی جدید، انسان از آب درآمد!
دانشگاه منزوی از جریان علم و فناوری جهان عقب می‌ماند
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
کلید نهایی پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحمیل ۸۰۰ دانشجوی پزشکی به دانشگاه
طرح جدید تغذیه دانشجویان هنوز نهایی نشده
برخی دانشجویان بین الملل علاوه بر فارسی حتی به انگلیسی هم مسلط نیستند
توانمندسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار دانش‌بنیان
باید از ظرفیت ایرانیان خارج کشور حداکثر استفاده را برد
اسامی منتخبان دور دوم انتخابات شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top