تاریخ انتشار: دوشنبه 1394/03/11 - 10:59
کد خبر: 168250

ترانه «پرواز همای» و ادای احترام به 175 غواص شهید دست بسته

خبرنامه دانشجویان ایران: «پرواز همای» با انتشار کلیپی تصویری و اجرای قطعه «گمنام» به ۱۷۵ شهید غواص ادای احترام کرد.

به گزارش تسنیم، سعید جعفرزاده‌ احمدسرگورابی با نام هنری «پرواز همای» خواننده‌ای است که این روزها نامش دوباره بر سر زبان‌ رسانه‌ها افتاده است. این خواننده سال‌های بسیاری بود که برنامه‌ای در ایران نداشت و بیشتر فعالیت‌هایش را معطوف به کشورهای دیگر کرده بود. همین هفته گذشته بود که خبر کنسرت همای در ایران و در سالن وزارت کشور همه را متعجب کرد.

از آن عجیب‌تر فروش بلیت‌های این کنسرت بود. بلیت‌هایی که تعدادشان به بیشتر از 6 هزار می‌رسید اما در زمانی حدود 6 ساعت به فروش رفتند تا این خواننده در بعضی از رسانه‌ها، از این نظر صاحب رکورد خوانده شود. برخی از منتقدان و خبرنگاران عرصه موسیقی، فروش بلیت‌های همای را نشانی از یک تغییر سلیقه در علاقه‌مندان به موسیقی می‌دانند.

با این حال پرواز همای از همان زمانی که در موسیقی ایران نامش مطرح شد حاشیه‌هایی داشت و دارد. او ایران را ترک کرده بود. خواندن برخی اشعار که اندیشه‌های «شادزی» و خیام‌گونه را تداعی می‌کرد موجب شد که در 8 سال گذشته موفق به گرفتن مجوز برای برگزاری کنسرت‌هایش نشود. اما همای به ایران بازگشت.

او در گفت‌وگویی درباره بازگشتش به ایران می‌گوید: «من به اینجا نیاز دارم. من باید اینجا زندگی کنم، چون عاشق ایرانم. همای موقعی عوض می‌شود که این نگاهش عوض شود. من مال روستایی در همین ایران هستم و نمی‌توانم در جای دیگری غیر از آنجا که به آن تعلق دارم، زندگی کنم. می‌توانم بروم کنسرت بدهم و علم‌شان را یاد بگیرم، اما پایم را اولین‌بار در این خاک زمین گذاشتم و همین جا هم می‌میرم. من به این خاک مدیونم. من به این مملکت وابستگی دارم؛ به همه باورهای ملی، دینی و اجتماعی‌اش باور دارم و همین‌جا می‌مانم. اگر من در اینجا نمانم و نقشم را ایفا نکنم، چه کسی باید این کار را بکند؟ این وظیفه و رسالت من است. ما فقط اجرا‌کننده نیستیم. تک‌تک ما محافظان این فرهنگ و هنر و ادبیات هستیم، پس می‌مانم تا برای مردم سرزمینم بخوانم».

شاید این سخنان همای نشان از یک تغییر در او باشد. البته برخی‌ها هم این تغییر را باور نمی‌کنند و همه این سخنان را ابزاری برای گرفتن مجوز و ادامه فعالیت در ایران تفسیر می‌کنند.

«پرواز همای» روز گذشته کلیپی را برای ادای احترامی به 175 شهید غواص در عملیات کربلای 4 منتشر کرد. چندی است که خبرِ تفحصِ پیکر این شهدا توسط سردار باقرزاده منتشر شده و موج‌های بسیاری در شبکه‌های اجتماعی به راه انداخته است. یافته شدن پیکر دست بسته این شهدا که زنده به گور شده بودند، بسیاری را تحت تاثیر قرار داد؛ شاید «همای» هم یکی از همین افراد باشد. این کلیپ موسیقی اندیشمند و شعری حماسی و آوازی سنجیده دارد که هر شنونده‌ای را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ و این موفقیت جز با تاثیرپذیریِ هنرمند از رخداد، امکان پذیر نیست. البته نمی‌توان باب گمانه‌زنی‌ها و تفاسیر درباره باورپذیر بودن این تغییر در وجود همای را هم شش قفله کرد.

به هر روی باید این کلیپ را دید و شنید و قضاوت درباره همای را در آینده به نظاره نشست.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
شهیدی که مزارش سنگ قبر نمی‌پذیرد!
پارسال همراه بابا، امسال به یادش
۴۵۰ هزار فقره وام ازدواج پرداخت خواهد شد
بمب‌گذاری مقابل پاسگاه پلیس در پاکستان با بیش از ۱۷ کشته و زخمی
کاری که همه را زائر امام حسین (ع) می‌کند
رونمایی علی کریمی از عموی جدید سلطنت‌طلبان
اموال سردار آزمون همچنان در توقیف است
بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار گذرنامه زیارتی صادر شد
۶۷ درصد آمریکایی‌ها با تصمیمات ترامپ علیه ایران مخالف هستند
توطئه خلع سلاح حماس با شکست راهبردی مواجه می‌شود
اعزام بیش از ۶۰۰۰ دانشجوی علوم پزشکی به راهپیمایی اربعین
باید از ظرفیت ایرانیان خارج کشور حداکثر استفاده را برد
عبور جمعیت ایران از ۸۷ میلیون نفر
راه‌اندازی نخستین مرکز دانش تخصصی بازی‌های رایانه‌ای
سه اتفاق مهم در انتظار استقلال
افشاگری تاریخی علیه رئیس فیفا
کارکرد تراستی‌ها در صادرات انواع محصولات ایرانی
راهنمای خرید آسانسور
بج سینه چگونه ساخته می‌شود؟
قیمت سرویس پکیج شوفاژ دیواری در سال ۱۴۰۵
دیزل ژنراتور مناسب کارخانه | بهترین انتخاب برای تأمین برق صنعتی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top