تاریخ انتشار: شنبه 1394/03/16 - 14:49
کد خبر: 168684

ابوترابی: راه نجات اقتصاد تکیه بر تولید داخل است

خبرنامه دانشجویان ایران: نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: برای گام برداشتن در مسیر صحیح اقتصادی نیاز به یک نقشه راه داریم که در آن به افزایش اختیارات مدیران استان و خلق ثروت تولیدی توجه شود.

به گزارش مهر، سید محمدحسن ابوترابی فرد ظهر شنبه در نخستین همایش جذب و توسعه سرمایه گذاری خراسان رضوی که در سالن اجتماعات استانداری خراسان رضوی برگزار شد اظهار داشت: برای گام برداشتن در مسیر صحیح اقتصادی نیاز به یک نقشه راه داریم که در آن ارزیابی کلی فعالیت های اقتصادی صورت گیرد.

وی با بیان اینکه اختیارات مدیران استان ها محدود است تصریح کرد: یکی از مشکلات فراروی فعالان اقتصادی محدودیت اختیارات استانی است و به هر میزان برای افزایش این اختیارات تلاش شود به موقعیت های بهتر اقتصادی دست خواهیم یافت.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای رشد بنگاه های اقتصادی و خلق ثروت در استان باید از همه ظرفیت فعالان اقتصادی بهره گرفت و اگر موتور حرکت در استان ها فعال شود به دغدغه های فعالان اقتصادی توجه خواهد شد.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات فعالان اقتصادی تأمین منابع مالی کشور از طریق منابع طبیعی است و کشوری که در این شرایط  باشد نیازی به رشد فعالیت های بخش خصوصی  نمی بیند.

حجت الاسلام ابوترابی فرد تصریح کرد: اگر مدیران ارشد استان در اندیشه خلق ثروت و مدیریت استان از این طریق باشند می توان افق رشد بخش خصوصی و عدم تکیه بر منابع طبیعی را ترسیم کرد.

مصادره بنگاه های اقتصادی به اقتصاد ضربه زد

وی با بیان اینکه اقتصاد کشور پس از انقلاب در حال گذر است افزود: تصمیماتی در ابتدای پیروزی انقلاب گرفته می شد بدون هیچ تجربه ای در زمینه های اقتصادی صورت می گرفت که از پشتوانه علمی قابل قبولی برخوردار نبود.

حجت الاسلام ابوترابی فرد به مصادره برخی بنگاه های اقتصادی پس از انقلاب اشاره کرد و گفت: اگر امروز تجربه دیروز را داشتیم هیج مدیری نمی پذیرفت که بنگاه اقتصادی تعطیل شود.

وی ادامه داد: فکر مصادره بنگاه های اقتصادی اولین تیر بر پیکر اقتصاد ما بود که به نظر می رسد جزء سیاست هایی بود که از طرف غرب مدیریت می شد.

لزوم تغییر نگرش به راهبرد هزینه ای اقتصاد کشور

حجت الاسلام ابوترابی فرد با بیان این که تا امروز راهبرد اقتصادی کشور راهبردی هزینه ای بوده است گفت: همیشه شعار هزینه ای داده ایم اما به منابع تأمین این هزینه ها توجه نمی کردیم.

وی ادامه داد: برای ارائه خدمات هزینه ای اولین گام تجهیز منابع و خلق ثروت است با این حال حتی دولت فعلی هم که مسائل اقتصادی را خوب متوجه می شود تصمیماتی اتخاذ می کند که در نقطه مقابل خلق ثروت قرار می گیرد.

حجت الاسلام ابوترابی فرد به لزوم توجه به خلق ثروت به عنوان راهبرد اقتصادی کشور اشاره کرد و افزود: خلق ثروت از استخراج منابع طبیعی اشتباهی بوده که تا کنون انجام داده ایم  و باید به سمت خلق ثروت از طریق تولید مبتنی بر دانش و با تکیه بر بخش غیردولتی باشد.

وی بهره گیری از منابع نفت را راهبرد نادرست اقتصادی کشور دانست و گفت: اگر اقتصاد ما بر دوش دولت نبود امروز اقتصاد ما ده ها برابر شرایط بهتری داشت و باید این نگاه ها به سرعت اصلاح شود.

حجت الاسلام ابوترابی فرد با بیان اینکه تصمیمات امروز دولت و مجلس هنوز متأثر از نگاه دیروز است گفت: برون رفت از این شرایط علاوه بر عزم و اراده به زمان نیاز دارد.

وی ادامه داد: بودجه سالانه کشور دور رکن عمومی و کل کشور دارد که بیش از ۹۰ درصد بودجه عمومی کشور شامل ۲۰۰ هزار میلیارد تومان مربوط درحقوق کارمندان دولت خلاصه می شود و بودجه کل کشور شامل ۶۰۰ میلیارد تومان مربوط به شرکت های دولتی است.

حجت الاسلام ابوترابی فرد  افزود: اگر مدعی هستیم که بودجه سالانه کشور بیان کننده نگاه کشور به اقتصاد توسعه محور باشد با این حال نمای کلی بودجه کشور این امر را نشان نمی دهد.

بدون پیشرفت اقتصادی اقتدار سیاسی کشور باقی نمی ماند

وی اذعان داشت: بدانید قطعا ایران یک اقتصاد بزرگ در چارچوب اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی که بر شانه های مردم و اقتصاد مبتنی بر تولید دانش بنیان  تبدیل می شود.

حجت الاسلام ابوترابی فرد  ادامه داد: اقتدار سیاسی ایران در منطقه باقی نمی ماند مگر این که به دنبال کسب قدرت اقتصادی هم طراز با قدرت سیاسی کشور باشیم.

وی تأکید کرد: بدون توجه به اقتصاد مقاومتی نمی توانیم به قدرت اقتصادی منطقه تبدیل شویم که در نهایت احتمال کاهش قدرت سیاسی کشور در منطقه وجود دارد.

حجت الاسلام ابوترابی فرد به لزوم سرمایه گذاری خارجی در کشور اشاره کرد و گفت: ارتباط با سرمایه گذاران خارجی به معنی ارتباط با اقتصاد مبتنی بر دانش است که می تواند اقتصاد کشور را به سمت اقتصاد دانش بنیان سوق دهد.

وی با تأکید بر این که قطع رابطه نفت با دولت از طریق توجه به صندوق توسعه ملی صورت می گیرد ادامه داد: اگر تمام درآمدهای حاصل از فروش نفت به صندوق توسعه ملی واریز شود در آینده منابع مالی گسترده ای داریم که علاوه بر کوچک کردن دولت شرکت های دولتی را به سمت غیردولتی شدن هدایت می کند و اقتصاد کشور به سمت اقتصاد غیردولتی خواهد رفت.

حجت الاسلام ابوترابی فرد  با بیان این که اگر به اقتصاد نگاه ملی نداشته باشیم بنگاه های اقتصادی نمی توانند رشد کند افزود: نگاه دولتمردان باید به خلق ثروت از طریق بنگاه های اقتصادی غیردولتی باشد که با این نگاه فاصله زیادی داریم.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top