تاریخ انتشار: شنبه 1394/05/24 - 14:15
کد خبر: 175860

عروسک‌های هنرمند در صدا و سیما؛

مسئله فقط «تنهایی لیلا» و «شمعدونی» نیست!

مسئله فقط «تنهایی لیلا» و «شمعدونی» نیست!

سریالی چون «تنهایی لیلا» بسیار مورد قبول تر از سریال «شمعدانی» است؛ در این سریال شخصیت «لیلا» دختری غرب رفته است که در اثر رفتار مذهبی «محمد» مجذوب او می شود اما چرا شخصیت مذهبی باید یه فرد ساده و مریض و ژولیده معرفی شود؟

خبرنامه دانشجویان ایران: امروزه بسیاری از نهادها و سازمان های دولتی و غیردولتی در امر فرهنگ سازی و اشاعه سبک زندگی ایرانی – اسلامی در حال فعالیت هستند. امر فرهنگ در دوران حاضر اهمیتی به مانند ساخت و تولید موشک های بالستیک را دارد چرا که دشمن متوجه شده است که انقلاب اسلامی بر پایه شعائر دینی است؛ و در دین اسلام مقاومت معنا و مفهوم خاصی دارد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در این میان حجاب در جامعه ایرانی همواره به عنوان یک مسئله مهم فرهنگی مطرح بوده است. بررسی پدیده حجاب همواره با ارائه الگوهای مناسب در راستای ترویج آن همراه بوده است و در این بین بحث هنرمندان و بازیگران عرصه سینما و نقش تاثیرگذار تلویزیون از موارد حائز اهمیت است.

در دوران حاضر صدا و سیما به عنوان اصلی ترین رسانه ها و پر طرفدارترین آن در کشور در حال فعالیت است. میزان بودجه ای که برای این سازمان در سال94 در نظر گرفته شده است ۹۳۲هزار میلیارد تومان می باشد.

این میزان بودجه فارغ از هزینه های است که خود صدا و سیما از طروق های چون آگهی های بازرگانی و تبلیغات کسب در آمد می کند.

صدا و سیما به عنوان یک وسیله ارتباطی و رسانه الگوساز در بسیاری از اقدامات برای ترویج حجاب موفق بوده است و کارنامه درخشانی در طول 36 سال انقلاب اسلامی دارد. گرچه در ظاهر سهم رسانه ملی از سینما جداست، اما با نگاهی عمیق در می یابیم نقش تاثیر گذاری در رواج این فرهنگ دارد. سریال های متعدد پخش شده ای در این باب به وفور می توان یافت که از بیان نام آنها پرهیز می کنیم و هدف نگارش را در آرشیو ذهنی مخاطبان جستجو می کنیم.

اما فارق از مسائل سیاسی در مواردی مشاهده شده که رسانه ای که باید در خدمت ترویج امر فرهنگ و ساختار مناسب برای خانواده ها و جوانان و مخاطبان خود باشد کوتاهی بسیار کرده است.

سریال ها و فیلم های که باید مانع تجملگرای، مصرف گرایی، احترام به خانواده و احقاق حقوق شهروندی باشد؛ به گونه ای عمل می کنند که ببیندگان خود را به موارد اشاره شده دعوت می کند، در حالی که مخاطب ممکن است در بین وسایل ارتباط جمعی تنها به یک تلویزیون دسترسی داشته باشد با دیدن این برنامه ها ذهنش درگیر شده و در انتخاب سبک زندگی ایرانی - اسلامی دچار تردید می شود.

سریالی چون «تنهای لیلا» بسیار مورد قبول تر از سریال «شمعدانی» است؛ در این سریال شخصیت «لیلا» دختری غرب رفته است که در اثر رفتار مذهبی «محمد» مجذوب او می شود اما چرا شخصیت مذهبی باید یه فرد ساده و مریض و ژولیده معرفی شود؟

البته میزان عدم تجملگرایی به نسبت سریال های دیگر قابل تحسین است، با در نظر گرفتن این مسئله که ترویج حجاب در این سریال انجام می پذیرد بسیار جای تقدیر دارد، اما متاسفانه بازیگران این سریال عکس های نا مناسبی از خود در شبکه های مجازی انتشار می دهند که ذهن مخاطب را دگرگون می کند.

وقتی یک نوجوان با دیدن تفاوت های بسیار در پوشش بازیگران در هنگام فیلم و بعد از آن دچار تردید می شود که کدام شخصیت بهتر عمل می کند؟ و اگر فیلم و یا برنامه و یا سریال ها در هنگام پخش بر وی تاثیر گذاشته باشند، که غالبا تاثیر گذار هستند شخص مخاطب کدام چهره را انتخاب می کند؟  

بسیاری از برنامه های این سازمان آنچنان برای دکور و نور پردازی هزینه می کنند که ببینده آنقدر محو در این فضا می شود که اگر سازنده برنامه هدفی دینی ی، اسلامی و یا موضوع خاصی هم داشته باشد در حاشیه قرار می گیرد؛ بسیاری از کارشناسان فرهنگی بر این باورند که صدا و سیما در بعضی از موارد در رویه ای غلط و  نا بجا در اثر تولید و پخش مسمتر سریال های که تولید آن فقط انحصاری شده است زندگی مجردی و بدور از خانواده را ترویج می کند و با توجه به حجم فراوانی از شبکه های ماهواره‌ای که اقدام به القای سبک زندگی آمریکایی و غربی می کنند این کار در نهایت باعث وضع آشفتگی جامعه می کند.

تاریخ برای ما ثابت کرده است وقتی خود جامعه و مردمی که در آن زندگی می کنند برای رشد و نمود فرهنگ،  برنامه خاصی ندارد و فقط به دنبال مدگرایی و رسیدن به شهوات هستند دچار تغییر ایدئولوژیکی می شوند. 

* گزارش از یزدان محمدی

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
مهدیه
1394/05/25 - 08:57

مطلب بسیار خوبی بود هر چند جای کار بسیار دارد...
این وضعیت واسه منم پیش اومده من سریال پرده نشین رو خیلی دوست داشتم و جذب محتوایش شده بودم اما وقتی عکس بازیگرانش در فضای مجازی رو دیدم احساس کردم دارم مسخره می شم...
معرفی کسب و کارها
عاشورا و پیوست فرهنگی ایران؛ از سوگ شیعی تا سرمایه انسجام ملی
کل خیر فی الحسین؛ بزرگترین خسارت جدایی از حسین (ع) است
برافراشته‌شدن پرچم خونخواهی رهبر شهید در «کشوردوست»
ایران ایستاده در میان فاجعه ۵ تیم آسیایی
توهمات جدید ترامپ درباره تفاهم نامه با ایران
اختلال دسترسی به فیش حقوقی بازنشستگان رفع شد
تکلیف سه تیم صعود کننده گروه دوم مشخص شد
ترامپ ۸۸میلیارد دلار بودجه تکمیلی برای هزینه‌های جنگ ایران درخواست کرد
ناتو باید برای همدستی در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد
شگفتی‌سازی دیرهنگام هائیتی نتیجه نداد
بازی یکطرفه برزیل مقابل اسکاتلند
اظهارات متناقض آمریکایی‌ها، تداوم بدگمانی ایرانیان را درپی دارد
هنوز از علت حادثه مدرسه میناب اطلاعی ندارم!
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه الزهرا (س) و کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی ایران
خوابگاه‌ها میزبان دانشجویان مهمان مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر آپنه خواب قرار می‌گیرند
خطر بیماری قلبی در زنان با وزنه زدن کاهش می یابد
آفت بزرگ بزنگاه‌های تاریخی، تأخیر خواص در تشخیص صحنه است
از نقشه راه تا زیاده‌خواهی؛ ضمانت اجرایی کجاست؟
ایران تصویر روشنی از مذاکرات به مردم و جهان ارائه نمیدهد
چند بار بند اول تفاهم نقض شده است؟
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
انتشار فهرست ۶۶۹ نشریه ایرانی نمایه شده در Clarivate و Scopus در SID
تغییر برنامه امتحانات پایان نیمسال دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
کرسی‌های ۶ میلیاردی برای پروژه‌های مرزشکن/استقلال مالی ۵ ساله نخبگان
زمان شروع امتحانات دانشگاه شهیدبهشتی به تعویق افتاد
آمار پاسخگویی وزارت علوم و دانشگاه‌ها به شکایات
توافق جدید برای ورود دانش بنیان‌ها به نظام بیمه سلامت
مهلت ثبت درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر تمدید شد
ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی از امروز آغاز شد
اعلام جزئیات برگزاری امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در شهر محل سکونت
مصاحبه مجازی داوطلبان دکتری تخصصی ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد از شنبه ۶ تیر آغاز می‌شود
تعریف ۲۰۰۰ پایان‌نامه با مشارکت پژوهشگران ایرانی و استادان خارجی
۵ راهکار برای نجات آموزش عالی؛ از اصلاح ذی‌نفع هراسی تا راه‌اندازی اتاق فکر مسائل بنیادین
مهلت پنج‌روزه برای رفع نقص مدارک فلوشیپ ۱۴۰۵
مدارک مورد پذیرش دکتری تخصصی پزشکی اعلام شد
تفاهم‌نامه ایرانداک و سازمان بازرسی برای ارتقای سلامت علمی کشور
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top