تاریخ انتشار: سه شنبه 1394/06/10 - 13:37
کد خبر: 177541

تجمل گرایی در شبکه های مجازی

خبرنامه دانشجویان ایران: این روزها شبکه های اجتماعی سبب شده کاربران برای جلب توجه هرچه بیشتر و خود نمایی، عکس هایی از خود و وسایل شخصی شان را در آن ها به اشتراک بگذارند که همین امرموجب رواج تجمل گرایی در آنها شده است.

تجمل گرایی به معنای گرایش به تجملات، یکی از پدیده‌های ناهنجار اجتماعی و یک بیماری روان شناختی است. هر چند که نمی توان آن را یک رذیلت اخلاقی دانست، ولی باید اذعان کرد که آثار آن از یک رذیلت اخلاقی در روحیه فرد و جامعه، کمتر نیست.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ این دیدگاه، با اصل وجود این شبکه های گسترده مخالفت ندارد و معتقد است که باید سیستم های پیشرفته ارتباطی قوانین خاص خودشان را داشته باشند و برای آن ها پیوست فرهنگی تعریف کنند که هویت اجتماعی، خانوادگی و سبک زندگی دینی و بومی را کمتر تهدید کند. به علاوه با فرض این که در شبکه های مجازی صرفا محصولات خاص عقیدتی و اخلاقی ارائه شود، باز هم نکات قابل تأملی در پرهیز از درگیر شدن با این موج های فراگیر وجود دارد.

در شبکه های مجازی هر فردی هر محصولی داشته باشد را نشر می دهد. این خصوصیت افراد مثل حباب روی آب نا پایدار است و در کوتاه مدت خود را به دیگران نشان می دهد، این افراد با نمایش ثروت خود کسب اعتبار می کنند و به واسطه ی آن می خواهند ضعف درونی خود را جبران کنند.

این افراد در خرید وسایل لوکس، انواع مدل لباس، آرایش، ماشین و خانه با همسایه و دوست و آشنا رقابت می کنند و الگوی خود را آن دسته از دوستان و آشنایانی قرار می دهند که اصل اساسی زندگی شان چشم و هم چشمی است.

مثلا در مهمانی های خانوادگی تصاویری از پذیرایی های رنگین خود را با دوستانشان به اشتراک می گذارند به عبارتی این موضوع، چشم و هم چشمی، رقابت و تجمل گرایی را افزایش می دهد.

در این صورت افرادی که توانایی رقابت با مهمانی ها و چشم و هم چشمی های پرخرج را ندارند، از چرخه رفت و آمدهای دوستانه و خانوادگی حذف می شوند یا برای گرفتن یک مهمانی چند نفره تا مدت ها زیر بار قرض و استرس می روند.

روان شناسان معتقدند در این صورت زندگی با آرامش کمتری دنبال می شود، استرس ها و فشارهای عصبی بیشتر می شود و کارها خیلی سخت تر حل می شوند. در هر صورت تجمل گرایی به عنوان یک پدیده رفتاری و ناهنجاری اخلاقی در رفتارها و در نتیجه موجب رنج های بی شماری خواهد شد که بسیاری از آنان قابل درمان نیست.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
کدام سرورهای HPE برای سازمان شما مناسب هستند؟
صعود تاریخی افغانستان به جام جهانی فوتسال
کلاس‌های دانشگاه‌ها امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
اولین تصاویر از لحظه شلیک جدیدترین پهپاد انتحاری سپاه +فیلم
زمان ثبت‌نام کلاس اولی‌ها اعلام شد
جزئیاتی از برگزاری انتخابات ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
بازداشت قطاری دانشجویان معترض آمریکایی +فیلم
بازارگردانی در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفت
لحظه حمله پلیس به تحصن‌کنندگان در دانشگاه واشنگتن +فیلم
دانشجویان یونانی هم به‌ پا خاستند +فیلم
تجمع دانشگاهیان سراسر کشور در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا
بشاگرد چگونه بشاگرد شد؟ +فیلم
هشدار هواشناسی درباره سامانه بارشی جدید
کلاس‌های پیام نور امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
رقابت ۱۲ هزار داوطلب در پنجاه و یکمین دوره آزمون دستیاری پزشکی
شروط معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه در انتقال املاک تعیین شد
امکان تحصیل دختران متأهل در مدارس روزانه
ورود یک واکسن خوراکی به برنامه واکسیناسیون کودکان
روایت جالب وزیر راه پاکستان از استقبال مردم از رئیسی
بارش‌ ها ادامه دارد/ کاهش نسبی دما در روزهای پایانی هفته
آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top