تاریخ انتشار: جمعه 1394/07/17 - 07:39
کد خبر: 181575

تولید مقوای بسته بندی قابل تجزیه

محققان قصد دارند با استفاده از آب پنیر، و دیگر ضایعات محصولات کشاورزی، پلاستیک‌هایی تولید کنند که در طبیعت تجریه شوند.

خبرنامه دانشجویان ایران:  محققان قصد دارند با استفاده از آب پنیر، و دیگر ضایعات محصولات کشاورزی، پلاستیک‌هایی تولید کنند که در طبیعت تجریه شوند.

هر سال صدها میلیون تن پلاستیک تولید می‌شود. آیا می توانیم برای تولید پلاستیک وابستگی مان به نفت را کاهش دهیم و برای حفظ محیط زیست در تولید پلاستیک‌هایی با همان کیفیت، از مواد سبز استفاده کنیم؟

محققان قصد دارند با استفاده از آب پنیر، و دیگر ضایعات محصولات کشاورزی، پلاستیک‌های تولید کنند که زیست تخریب پذیر باشند یعنی در طبیعت تجزیه شوند، از این پلاستیک‌ها می توان در ساخت مقواهای بسته بندی، آجر یا کیف پلاستیکی استفاده کرد.

ماریا بئاتریس کولتلی، متخصص علوم مواد که با این طرح همکاری می‌کند می گوید از خمیر سیب زمینی، پلیمرهای قابل تجزیه در طبیعت و آب پنیر در ساخت این مواد استفاده می شود.

این روش را می توان در مقیاس صنعتی هم به کار برد. یک کارخانه با ترکیب مواد مختلف، مواد لایه لایه کاغذی تولید می‌کند. هر لایه در حفظ محتوای بسته بندی‌ها نقش دارد. پلاستیک هایی مانند پلی اتیلن که محافظ های خوبی هستند،50 سال پیش تولید شدند. این شرکت به دنبال فرصتهایی برای نوآوری می گردد.

یک مهندس بسته بندی از این کارخانه می‌گوید: «این ماده جدید از زباله، پروتئین و محصولات جانبی کشاورزی ساخته می‌شود. برخلاف موادی که سرچشمه فسیلی دارند، تولید این ماده تجدید پذیر است. به همین دلیل فکر می کنیم که در آینده این ماده جایگزین مناسبی برای لایه ها و ورقه‌های پلاستیکی خواهد بود».

با پژوهش بیشتر می توان این زیست پلاستیک را از این هم بهتر کرد. یعنی، با حفظ خواص عایق بندی و استحکام مکانیکی آن، مثلاً ضخامت آن را کمتر و کاربرد صنعتی‌اش را ساده تر کرد.

الودی بوینکور، مسئول هماهنگ کننده این پروژه می‌گوید: «شکستن این مقوای چندلایه ای غیر ممکن است. حداقل با دست نمی‌توان این کار را انجام داد. قصد داریم برخی ویژگی هایش را، که به فرایندهای صنعتی و قابلیت تغییر شکل مربوط می‌شود، بهتر کنیم. همچنین باید روند تولید آن را تسریع کنیم و کارهایی هم برای قابلیت تبدیل آن انجام دهیم».

یکی دیگر از مزیت‌های این زیست پلاستیک جدید ساده تر شدن فرآیند بازیافت است. تک تک موادی که در مقوای چندلایه ای به کار می‌برند راحت تر جدا می شوند و می توان آنها را با بازدهی بیشتر بازیافت.

خصوصیات مکانیکی خوب، سازگاری با محیط زیست و بازیافت پذیری بهتر، می تواند جای زیست پلاستیک را در زندگی روزمره ما باز کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
مذاکره با آمریکا راه‌حل نیست / پزشکیان نباید با ترامپ دیدار کند
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از جمعه
۱۶۸ نیمکت خالی در مهر میناب
استیضاح فوری عراقچی؛ دیدار نیویورک، قبح‌شکنی بی‌دستاورد
رئیس روس‌ اتم: وضعیت در نیروگاه اتمی بوشهر ایران آرام است
سرلشکر صفوی: چین و روسیه کمک‌های غیر سیاسی هم به ایران می‌کنند
دیدار ترامپ با سران کشورهای عربی و منطقه در نیویورک با محوریت ایران
حمله موشکی عربستان سعودی به شمال یمن
آمادگی وزارت علوم برای اجرای برنامه‌های فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌
هشدار جدی سخنگوی سپاه به آمریکا: در میدان عمل پاسخ خواهیم داد
حضور خانواده دانش‌آموزان مینابی بر سر مزار شهدای مدرسه شجره طیبه در آستانه شروع سال تحصیلی +عکس
صداوسیما: با اصرار آمریکا دیدار عراقچی و ویتکاف در نیویورک برگزار شد
پرونده کاروان ورزش ایران بسته شد/ ایران در جایگاه یازدهم جدول توزیع مدال‌ها
پیام سرلشکر رضایی در پی ارتحال آیت الله شبیری زنجانی
داسیلوا: آسیب روانی ناشی از نسل‌کشی نتانیاهو در غزه تا سال‌ها باقی است
ترامپ: ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد!
مدارس سراسر کشور به ساحت امام رضا (ع) عرض ادب می‌کنند
عراقچی با وزیر امور خارجه قطر در نیویورک دیدار کرد
شاه اردن: قطعنامه‌ها درباره اسرائیل صرفا جوهری بر روی کاغذ هستند
ولایتی: سکوت در برابر جنایات جنگی عادی شده است
دستخط رهبر انقلاب خطاب به سردار موسوی منتشر شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top