تاریخ انتشار: دوشنبه 1394/09/30 - 14:49
کد خبر: 188087

وقتی ابتکار 180 درجه چرخید +سند

وضعیت آلایندگی هوا خصوصا در پایتخت در چند روز اخیر به حدی شدید شد که دولت با وجودی که هیچ تمایل نداشت از تدابیر دولت قبل در تعطیلی مدارس استفاده کند تا مبادا به تکرار رویه‌هایی که همواره از آن انتقاد می‌کرد متهم شود، به ناچار مجبور به استفاده از این گزینه شده است

خبرنامه دانشجویان ایران: روزهای اخیر را که آلودگی هوا رکوردزنی کرده، می‌توان زمان محک سلسله ادعاهای مسئولان دولت درباره سهم بالای بنزین در آلایندگی هوا، توقف تولید بنزین آلوده پتروشیمی و توزیع بنزین یورو 4 با حداقل آلودگی دانست.

به گزارش مشرق، تهران و سایر شهرهای بزرگ و صنعتی کشور این روزها آلوده‌ترین و ناسالم‌ترین روزهای سال را تجربه می‌کنند.

وضعیت آلایندگی هوا خصوصا در پایتخت در چند روز اخیر به حدی شدید شد که دولت با وجودی که هیچ تمایل نداشت از تدابیر دولت قبل در تعطیلی مدارس استفاده کند تا مبادا به تکرار رویه‌هایی که همواره از آن انتقاد می‌کرد متهم شود، به ناچار مجبور به استفاده از این گزینه شده است.

اما علت اصلی آلایندگی هوا چیست؟ برای پاسخ به این سوال، به اظهارات رئیس سازمان حفاظت محیط زیست استناد می‌کنیم.

معصومه ابتکار از ابتدای دولت با مطرح کردن آلودگی و سرطان‌زایی بنزین‌های تولید پتروشیمی، این نوع بنزین را عامل اصلی آلودگی هوا خصوصا در تهران طی سالیان اخیر معرفی کرد.

بیژن زنگنه وزیر نفت نیز با ابتکار بر آلاینده بودن بنزین‌های پتروشیمی هم‌نوا شد و دولت نیز دستور توقف تولید این نوع بنزین را از اوایل سال 1393 صادر کرد.پس از آن، مسئولان دولتی از جمله ابتکار و زنگنه بارها مدعی شدند که به علت توقف تولید و عرضه بنزین پتروشیمی و جایگزین ساختن آن با بنزین یورو 4 وارداتی، هوای پایتخت به مراتب سالم‌تر شده است.

علاوه بر ابتکار، وزیر نفت نیز بارها بر آلایندگی بنزین پتروشیمی ها صحه گذاشته بود. بیژن زنگنه حتی اواخر سال 1392 از توقف تولید و توزیع بنزین پتروشیمی ها سخن می گفت.

البته آنها در این مدت هیچ‌گاه به این سوال پاسخ ندادند که وقتی تمام بنزین پتروشیمی در سطح تهران توزیع نشده، تولید یا توقف آن چه ربطی به هوای تهران دارد؟ ضمن آن که بارها اسنادی منتشر شد که نشان می‌داد بنزین‌های وارداتی به هیچ وجه یورو 4 نبوده و حتی از بنزین‌های تولید داخل نیز بی‌کیفیت‌ترند.

* بالاخره منشاء آلودگی هوا چیست؟

روزهای اخیر را که آلودگی هوا رکوردزنی کرده است، می‌توان زمان محک سلسله ادعاهای مسئولان دولت درباره سهم بالای بنزین در آلایندگی هوا، توقف تولید بنزین آلوده پتروشیمی و توزیع بنزین یورو 4 با حداقل آلودگی دانست.

اتفاقا همانطور که پیش‌بینی می‌شد وقوع آلودگی شدید هوا، مسئولان دولتی را به اتخاذ مواضع متناقض کشانده است.

مثلا خانم ابتکار که زمان دفاع از هجمه به بنزین پتروشیمی استدلال می‌کرد که بنزین آلوده مهمترین عامل افزایش آلودگی هوا است؛ این روزها استدلال کاملا وارونه‌ای به ارائه می‌دهد و می‌گوید: ابتکار: آلودگی هوا ناشی از بنزین نیست.

تغییر موضع دولتی‌ها درباره سهم بنزین در آلودگی هوا

زنگنه هم که سال گذشته از هر فرصتی برای هجمه به بنزین پتروشیمی و ربط دادن آن به آلودگی هوا استفاده می‌کرد، این روزها ترجیح داده سکوت کند و درباره نقش بنزین توزیع‌شده در تهران در آلودگی هوا سخن نگوید.

* اتهامات به بنزین پتروشیمی درست بود؟

لازم به یادآوری است با تداوم هجمه به بنزین پتروشیمی، مجلسی ها به این موضوع ورود پیدا کردند و با دستور رئیس مجلس قرار شد کمیسیون های انرژی و بهداشت به عنوان دو کمیسیون تخصصی ذیربط به بررسی ادعای سرطانزا و آلاینده بودن بنزین پتروشیمی بپردازند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ترامپ باید با درد اقتصادیِ جنگ دست‌و‌پنجه نرم کند
افت صادرات نفت آمریکا به پایین‌ترین حجم در ۸ ماه اخیر
انصارالله حمله به یک نفتکش عربستان را تأیید کرد
حادثه امنیتی دریایی در جنوب شرقی عدن
لفاظی جدید نتانیاهو علیه ایران
گفتگوهای لبنان و اسرائیل فردا از سرگرفته خواهد شد!
رایزنی وزرای خارجه آمریکا و انگلیس درباره ایران
حال تیم خوب است جز پنجره بسته!
آمریکا تحریم‌های یک شرکت هواپیمایی عراقی را لغو کرد
پیش‌نویس توافق میان ایران و عمان نهایی شد
تنها یک موضوع در مذاکرات ایران و عمان باقی مانده است
کاپیتان پرسپولیس به گل‌گهر سیرجان پیوست
فلسطین مسئله نخست جهان اسلام به شمار می‌رود
در نشست وزیران خارجه کشورهای عربی و اسلامی در امان چه گذشت؟
پس از ماه‌ها کشمکش با دولت ترامپ، رئیس دانشگاه براون کنار می‌رود
سازش با یزید زمان، هرگز امنیت و رفاه به همراه نداشته است
«کارت امید مادر» شارژ شد
تعداد مصدومان حادثه شهرک شمس آباد به ۲۱نفر رسید
توافق نزدیک است!
واکنش تند رضاییان به استقلالی‌ها
مذاکره با تل‌آویو، چیزی جز شرم و تحقیر برای لبنان ندارد
پژوهشگاه ملی سرطان می‌تواند به محور دیپلماسی علمی ایران و کشورهای منطقه تبدیل شود
حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها
هوش مصنوعی جدید، انسان از آب درآمد!
دانشگاه منزوی از جریان علم و فناوری جهان عقب می‌ماند
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
کلید نهایی پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحمیل ۸۰۰ دانشجوی پزشکی به دانشگاه
طرح جدید تغذیه دانشجویان هنوز نهایی نشده
برخی دانشجویان بین الملل علاوه بر فارسی حتی به انگلیسی هم مسلط نیستند
توانمندسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار دانش‌بنیان
باید از ظرفیت ایرانیان خارج کشور حداکثر استفاده را برد
اسامی منتخبان دور دوم انتخابات شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top