اما با گذشت بیشتر دو هفته از این مراسم، ابعداد جدید و تازه تری از حضور این افراد در بدنه وزارت علوم دیده میشود، جریانی که با در دست داشتن «رانتی خاص» و در قالب نمایندگان گروه های علمی و صنفی اقدام به پیگیری مطالبات «سیاسی» خود دارند.
خبرنامه دانشجویان ایران: هفته گذشته بود که خبرنامه دانشجویان ایران در گزارشی (اینجـــا) از پشت پرده سخنرانی نماینده انجمن های علمی در روز 16 آذر مقابل رئیس جمهور، از گاف بزرگ وزارت علوم خبر داد.
به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در این مراسم فردی به نام آرمان ذاکری که سابقه حضور در انجمن دانشگاه تهران دارد، به نمایندگی از دانشجویان «علمی» اقدام به سخنرانی میکند.
اما با گذشت بیشتر دو هفته از این مراسم، ابعداد جدید و تازه تری از حضور این افراد در بدنه وزارت علوم دیده میشود، جریانی که با در دست داشتن «رانتی خاص» و در قالب نمایندگان گروه های علمی و صنفی اقدام به پیگیری مطالبات «سیاسی» خود دارند.
در آن مراسم آرمان ذاکری، به عنوان نماینده انجمنهای علمی دانشجویان، به جای طرح مسائل علمی و پژوهشی، پای مسائل سیاسی را به میان می آورد. وی در بخشی از اظهاراتش ضمن درخواست آزادی دانشجویان زندانی خطاب به رئیس جمهور گفت: از شما میخواهم که به ادامه سهمیهبندیهای علمی و جنسیتی پایان دهید چرا که همه این کاستیها به نام رئیس جمهور نوشته میشود آیا رئیسجمهور واقعا معتقد است که راه فرجی دانا باید ادامه پیدا کند؟
نقطه قابل تامل اینکه، رئیس فعلی اداره انجمنهای علمی دانشجویی، که در دوره جدید منصوب شده است، دبیر سیاسی اسبق انجمن دانشگاه تهران در سال 89 بوده که هم اکنون همچون بسیاری دیگر از اعضای سابق انجمن تهران در وزارت علوم صاحب مسئولیت شده است.
در این عکس باقرپور به همراه محمدعلی کام فیروزی که در انتخابات پر حرف و حدیث شورای مرکزی نشریات دانشجویی با برخی دخالت های دولتی انتخاب شد و آرمان ذاکری از شاگردان سیدضیاء هاشمی میباشد.
گفتنی است اکثر این افراد بطور مشخص اسماعیل باقرپور، رئیس اداره انجمن های علمی، آرمان ذاکری به علت احتمال عدم تایید از سوی حراست، هیچگونه قرارداد مشخصی با وزارت علوم ندارند و بعضا با قراردادی که حراست وزارت علوم نظارتی بر آن ندارد جذب شده است.
گفتنی است آرمان ذاکری در خردادماه سال جاری با حضور در برنامه زنده تلویزیونی «حذف و اضافه»، در قامت یک فعال سیاسی دانشجویی با حمله به حاکمیت و نظام اسلامی مدعی شد نظام به دنبال سرکوب علوم انسانی و اخراج و زندانی کردن پژوهشگران اجتماعی است و رانت خواری به نام حکومت دینی و توجه نکردن حاکمان به مطالبات اجتماعی را مورد اعتراض قرار داد.
با مراجعه به سایت رسمی انجمنهای علمی دانشجویی زیر نظر معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، اتحادیه های علمی فعال بدین شرح است: دامپزشکی، روانشناسی، شیمی، علم اطلاعات و دانش شناسی(ادکا)، فیزیک محیط زیست، معماری، مرمت و شهرسازی، مهندسی برق و مهندسی مواد و متالورژی. اما آرمان ذاکری در رشته علوم اجتماعی تحصیل میکند که زیر مجموعه علوم انسانی محسوب میشود و دارای هیچ اتحادیه فعال علمی نیست حال چگونه وی به عنوان نماینده ی انجمنهای علمی دانشجویی در مقابل ریاست جمهور معرفی شده است؟
مطالبات حقیقی انجمنهای علمی چیست و اداره انجمنهای علمی وزارت علوم چه کرد؟
اما در این بین سوالی که به نظر میرسد این است که آیا این افراد می توانند نمایندگی طیفی از اعضای دانشجویان علمی کشور باشند؟ جالب اینجا است که در نشستی که در اواخر مردادماه سال جاری با حضور دبیران انجمن های علمی دانشجویی در وزارت علوم با حضور حتی باقرپور برگزار می شود، این اعضا مطالباتی مطرح می کنند، که تفاوت فراوانی با آنچه که ذاکری در سخنرانی 16 آذر خود می کند، داشته است؟
در این دیدار دانشجویان مطالبات علمی خود را ذیل محورهای زیر بیان کردند:
1. چرا نماینده ای از جانب انجمن های علمی در جلسه دیدار رهبری با دانشجویان امکان صحبت نداشت؟
2. انجمن های علمی دانشجویی در مقایسه با دیگر مجموعه های دانشجویی چندان در دانشگاه ها مورد اعتماد و اتکا از سوی مسئولین دانشگاهی نیستند با این که بیشترین نقش را در ایجاد شور و نشاط دانشگاه ها داشته اند. یکی از دغدغه های مهم فعالان انجمن های علمی، جایگاه و اعتبار انجمن های علمی دانشجویی نزد مسئولان دانشگاه ها است.
3. تمام حمایت های مالی که انجمنهای علمی برای فعالیت های خود جذب می کنند در اختیارشان قرار نمی گیرد. گاهاً در برخی دانشگاه ها تا 30 درصد سهم بالاسری از بودجه های جذب شده توسط انجمن های علمی کسر می شود.
4. نقش استاد مشاور در انجمن های علمی در مواقعی صرفا نقشی ظاهری و صوری است. در آیین نامه ارتقای اعضای هیئت علمی مشارکت فرهنگی استاد مشاور وزن زیادی ندارد. ارتباطی که انجمن های علمی دانشجویی و خصوصا اتحادیه ها می توانند با انجمن های علمی اساتید داشته باشند، می تواند نقش عمده ای در هویت دهی به فعالیت در اتحادیه ها و انجمن ها داشته باشد.
قابل ذکر است که اینها بیشتر اشتراکات ومحورهای مطالبات تمامی نمایندگان انجمنهای علمی دانشجویی است و بسیاری از انجمنها مانند محیط زیست، فیزیک، معماری و ... مطالبات و دغدغه های تخصصی بسیاری داشتند و مترصد فرصتی بودند تا در بتوانند آن را در مقابل ریاست جمهور طرح کنند اما نه تنها به آنها توجهی نشد بلکه بدون اطلاع نمایندگان حقیقی، فردی دیگر به عنوان نماینده ی آنها جا زده می شود و طرح مطالبات غرض ورزانه ی سیاسی می کند.
اما حقیقت چیست؟
حقیقت آنست که پس از حضور سیدضیاء هاشمی در معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در آذرماه 92 گروهی تحت عنوان گروه مشاوران وارد معاونت فرهنگی وزارت علوم شدند. این گروه که اغلب از اعضای انجمن دانشگاه تهران در سال های 88 و 89 هستند، فعالیت های خود را در حوزه های مختلف و مهم از جمله نشریات، تشکل ها، انجمن های علمی و کانونها آغاز کردند.
با این تفاسیر آیا این توهین به منزلت و شأن دانشجویان عضو انجمنهای علمی نیست که یک فرد سیاسی با سوابق سیاسی را به عنوان نماینده این دانشجویان برای سخنرانی در برابر رئیس جمهور معرفی کنند و آن هم در حالی که مطالبات مطرح شده از سوی وی، فقط جنبه سیاسی داشته باشد و نشانه ای از خواستههای حقیقی دانشجویان در این سخنان دیده نشود؟ اصرار وزارت علوم بر رادیکال نشان دادن فضای دانشگاهها و مطالبات دانشجویی چیست؟
خبرنامه دانشجویان ایران طی روزهای آینده اطلاعات جدیدی از پشت پرده اقدامات این حلقه در وزارت علوم را منتشر خواهد کرد.
مطلب شما در پایگاه اینترنتی عمارنامه منتشرگردید.
http://www.ammarname.ir/node/149074
ما را از بروزرسانی خود آگاه
و با عضویت در کانال تلگرامی عمارنامه ، هر روز در جریان اخبار و مطالب برگزیده وبسایت های ارزشی قرار بگیرید
https://telegram.me/ammarnameir
موفق و پیروز باشید.
http://ammarname.ir -- ammarname@gmail.com