تاریخ انتشار: دوشنبه 1395/01/30 - 13:28
کد خبر: 197564

تمبر هوشمند پوشیدنی با چندین کاربرد

تمبر هوشمند پوشیدنی با چندین کاربرد

ابزارهای پوشیدنی همچون برچسب‌های هوشمند تاکنون بسیار مورد توجه سازندگان این دست ابزارها و البته کاربران عمومی قرار گرفته است. این بار با تمبری هوشمند آشنا می‌شویم که چندین قابلیت را به صورت همزمان ارائه می‌دهد.

خبرنامه دانشجویان ایران: ابزارهای پوشیدنی همچون برچسب‌های هوشمند تاکنون بسیار مورد توجه سازندگان این دست ابزارها و البته کاربران عمومی قرار گرفته است. این بار با تمبری هوشمند آشنا می‌شویم که چندین قابلیت را به صورت همزمان ارائه می‌دهد.

به گزارش خبرنگار سرویس فناوری اطلاعات «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ فناوری که در برچسب بسیار کوچکی که در تصویر مشاهده می‌کنید به کار رفته است می‌تواند در آینده‌ای نزدیک به روشی استاندارد و معمولی برای نظارت بر سلامت بیماران یا ورزشکاران تبدیل شود. این برچسب ابعادی در حدود یک تمبر معمولی دارد و ضخامت آن نیز در حدود ضخامت موی انسان است ولی با وجود کوچکی می‌تواند کاربردهای بسیاری از حوزه سلامت تا حوزه‌های عمومی همچون جایگزینی بلیت‌ کنسرت‌ها یا مسابقات ورزشی را پوشش دهد.

این فناوری که توسط شرکت MC10 توسعه داده شده است به نوعی ادامه ثبت اختراع این شرکت برای فناوری تمبرهای هوشمند پوشیدنی محسوب می‌شود که توسط پرتو فرابنفش کار می‌کرد و اوایل امسال به بازار معرفی شد.

نکته‌ی اصلی در فناوری جدید معرفی شده، بهره گیری از فناوری خوانش به وسیله‌ی امواج رادیویی از راه نزدیک یا همان NFC است که می‌تواند داده‌های لازم را از روی تمبرهوشمند بخواند یا روی آن بنویسد. NFC مجموعه‌ای از پروتکل‌های ارتباطی است که امکان برقراری ارتباط بین دو ابزار الکترونیکی را که در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند به شکلی ایمن فراهم می‌کند. در این حالت هر ابزار هوشمندی که به قابلیت NFC مجهز باشد توانایی خوانش یا نوشتن بر روی تمبرهای هوشمند را دارا بوده و می‌توان از آن‌ها برای کار کردن با تمبر هوشمند بهره گرفت.

همچنین در این فناوری برای رفع نگرانی از دسترسی‌های غیرمجاز و امنیت پایین از فناوری قفل الکترونیکی برای تنهاخوانشی (Read-Only) کردن تمبر و نیز الگوریتم‌های محافظت اطلاعاتی بهره گرفته شده است. کندن این تمبر از روی پوست هم آن را کاملا غیر قابل استفاده می‌کند بنابراین کاربر هر زمانی که دلش بخواهد می‌تواند آن را دور بیاندازد.

البته تاکنون تاتوها و برچسب‌های هوشمند بسیاری در دانشگاه‌ها و پروژه‌های مختلف معرفی شده‌اند اما تمامی آن‌ها برای یک هدف خاص طراحی و ساخته شده بودند در حالی که تمبر هوشمندی که توسط این شرکت معرفی شده است می‌تواند کاربردهای متفاوتی برای کاربر خود داشته باشد. این تگ را می‌توان تا دو روز بر روی پوست نگه داشت که این شامل فعالیت‌هایی همچون ورزش یا دوش گرفتن هم می‌شود.  ۴ لایه‌ی اصلی این تگ عبارت‌اند از لایه‌ای از چسب پزشکی که به تگ امکان کشش و تغییر ابعاد متناسب با پوست فرد را می‌دهد، لایه‌ای که آنتن و چیپ اصلی بر روی آن قرار گرفته است، لایه‌ای برای قرار گیری طرح گرافیکی و لایه‌ای برای محافظ در برابر امواج فرابنفش تا لایه‌های دیگر را از آسیب دور نگه دارد.

البته این شرکت تاکنون اطلاعاتی از قیمت یا زمان عرضه‌ی این محصول به بازار ارائه نداده است ولی به خوبی می‌توان پیش بینی کرد این محصول در کاربردهایی همچون پرداخت غیرنقدی، دسترسی به اتاق‌های هتل‌ها، شناسایی افراد یا نظارت بر سلامت افراد به شدت مورد توجه مصرف کنندگان قرار بگیرد.

منبع: gizmag

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اسکورت نمایشی آمریکا در تنگه هرمز
بهای نفت با تشدید تنش میان ایران و آمریکا افزایش یافت
شماتت ایران به‌خاطر دفاع از خود در برابر تجاوز، غیرمسئولانه و نارواست
هیچ اقدامی علیه ایران نباید بدون پاسخ بماند
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت حملات به ایران
پرتابه‌های آمریکایی به چند شهر خوزستان اصابت کرد
آغاز بکار اجلاس وزیران زن سازمان همکاری اسلامی
علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد
حملات برای تضعیف توان نظامی ایران ادامه دارد
وقوع انفجار در خارج از محدوده شهر خنداب
اصابت بیش از ۱۰ پرتابه به جزیره قشم
گزینه‌های زیادی داریم؛ در کنار ایران هستیم
۳ پاسگاه مرزی ما هدف قرار گرفت
شنیده شدن صدای انفجار در بوموسی
ادعای حمله به نیروگاه اتمی بوشهر صحت ندارد
شهادت دریادل خطه شهید پرور اکبرآباد کوار فارس
هرگونه ماجراجویی جدید از سوی عربستان تیر خلاص به آتش‌بس است
پیمان پاک: «واردات غلات آمریکایی در دولت شهید رئیسی» دروغ است
۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند
فیلم | خضریان: مسئولان دستگاه دیپلماسی ایران در دنیای موازی زندگی می‌کنند
حضور میلیونی در تشییع رهبر شهید، رفراندوم بزرگ وفاداری به انقلاب بود
پیام تبریک پزشکیان به تیم ملی المپیاد فیزیک
گزارش خدمات دانشگاه‌ها به زائران تشییع رهبر شهید بررسی شد
هشدار سازمان سنجش درباره فعالیت صفحات جعلی در شبکه‌های اجتماعی
آخرین مهلت دفاع و ثبت نمرات دانشجویان دانشگاه پیام‌نور اعلام شد
کارت آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ فردا منتشر می شود
الزام دانشجویان کاردانی دانشگاه آزاد به گذراندن ۷ واحد درسی معارف
تمدید مهلت ویرایش اطلاعات المپیاد علمی دانشجویان پزشکی
زمان ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد گروه علوم پزشکی سال ۱۴۰۵ مشخص شد
هشدار سازمان سنجش درباره فعالیت صفحات جعلی در شبکه‌های اجتماعی
گسترش همکاری‌های فناورانه برای بومی‌سازی مواد راهبردی
الزام دانشجویان کاردانی دانشگاه آزاد به گذراندن ۷ واحد درسی معارف
پیام تسلیت وزیر علوم در پی شهادت دانشجوی دانشگاه هرمزگان
دانشگاه تراز، پیشران حل مسائل کشور و توسعه فناوری است
درخشش تیم ملی المپیاد فیزیک ایران در کلمبیا؛ کسب ۳ مدال طلا و ۲ نقره در IPhO ۲۰۲۶
ارائه راهکار ساخت نسل جدید نانو مواد توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
آغاز رقابت‌های جهانی المپیاد زیست‌شناسی ۲۰۲۶ در لیتوانی
اعضای شورای مرکزی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی منصوب شدند
کسب مقام نخست تیم ملی المپیاد ریاضی ظرفیت بالای جامعه علمی ایران را به نمایش گذاشت
برنامه سرویس‌های دانشجویی دانشگاه شهیدبهشتی در ایام فرجه امتحانات
ضرورت ساماندهی جذب دانشجویان بین‌الملل و توسعه آموزش‌های آزاد
یک استاد دانشگاه: خودباوری علمی شرط تبدیل دانشگاه به پیشران پیشرفت کشور است
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top