تاریخ انتشار: سه شنبه 1395/03/11 - 12:29
کد خبر: 201067

پدیده ای که کمتر درباره آن شنیده ایم؛

خشونت خانوادگی علیه مردان!

شواهد نشان می‌دهد، خشونت خانوادگی علیه مردان روند روبه رشدی در جامعه دارد؛ هرچند این قشر عمدتاً به خاطر برخی مشکلات خانوادگی و اجتماعی، ترس از قضاوت اطرافیان و به مضحکه گرفته شدن، از مطرح کردن شکایت خود در محاکم قضایی خودداری می‌کنند.

خبرنامه دانشجویان ایران: شواهد نشان می‌دهد، خشونت خانوادگی علیه مردان روند روبه رشدی در جامعه دارد؛ هرچند این قشر عمدتاً به خاطر برخی مشکلات خانوادگی و اجتماعی، ترس از قضاوت اطرافیان و به مضحکه گرفته شدن، از مطرح کردن شکایت خود در محاکم قضایی خودداری می‌کنند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، این درحالیست که آمارهای غیر رسمی از سازمان پزشکی قانونی نشان می‌دهد که تنها در 7 ماه نخست سال 93 بیش از 1350 نفر مرد قربانی خشونت به این سازمان مراجعه کرده‌اند؛ اما هنوز هم در خصوص وضعیت خشونت علیه مردان از سوی زنان به تفکیک شهر‌ها و استان‌های کشور، آمار دقیق و رسمی در دسترس نیست؛

شاید علت پدیده نوظهور خشونت علیه مردان در جامعه‌ای مانند جامعه ایران، گذشته مردسالار جامعه باشد.

به همین منظور و با طرح پرسشی مبنی بر چرایی خشونت زنان علیه مردان، مجید رضازاده، کارشناس اجتماعی و رییس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، گفت: تا کنون تحقیقی در خصوص میزان شیوع و گستردگی خشونت زنان علیه مردان در کشور صورت نگرفته است اما باید بدانیم خشونت زنان و مردان هر دو دارای ریشه‌های اصلی یکسانی هستند.

او در ادامه ضمن تاکید برآنکه در شرایط مختلف زمانی و اجتماعی زمینه‌هایی برای بروز خشونت از سوی زنان و یا مردان فراهم می‌شود، گفت: برای مثال مسائلی همچون مرد سالاری در جامعه زمینه ساز افزایش میزان خشونت مردان علیه زنان است و یا در مقابل مسائلی همچون مطالبات زنان در راستای دستیابی به حقوق برابر نیز می‌تواند منجر به افزایش خشونت از سوی زنان شود.

رییس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، در ادامه به لزوم ارائه خدمات پیشگیرانه در حوزه خشونت تاکید کرد و گفت: اگر بخواهیم با اقدامات پیشگیرانه از "خشونت" جلوگیری کرده و یا میزان آن را در کشور کاهش دهیم، باید این مسئله را بپذیریم که در جامعه ایرانی روابط بین فردی مناسبی وجود ندارد.

رضازاده در ادامه تأکید کرد: عدم وجود روابط میان فردی مناسب میان افراد در جامعه عامل اصلی خشونت های خیابانی، خانوادگی، میان فرزندی و... است. همچنین در کشور از عدم مهارت اجتماعی کافی برای ارتباط با یکدیگر، توانایی مدارا و کنترل خشم نیز رنج می بریم.

او در ادامه ضمن بیان آنکه در حال حاضر چندین سال است که در سازمان بهزیستی این مسائل مطرح می‌شود اما نه مردم از آن استقبال می کنند و نه سایر نهادها به کمک ما می‌آیند، گفت: مردم ایران به جای توجه بیشتر به مسائل اجتماعی فرزندانشان، به دنبال آن هستند که برای مثال کودکان خود را در کدام کلاس کنکور ثبت نام کنند؛ این درحالیست که مشخص نیست مسائلی از این دست تا چه حد ضامن خوشبختی فرزندانشان خواهد بود و به عبارتی والدین ما به فرزندانشان زندگی کردن یاد نمی‌دهند.

این کارشناس اجتماعی در خصوص علل بروز خشونت از سوی زنان نیز عنوان کرد: در برهه‌ای از زمان حقوق زنان کمتر رعایت می شد و این قشر همواره مورد تبعیض و فشار قرار می گرفتند به همین دلیل زمانی که نقطه عطف و تحولی در جهت رسیدن زنان به حقوق برابر در کشور ایجاد شد زنان در جهت رسیدن به شرایط مساوی در مقایسه مردان تلاش های جدی کردند اما ظرفیت و زیرساخت های لازم برای رسیدن به این مطالبات برای آنان فراهم نبود و همین مسئله در برخی موارد باعث بروز خشونت از سوی آنان شد.

او در پایان تاکید کرد: این درحالیست که اگر افراد شناخت درستی از خودشان و اطرافیانشان داشته باشند کمتر دچار خشونت خواهند شد؛ علاوه بر آن نیاز است که به طور جدی آموزش مهارت "ارتقای مدارای اجتماعی"را در کشور افزایش دهیم و به افراد بیاموزیم که میان "مدارا" و "تو سری خوردن" تفاوتهای شایانی وجود دارد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
هرکس بخواهد مذاکره کند برای اینکه با آمریکا به صلح برسد او خائن است
اگر استعفایی در کار نیست، تنگه هرمز را ببندید و زیرساخت‌های نفتی را هدف بگیرید
کاهش بازدارندگی ایران، جرئت تجاوز مجدد به خاک کشور را به دشمن داده است
پاسخ به توهین‌های مکرر و نقض عهدها، در واژگان خنثی پیدا نمی‌شود
نقض مکرر آتش‌بس و توهین‌های ترامپ، پاسخ محکم می‌طلبد
عروج سرخ رهبر شهید، پایان راه نبود
حملات پیاپی به خاک کشور پس از تفاهمنامه، ناکارآمدی استراتژی فعلی را ثابت کرد
میلیون‌ها نفر در تشییع رهبر شهید، یک مطالبه را فریاد زدند: انتقام
آقای قالیباف! به جای گریه بر پیکر امام شهید، تلاش کنید از «اصول» خارج نشوید
علی‌الاصول راه را از همان ابتدا خطا رفتید
آتش فراق رهبر شهید، جز با تحقق کامل عدل و مجازات عاملان جنایت سرد نخواهد شد
قائد امت اسلامی با استقبال باشکوه مردم خراسان، در پناه امام رضا (ع) آرام گرفت
امت مبعوث‌شده، تشییع رهبر شهید را به خیزش خون‌خواهی تبدیل کرد
از تفاهم اسلام‌آباد تنها جوهر امضاها باقی مانده، نه تعهداتش
به وقت انتقام
بیداری امت اسلامی مهم‌ترین دستاورد انقلاب امام خمینی(ره) است
مکزیک؛ مدعی جدید میزبانی جام جهانی باشگاه‌ها ۲۰۲۹
معاون علمی رئیس‌جمهور: از دانش‌بنیان به قدرت‌بنیان حرکت می‌کنیم
شهادت یک مرزبان در پی حمله هوایی امریکا به مرزهای آبی
آغاز فروش ارز اربعین از شنبه ۲۰ تیر
مشهد در وداعی میلیونی؛ اشک، پرچم و بغض در خیابان‌های منتهی به حرم
دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برای زائرین رهبر شهید سنگ تمام گذاشتند / اسکان و اطعام بیش از هزار زائر از هفت استان کشور
برپایی موکب «فدا» توسط فعالان اقتصاد دیجیتال در تشییع رهبر شهید
تعیین زمان امتحانات نهایی و کنکور در اختیار مراجع اجرایی است
اتصال هدفمند نخبگان به نیازهای ملی و صنعتی؛ رویکرد جدید بنیاد ملی نخبگان
برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد از ۲۰ تیر به‌صورت «حضوری»
تأکیدات رهبر شهید بر علم و فناوری، اقتصاد دانش‌بنیان را از شعار به یک گفتمان ملی تبدیل کرد
اعلام زمان برگزاری آزمون صلاحیت حرفه‌ای گروه پرستاری، اتاق عمل و هوشبری
امکان برگزاری آزمون مجدد برای دانشجویان دانشگاه آزاد فراهم شد
پنجمین نشست پایش برنامه پزشکی خانواده برگزار شد
پیشرفت پزشکی نوین در گرو سرمایه‌گذاری در علوم پایه است
آمادگی کامل زیرساخت‌های ارتباطی مشهد برای تشییع و تدفین رهبر شهید
همراه داشتن موبایل در امتحانات دانشگاه آزاد بلامانع شد
آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه برگزار می‌شود/ اعلام زمان دریافت کارت ورود به جلسه داوطلبان
با اصل الگوی جدید تغذیه مخالفیم/این طرح ریسک تورم را به دانشجویان منتقل می‌کند
بزرگترین درس رهبر شهید برای کارآفرینان، حل مسئله و تبدیل معضل به فرصت بود
کاهش پذیرش دکتری در برترین دانشگاه‌های آمریکا
عبور از موانع فناوری‌های نرم و تقویت محتوای بومی؛ مصادیق امروز جهاد علمی
آغاز توزیع کارت کنکور ارشد از ۲۲ تیر؛ برگزاری آزمون در ۲۵ و ۲۶ تیر
جزئیات برگزاری آزمون شفاهی فلوشیپ اعلام شد/ رقابت ۱۳۱۸ داوطلب برای پذیرش ۶۸۳ نفر
راه‌اندازی دکتری «ارگونومی» در دانشگاه علوم پزشکی ایران
مهلت ثبت نام ترم تابستان دانشگاه شریف تمدید شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top