تاریخ انتشار: پنجشنبه 1395/03/27 - 13:24
کد خبر: 202447

«عمو سبزی فروش» به جای سرود ملی ایران!

وقتی "ناصر الدین‌ شاه" برای بازدید از نمایشگاه جهانی در سالِ 1873 به وین سفر کرد و مسئولین نمایشگاه نتوانستند سرودِ ملی ایرانیان را در آرشیو‌شان پیدا کنند،تصمیم گرفتند تا مارش پارسی اشتراوس را در برابر شاه ایران بنوازند.

خبرنامه دانشجویان ایران:  قبل از آن که نخستین دانشجویانِ ایرانی اعزامی به اروپا شعرِ "عمو سبزی فروش" را به عنوانِ "سرودِ ملی ایران" در برابرِ امپراطورِ آلمان بخوانند، "یوهان اشتراوس" (پسر)، "مارش پارسی‌"اش را نوشته بود

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، وقتی "ناصر الدین‌ شاه" برای بازدید از نمایشگاه جهانی در سالِ 1873 به وین سفر کرد و مسئولین نمایشگاه نتوانستند سرودِ ملی ایرانیان را در آرشیو‌شان پیدا کنند،تصمیم گرفتند تا مارش پارسی اشتراوس را در برابر شاه ایران بنوازند.

مارشی با شعری از" پرنس ارفع" که به عنوان نخستین"سرودِ ملی ایران" نامیده و ثبت شد.

وقتی مشروطه‌خواهان نیروهای "محمدعلی شاه" را شکست دادند و طهران را در سال 1285 ش. فتح کردند، "غلامرضا خان امیرپنجهٔ سالار معزز" که در آن وقت موزیکانچی‌باشی بریگادِ قزاق بود، به افتخارِ پیروزی مشروطه‌خواهان سرودی ساخت که اولین" سرودِ ملی ایرانیان" شد.سرودی برای "آزادی" که "سلامتی دولت عِلّیه ایران" نامیده شد.

اما "سرودِ انقلابِِ مشروطیتِ ایران" خیلی زود از یادها رفت،حتی پیشتر از آنکه "داوود نجمی مقدم" به فرمانِ" رضاشاه پهلوی" سرودی تازه‌ تصنیف کند.

سرودِ پیروزی فاتحان طهران در زمانِ تصنیفش چنان ناشناخته بود که وقتی از نخستین دانشجویان ایرانی مقیمِ در آلمان ( دوران احمد شاه قاجار ) خواستند تا مانند دیگر دانشجویان خارجی در برابرِ امپراطورِ آلمان، سرودِ ملیشان را بخوانند، آن چند نفر دانشجو که اصلن نمی‌دانستند سرودِ ملی چیست ، شعرِ "عمو سبزی فروش" را با هم سر هم بندی کردند تا آن را به جای سرودِ ملی کشورشان بخوانند.

شعری که با بندهای زیر آغاز می‌شد :
" عمو سبزی‌فروش! . . . بله. سبزی کم‌فروش! . . . . بله. سبزی خوب داری؟ . . بله. خیلی خوب داری؟ . . . بله.

سالها پس از "قاجارها" و "سالار معزز" ، که او را باید به حق سازنده‌ی نخستین "سرودِ ملی ایران "نامید و بعد از سفرِ "رضا پهلوی" به ترکیه، به فرمان او، "داوود نجمی مقدم" به همراه "محمدهاشم افسر" و "عبدالرحمان پارسای تویسرکانی" سرودهای سه گانه‌ی "سرود شاهنشاهی"، "سرود پرچم" و "سرود ملی" را تهیه کردند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
محبوب‌ترین مدل‌های لباس بچه گانه در سال ۱۴۰۵
بیمه آسیا چه خدمات دندانپزشکی را پوشش می‌دهد؟
مقایسه چهار کتاب پرفروش زیست جامع کنکور
۶ لپ تاپ گیمینگ استوک که خریدشان پشیمانتان می کند
مترو در شهرهای مختلف؛ از اخبار روز تا اطلاعات کاربردی
قیمت برنج هاشمی امروز در تهران؛ استعلام شفاف و مستقیم از کارخانه
بهترین ابزارهای رزومه ساز در سال ۲۰۲۶
ادعاهای مکرر ترامپ علیه ایران صحت ندارد
۱۴۸ هزار میلیارد تومان جرایم مالیاتی بنگاه های آسیب دیده بخشوده شد
مشکل آمریکا با ایران و ایرانی است
شیوه جدید پذیرش دانشجو در دوره های «هم‌آموز» کلید خورد
حل معادله چندوجهی تعیین ظرفیت پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی کنکور ۱۴۰۵
مردم از نتایج تیم ملی فوتبال رضایت ندارند
افزایش بهای جهانی طلا و نقره در معاملات بازار فلزات گران‌بها
ترامپ از انتخاب سخنگوی جدید کاخ سفید خبر داد
مبلغ کالابرگ در مهرماه افزایش می‌یابد؟
جانشین آسانی در ترکیب استقلال مشخص شد
حجاب در مدارس جمهوری آذربایجان ممنوع شد
گذر کاخ سفید برای بزک چهره غرب به آکروپولیس افتاد!
شروط ایران در «طرح ۷ روزه» پابرجاست
افزایش چشمگیر کاربران وفادار به سکوهای ایرانی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top