تاریخ انتشار: پنجشنبه 1395/05/14 - 12:12
کد خبر: 206344

معادله چند مجهولی اکران «ایستاده در غبار»

یک هفته پس از آنکه دفتر رهبر معظم انقلاب از فیلم سینمایی «ایستاده در غبار» تمجید و تماشای آن را پیشنهاد کرد، عملا فیلم جدیدی جایگزین آن شده و تلویزیون هم پخش ادامه تیزرها را منوط به پرداخت وجه کرده است!

خبرنامه دانشجویان ایران: یک هفته پس از آنکه دفتر رهبر معظم انقلاب از فیلم سینمایی «ایستاده در غبار» تمجید و تماشای آن را پیشنهاد کرد، عملا فیلم جدیدی جایگزین آن شده و تلویزیون هم پخش ادامه تیزرها را منوط به پرداخت وجه کرده است!

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، احتمالا هیچ کس از همان ابتدا فکر نمی‌کرد که «ایستاده در غبار» بتواند در چند هفته‌ای که اکران شده به فروش خوب 1.7 میلیارد تومانی دست پیدا کند.

وضعیت نابسامان اکران سینمای ایران و همچنین تعدد آثار ضعیفی که در حوزه سینمای دفاع مقدس ساخته و روانه پرده نمایش شده‌اند وضعیت استقبال مردم از «ایستاده در غبار» را در هاله‌ای ابهام قرار داده بود؛ آن هم در شرایطی که پس از نمایش فیلم در جشنواره فجر و کسب سیمرغ بهترین فیلم، سینماگران بسیاری آن را ستوده بودند.

در واقع در دو دهه گذشته از یک سو نهادهای مدعی پرچمداری حوزه فرهنگ آنقدر آثار ضعیف و کارنامه پرکن در حوزه سینمای انقلابی و دفاع مقدس تولید و اکران کرده‌اند که مردم از این گونه فیلم‌ها دلزده‌اند؛ آثاری که اگر نگوییم ساخت آن‌ها خیانت به باورهای مردم است، دست کم حاصل مفاهیمی است که در سطحی‌ترین لایه ممکن به شعار تبدیل شده است.

از سوی دیگر و با نیم نگاهی به سوابق استقبال مردم از اینگونه فیلم‌ها، سینماداران نیز کمتر حاضر می‌شوند صندلی‌های خود را در اختیار چنین آثاری قرار دهند و یا حداقل همیشه با نوعی تردید به آن‌ها می‌نگرند.

جالب آنکه در این میان حوزه هنری که همیشه و در همه حال (به ویژه در سخنرانی‌ها) مهمترین مدعی فرهنگی کشور محسوب می‌شود نیز به یکباره تابع شرایط عرضه و تقاضا شد و ترجیح داد که در بسیاری از شهرستان‌ها، سینماهای خود را در اختیار فیلم‌های دیگر قرار دهد.

البته این تنها مشکل سینما در شهرستان‌ها نیست؛ مشکل بزرگتر جایی است که سینماداران برای رهایی از اصرار تهیه‌کننده یا پخش‌کننده، فیلم را در یکی دو سانس در روز و یا حتی یک روز در میان (به عنوان نمونه در شیراز) آنهم بدون داشتن سر در و یا اطلاع‌رسانی به مخاطب اکران می‌کردند تا نشان دهند که «ایستاده در غبار» نمی‌فروشد و پخش‌کننده را به دادن فیلم دیگری مجاب کنند. اتفاقی که در سینما شقایق بابلسر افتاد و مدیر سینما، فروش سه روزه 1.5 میلیون تومانی را 200 هزار تومان اعلام کرد!

با تمام این احوال، هفته گذشته سایت دفتر مقام معظم رهبری در خبری با عنوان «نظر رهبر انقلاب درباره ایستاده در غبار» با تمجید از این فیلم، تماشای آن را پیشنهاد کرد. این اتفاق مبارک اجرایی نشد. «شورای صنفی نمایش» بدون آنکه کف فروش فیلم افتاده باشد، اگرچه به تغییر «ایستاده در غبار» رای نداد اما به دلیل تراکم فیلم‌های در صف نمایش، اجازه آغاز اکران «امکان مینا» از همین هفته و در همان سرگروه به صورت همزمان را صادر کرد. البته شورا تاکید کرده‌ است که سینماداران می‌توانند به اکران «ایستاده در غبار» ادامه دهند و برخی از اعضا نیز خود در جهت تداوم اکران فیلم، با بعضی سینماداران مذاکره کرده‌اند.

نکته دیگری که حائز اهمیت به نظر می‌رسد، این است که طبیعتا صدا و سیما به عنوان مهمترین تریبون جمهوری اسلامی، باید به دنبال حمایت از سینمای ارزشمند ایران باشد. این تصور جز با اختصاص زمان مناسبی برای پخش تیزر فیلم‌های مختلف روی پرده از جمله «ایستاده در غبار» و همچنین اتخاذ رویکرد حمایتی نسبت به اتفاقات سینمایی به وجود نخواهد آمد.

ای کاش مسئولان فرهنگی و مدیران سینمایی و رسانه‌ای برای حل این معادلات چند مجهولی تدبیری بی‌اندیشند و چاره‌جویی کنند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
با حکم رئیس‌جمهور حمید بورد سرپرست وزارت نفت شد
رئیس قوه قضاییه قهرمانی تیم ملی نجوم و اخترفیزیک ایران را تبریک گفت
بیانیه یحیی سریع درباره تجاوز عربستان به یمن
ارزیابی عملکرد مأموران با QR کد
وقوع حادثه دریایی در نزدیکی باب المندب
قالیباف قهرمانی تیم ملی المپیاد نجوم و اخترفیزیک را تبریک گفت
مقام حزب‌الله: تا زمانی که اشغالگری ادامه دارد، مقاومت باقی خواهد ماند
دختر تبریزی چگونه در سال پرچالش کنکور به رتبه ۴ رسید؟
واکنش قطر و اردن به آغاز عملیات رژیم صهونیستی در «خط سوفا ۵۳» سوریه
زاکانی: برای تبدیل برخی پارکینگ‌ها به پناهگاه برنامه‌ریزی کرده‌ایم
بروجردی: سیاست کشور تغییرناپذیر است؛ از موضعمان کوتاه نمی‌آییم
علی‌آبادی: برنامه‌ای برای افزایش عمومی قیمت برق نداریم
ضرورت تشدید نظام مراقبت بیماری‌های حاد تنفسی در مراکز بهزیستی
اعلام نتایج کنکور ۱۴۰۵ در نیمه دوم آبان
عارف: فتح قله المپیاد نجوم گواهی روشن بر ظرفیت‌ علمی فرزندان ایران است
تبریک پزشکیان بابت قهرمانی تیم ملی المپیاد نجوم و اختر فیزیک ایران
وزیر انرژی آمریکا مدعی افزایش عرضه نفت از تنگه هرمز شد!
رتبه پنجم کنکور تجربی: با توکل و پشتکار به این موفقیت رسیدم
موفقیت کاروان فرشتگان میناب جلوه‌ای از توانمندی جوانان ایران است
واکنش ترامپ به نتایج نظرسنجی‌های جدید علیه جمهوری‌خواهان
واکنش دمشق به ادامه تحرکات نظامی تل‌آویو در سوریه
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top