تاریخ انتشار: یکشنبه 1395/07/04 - 02:59
کد خبر: 210813

دختری که روز اول مدرسه تحقیر شد +عکس

طی روزهای اخیر اعتراضات سیاهان به تبعیض‌نژاد در شهر "شارلوت" آمریکا باعث شد فرماندار ایالت کارولینای شمالی وضعیت فوق العاده اعلام کند؛ ۵۹ سال پیش نیز حضور یک دختر سیاه پوست در مدرسه سفیدپوستان این ایالت جنجال وسیعی به پا کرد.

خبرنامه دانشجویان ایران: طی روزهای اخیر اعتراضات سیاهان به تبعیض‌نژاد در شهر "شارلوت" آمریکا باعث شد فرماندار ایالت کارولینای شمالی وضعیت فوق العاده اعلام کند؛ ۵۹ سال پیش نیز حضور یک دختر سیاه پوست در مدرسه سفیدپوستان این ایالت جنجال وسیعی به پا کرد.

به گزارش خبرنامه دانشجویان ایران به نقل از فرادید، چند روز قبل یک مرد سیاهپوست ۴۳ ساله در کارولینای شمالی بر اثر تیراندازی یک مامور پلیس کشته شد. گرچه پلیس اعلام کرد که فرد کشته شده مسلح بوده است و یک تهدید فوری برای نیروهای پلیس محسوب می شده اما بستگان او گفته اند که او اسلحه ای نداشته و فقط یک کتاب همراه خود داشته است.

معترضان به تبعیض نژاد پس از این واقعه به خیابان ها ریختند و دست به شورش زدند؛ معترضان مسیر حرکت خودروها را بند آوردند و نیروهای پلیس برای متفرق کردن آنها از گاز اشک آور استفاده کردند. پلیس می گوید تا کنون ۵۰ نفر از معترضان را بازداشت کرده است.

این اتفاق در حالی رخ می دهد که ۵۹ سال قبل یعنی در سپتامبر ۱۹۵۷ نیز مساله تبعیض نژاد در این شهر جنجال به پا کرد. در آن روز به دنبال رای دیوان عالی آمریکا، برای اولین بار در ایالت به دانش‌آموزان سیاه‌پوست اجازه داده شد تا در مدارس سفیدپوستان ثبت نام کنند.

به همین خاطر یک خانواده سیاه پوست تصمیم گرفتند برای فرستادن فرزندشان به مدرسه پیش قدم شوند؛ خانواده "دوروتی کانتس" دختر ۱۵ ساله سیاه پوست اهل شارلوت پس از ثبت نام او در مدرسه "هری هاردینگ" در نخستین روز سال تحصیلی او را روانه مدرسه کردند؛ اقدامی که چندان خالی از حاشیه نبود؛ در نخستین روز مدرسه دوروتی و پدرش با آزار و توهین دانش آموزان که گفته می شد با تحریک و تایید مدیر مدرسه بوده مواجه شدند و در میان جمعیتی که به آنها اهانت می کردند به سمت مدرسه رفتند.

سفید پوستان نژاد پرست در آن روز به سوی دوروتی و پدرش سنگ پرتاب کردند و روی او و در ظرف غذایش آب دهان انداختند و حتی سعی کردند او را از مدرسه بیرون بیاندازند. این رفتارها تا جایی ادامه پیدا کرد که نژادپرستان با خانه آنها نیز تماس گرفتند و دوروتی و خانواده اش را تهدید به مرگ کردند. این جنجال ها تا ۴ روز ادامه داشت تا اینکه خانواده دوروتی اعلام کردند برای حفظ سلامت خود و فرزندشان از فرستادن او به مدرسه صرف نظر کرده‌اند. آنها چندی بعد از کارولینای شمالی به فیلادلفیا مهاجرت کردند و دوروتی تحصیلاتش را در یک مدرسه مشترک سیاه پوست و سفید پوست به پایان رساند. او سال ها بعد و برای ادامه تخصیل در مقطع دانشگاه به زادگاهش بازگشت و موفق شد تحصیلاتش را در دانشگاه "اسمیت" به پایان برساند و همانجا هم به عنوان معلم مشغول به کار شود.

"داگلاس مارتین" عکاس اسوشیتدپرس که روز ۴ سپتامبر همراه دوروتی از خانه تا مدرسه بود یکی از شاهدان این رفتار نژادپرستانه بود که با عکاسی از لحظاتی که دوروتی در خیابان مورد اهانت قرار می‌گرفت موفق شد یکی از عکس های جاودانه تاریخ مبارزه با نژاد پرستی را به ثبت برساند. انتشار عکس های مارتین بازتاب گسترده ای پیدا کرد و توجه افکار عمومی در سراسر امریکا و جهان را به خود جلب کرد. این عکس که هنوز یکی از تاثیرگذار ترین تصاویر تاریخ امریکا به شمار می رود موفق شد همان سال جایزه ورلدپرس‌فوتو را برای مارتین به ارمغان بیاورد.

اهانت به "دوروتی" در مسیر خانه تا مدرسه. 4 سپتامبر 1957
 
 
بیش از 100 نژادپرست دوروتی را در مسیر خانه تا مدرسه دنبال می کنند و در مقابل دوربین عکاس به او اهانت می کنند. 4 سپتامبر 1957
 
 
دوروتی بی اعتنا به توهین نژادپرستان به سمت مدرسه حرکت می کند. 4 سپتامبر 1957
 
 
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
فرد متهم به قتل «زهره فکور صبور» بازداشت شد
برنامه‌های مختلف رادیو در جشن میلاد حضرت معصومه (س)
ون‌های مسافربر نمایشگاه کتاب نونوار شدند
اسامی ۱۴ بازیکن تیم ملی والیبال جوانان در لیگ ملت‌های آسیای مرکزی اعلام شد
ستاره والیبال ایران همه را سورپرایز کرد!
وزیر ارتباطات: گوشی ایرانی باید توانایی رقابت با نمونه خارجی را داشته باشد
رونمایی از ۴ عنوان کتاب جدید ارتش
اسامی ۲۲ حوزه‌ برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس
سازمان جهانی بهداشت: بیش از ۱ میلیون فلسطینی در خطر هستند
نگاهی که میخواهد زن را از نقش آفرینی در جامعه جدا کند قبول نداریم
سقوط جت اف-۱۶ آمریکایی نوسازی شده در فرودگاه سنگاپور
معاون وزیر خارجه تاجیکستان خواستار افزایش حجم مبادلات اقتصادی با ایران شد
سند راهبردی امور زنان در وزارت آموزش و پرورش تدوین شد
سدهای کشور چقدر آب دارند؟
ادعای مضحک وزیر دفاع آمریکا درباره ایران
افزایش دما از جمعه و ادامه بارش‌های بهاری
اعلام جشن‌های دهه کرامت در حرم حضرت معصومه(س)
افزایش ۴۵ درصدی ارزش واردات کالای اساسی در یک ماه امسال
خدمات‌رسانی مترو در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب
تسریع در روند رسیدگی به معافیت پزشکی سربازان حین خدمت
تجمع دانشجویان‌ بین‌الملل‌ دانشگاه‌های‌علوم پزشکی در حمایت از جنبش دانشجویان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top