تاریخ انتشار: یکشنبه 1395/07/11 - 08:49
کد خبر: 211546

کاهش 20 درصدی بارش‌ها و سردی بیشتر هوا

زمستان و بهار 2016 ــ 2015 در ایران همان‌طور که در تأثیرات "ال‌نینو" پیش‌بینی شده بود، با سیلابهای ناگهانی و مخرب همراه بود و میزان بارش‌ها در اغلب ایستگاههای ثبت بارش کشور، در مرز متوسط کشوری و یا بیش از متوسط بود.

خبرنامه دانشجویان ایران: پس از وقوع "ال‌نینو" در سال گذشته و وقوع سیلابهای مخرب و ناگهانی به‌تبع آن امسال باید منتظر "لانینو" و سردی توأم با خشکی هوا باشیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، مرکز ملی اقیانوس‌شناسی آمریکا NOAA در تاریخ 9 جولای 2015 اعلام کرد که احتمال وقوع پدیده بزرگ مقیاس "ال‌نینو" طی زمستان نیمکره شمالی 2016 ــ 2015 به بیش از 90 درصد افزایش یافته است.

وزیر نیرو نیز پاییز سال گذشته نامه‌ای به معاون برق و انرژی خود برای آمادگی صنعت برق کشور با آثار پدیده ال‌نینو نوشت. همچنین شاهد ارسال نامه‌ای از سوی سازمان مدیریت بحران کشور بودیم که به همه دستگاه‌های مسئول اعلام آماده‌باش کرد.

زمستان و بهار 2016 ــ 2015 در ایران همان‌طور که در تأثیرات "ال‌نینو" پیش‌بینی شده بود، با سیلابهای ناگهانی و مخرب همراه بود و میزان بارش‌ها در اغلب ایستگاههای ثبت بارش کشور، در مرز متوسط کشوری و یا بیش از متوسط بود.

اکنون که در آستانه ورود به فصل سرد سال 2017 ــ 2016 قرار گرفته‌ایم بار دیگر مرکز اقیانوس‌شناسی آمریکا NOAA نسبت به بروز پدیده‌ای جوی در آمریکای شمالی و سپس سیر آن به دیگر نقاط جهان خبر داده؛ اما این بار نوبت "لانینو" است. طبق اعلام روزهای اخیر NOAA در پاییز و زمستان 2017 ــ 2016 احتمال بروز پدیده "لانینو" 55 تا 65 درصد است.

"لانینو" کاملاً به‌علتی متضاد با علت بروز "ال‌نینو" رخ می‌دهد و اثرات متضادی نیز دارد. "لانینو" وضعیتی است که در قسمت مرکزی و شرقی استوایی اقیانوس آرام، آب سردتر از حالت طبیعی می‌شود و این تغییر دمای اقیانوسی موجب بروز سردی بیشتر هوا در خشکی و کاهش بارش‌ها می‌شود. معمولاً در سالهایی که پاییز و زمستان از بروز "لانینو" متأثر می‌شوند، نباید انتظار تَرسالی و بارشهای مناسب داشته باشیم بلکه با کاهش بارش‌ها و از طرف دیگر سردی بیشتر هوا مواجه می‌شویم

مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو کاهش بارش‌های سال آبی پیش رو را تأیید کرده‌اند. «شاهرخ فاتح» رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور در این خصوص گفت: "با توجه به روند تغییر اقلیم در کشور و تشدید آن در سالهای اخیر، گرمتر شدن دمای هوا و کاهش بارندگی‌ها در سطح کشور رخ داده است، که این روند در پاییز امسال منجر به افزایش 1 تا 1.5 درجه‌ای دمای هوا و کاهش 10 تا 20 درصدی بارش‌ها می‌شود".

«حمید چیت‌چیان» وزیر نیرو نیز از کاهش 20 درصدی بارش‌ها در سال آبی پیش رو نسبت به متوسط بارشهای کشور خبر داد و گفت: "طی جلساتی که با سازمان هواشناسی داشتیم، پیش‌بینی‌هایی در خصوص میزان بارش‌های سال آبی 96 ــ 95 صورت گرفته که این پیش‌بینی‌ها دلالت بر این دارد که سال آبی جدید حدود 20 درصد کاهش بارندگی نسبت به متوسط بلندمدت وجود دارد و وظیفه ما این است که خودمان را آماده کنیم".

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
خیزش دانشجویان بحران سیاست خارجی آمریکا را فاش کرد
اعلام جزئیات حمایت مؤثر و مستمر از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش
نظر استاندار تهران برای تقسیم استان تهران؛ باید تأمل کرد
تجمع دانشجویان امیرکبیر در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی
قهرمانی سیزدهم فوتسال ایران در آسیا
روسیه آمریکا را تهدید کرد
تکلیف حسن یزدانی برای المپیک مشخص شد
لحظات به ثمر رسیدن گل اول و دوم ایران به تایلند +فیلم
توجیهات عجیب نخست‌وزیر ارمنستان برای واگذاری روستاها به آذربایجان
بن‌گویر با ۳ دنده شکسته از بیمارستان مرخص شد
همه چیز درباره چراغ چک تیگو ۵ + علت روشن شدن چراغ چک تیگو ۵
محبوب‌ترین میز تلویزیون چه ویژگی‌هایی دارد؟
آیا جک پارکینگ سیماران انتخاب خوبی است؟
کدام سرورهای HPE برای سازمان شما مناسب هستند؟
صعود تاریخی افغانستان به جام جهانی فوتسال
کلاس‌های دانشگاه‌ها امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
اولین تصاویر از لحظه شلیک جدیدترین پهپاد انتحاری سپاه +فیلم
زمان ثبت‌نام کلاس اولی‌ها اعلام شد
جزئیاتی از برگزاری انتخابات ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
بازداشت قطاری دانشجویان معترض آمریکایی +فیلم
بازارگردانی در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفت
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top