تاریخ انتشار: 08 مهر 1388 - 00:00:00
کد خبر: 2213

حرف هایی که اصلاح طلب ها چاپ نمی کنند

در دهه اول انقلاب، اصلاح طلبان این قرائت را داشتند که شریعتی ناقد دموکراسی لیبرال بوده و خواهان نوعی دموکراسی هدایت شده و متعهد است و لذا سوء‌استفاده‌‌ای که التقاطی‌ها و لیبرال‌ها و امثالهم می‌خواهند از شریعتی بکنند، غلط است و شریعتی در واقع همخوان با گرایش عام انقلاب است که به سوی نوعی رهبری عقیدتی و نظام هدایتی حرکت می‌کند. بعدها که خود همین اصلاح طلب‌ها لیبرال شدند و می‌خواستند با نظام، تسویه حساب کنند، به شکل نمادین با شریعتی تسویه حساب کردند، در حالی که باید دید این بحث در مورد شریعتی، اساسا واقعی بوده یا نه.

خبرنامه دانشجویان ایران:فرزند دکتر علی شریعتی گفت: اصلاح طلب ها وقتی لیبرال شدند و می‌خواستند با نظام تسویه حساب کنند، به شکل نمادین با شریعتی تسویه حساب کردند.

«خبرنامه دانشجویان ایران»به نقل ازمجله یادآور نوشت؛احسان شریعتی که دکترایش را در رشته فلسفه از دانشگاه سوربن فرانسه گرفته است درباره اتهاماتی که اصلاح طلبان به اندیشه‌های دکتر شریعتی وارد می‌کنند گفت:
فرزند علی شریعتی در ادامه می‌گوید:«در دهه اول انقلاب، اصلاح طلبان این قرائت را داشتند که شریعتی ناقد دموکراسی لیبرال بوده و خواهان نوعی دموکراسی هدایت شده و متعهد است و لذا سوء‌استفاده‌‌ای که التقاطی‌ها و لیبرال‌ها و امثالهم می‌خواهند از شریعتی بکنند، غلط است و شریعتی در واقع همخوان با گرایش عام انقلاب است که به سوی نوعی رهبری عقیدتی و نظام هدایتی حرکت می‌کند. بعدها که خود همین اصلاح طلب‌ها لیبرال شدند و می‌خواستند با نظام، تسویه حساب کنند، به شکل نمادین با شریعتی تسویه حساب کردند، در حالی که باید دید این بحث در مورد شریعتی، اساسا واقعی بوده یا نه.»
وی می افزاید:«دکتر حتی در تندترین شعارها و تِزهائی که دارد، مثل شهادت»:«اگر می‌توانی بمیران، اگر نمی‌توانی بمیر»، خط‌مشی‌ آگاهی و استراتژی فرهنگی را تعقیب می‌کند،‌ یعنی می‌گوید شهادت روشنگری ارزش‌های مسخ شده است، نه درگیری و جنگ، بنابراین درست است که به گفته او:«هر انقلابی دو چهره دارد: خون و پیام»، ولی در واقع، محور و نقطه مرکزی این تفکر، نه تنها شهادت که امامت و رهبری، یعنی پیام و عقیده است و هدف امامت و رهبری، تعویض قدرت‌ها و کسب قدرت نیست، بلکه هدف، رهبری فکری و اخلاقی جامعه است که هدف و رسالت انبیاء هم بوده است. می‌بینیم که دکتر در اینجا در واقع استراتژی خود را تبیین می‌کند و از جوّ‌ حاکم فاصله می‌گیرد.
احسان شریعتی در این گفتگو خاطرنشان می‌کند: " به هر حال هر نسلی و هر جریانی خواسته شریعتی مطلوب خودش را بسازد، مثل حضرت عیسی(ع) که در افریقا سیاه‌پوست است و در اروپا چشم‌های آبی و موهای زرد دارد؛ در هرجائی، مسیح را آن‌طور که می‌خواهند، می‌سازند و می‌فهمند. نسل‌ها و عصرهای مختلف هم از شریعتی چنین تصور و قرائت‌هائی دارند و جالب اینجاست تصاویری هم که از او چاپ می‌کنند، متفاوت است. مثلاً الان کتابی از تصاویر شریعتی چاپ شده که در اول انقلاب، خود ما هم نمی‌توانستیم چاپ کنیم! اگر به پوسترها و عکس‌های آن زمان نگاه کنید، شریعتی بر فراز کوهی ایستاده و قلمی در یک دست گرفته و یک کلاشینکف در دست دیگر دارد، درحالی که بارانی هم پوشیده که ابدا ربطی به کلاشینکف ندارد!«با خنده» خود این تصاویر ترسیم شده در دوره‌های مختلف هم فرق دارند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
نبیه بری: توافق ایران و آمریکا به سود همه طرف‌هاست
رایزنی وزیر خارجه قطر و گوترش درباره توافق ایران و آمریکا
پزشکیان: جزئیات تفاهم‌نامه در زمان مناسب ارائه خواهد شد
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری تیرماه از ۲۷ خرداد آغاز می‌شود
جزییات مذاکرات روز جمعه در ژنو از زبان عراقچی
کمبود فضای ذخیره‌سازی در شمال تهران؛ چالشی پنهان در دل خانه‌های مدرن
رژیم سالم خوری، لیست خوراکی ها و نحوه اجرا
سینا صنعت؛ مرجع تخصصی تجهیزات برق صنعتی
برای ساخت کارخانه آسفالت از کجا باید شروع کنیم ؟
چگونه با یک کمد دیواری مناسب، فضای خانه را دو برابر کنیم؟
چگونه شامپوفرش بکشیم؟
کالاس: از پاکستان و قطر برای کمک به توافق ایران-آمریکا تشکر می‌کنیم
راهنمای انتخاب بهترین دستگاه‌های پرکن برای خطوط تولید
آیا ملک قولنامه‌ای قابل توقیف است
مومنی: رهبری داهیانه و حضور مردم از عوامل پیروزی بودند
پزشکیان: تیم مذاکره‌کننده از چارچوب‌های تعیین‌شده رهبری عدول نمی‌کند
مقام آمریکایی: آماده کاهش تحریم‌ها علیه ایران هستیم
وزیر خارجه عمان: توافق آمریکا و ایران پیروزی دیپلماسی است
نخستین تمرین پرسپولیس زیر نظر اوسمار برگزار شد
خوش‌خدمتی دوباره فیفا به ترامپ/ رئیس‌جمهور آمریکا جام قهرمانی را اهدا می‌کند
استقبال سران امارات و مصر از بازگشایی تنگه هرمز
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top