تاریخ انتشار: یکشنبه 1395/10/12 - 11:32
کد خبر: 221506

معرفی بخش مستندهای «درون گفتنمای» در جشنواره فیلم مردمی؛

کدام مستندها در جشنواره عمار به معضلات اجتماعی پرداخته است

کدام مستندها در جشنواره عمار به معضلات اجتماعی پرداخته است

در میان بخش های این جشنواره، مستندها و فیلم های کوتاهی از واقعیت های زندگی مردم اعم از مشکلات، سختی ها و زیبایی های آن مطرح می شود که در این میان بخش، "نقد درون گفتمانی"، مستندهای فوق العاده ارائه شده است و این بخش یکی از پرمخاطب ترین بخش های جنشواره به حساب می آید، بخشی که آثار آن حول مشکلات فعلی کشور حول مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با یک نگاه نقادانه «درون گفتمانی» با ادبیات به اصلاح «بی رودربایستی» است.

خبرنامه دانشجویان ایران: سینما فلسطین تهران این روزها محل برگزاری هفتمین جشنواره فیلم عمار است، جشنواره ای  که در شش دوره ی خود رشد قابل توجهی داشته، رشدی که با ورود جوانان به عرصه فیلم و مستندسازی انجامیده است، جشنواره هفتم به نظر می رسد نسبت شش دوره گذشته خود فیلم هایی با محتوای غنی تر به علاقه مندان خود ارائه می دهد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در میان بخش های این جشنواره، مستندها و فیلم های کوتاهی از واقعیت های زندگی مردم اعم از مشکلات، سختی ها و زیبایی های آن مطرح می شود که در این میان بخش، "نقد درون گفتمانی"، مستندهای فوق العاده ارائه شده است و این بخش یکی از پرمخاطب ترین بخش های جشنواره به حساب می آید، بخشی که آثار آن حول مشکلات فعلی کشور حول مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با یک نگاه نقادانه «درون گفتمانی» با ادبیات به اصلاح «بی رودربایستی» است.

در گزارش قبل به مستند «داد» پرداختیم؛ این مستند به همت مدرسه سینمایی عمار و با همکاری جنبش عدالتخواهدانشجویی و همچنین  با روایت، نویسندگی و کارگردانی حجت الله عدالت پناه از مرداد ماه 1395 استارت خورده بود در افتتاحیه هفتمین جشنواره مردمی فیلم عمار اکران  شد. این فیلم پر سفر، جستاریست دانشجویی در پی جمهوریت، عدالت و امنیت از بندرعباس و بندر شهید رجایی تا یزد و تهران تا روستای آق دره تکاب، که برای مطالعه جزئیات آن اینجــــــا را کلیک کنید.

«راز مزار»

مستند «راز مزار»، پرده از واقعیت هایی برمی دارد که در مورد مسئله تخریب مزارهای شهدا در برخی از شهرهای کشور مثل تهران، تبریز و... به بهانه ساماندهی و یکسان‌سازی شروع شده است، که به کارگردانی نوید ناصر تولید و به صورت گفت‌وگو محور و با استفاده از منابع آرشیوی، تخریب گلزارهای شهدا را در سراسر کشور بررسی کرده است.

«آزادی»

مستند «آزادی» با موضوع صید و شکار بیرویه پرندگان مهاجر در فریدونکنار است که به کارگردانی رضا فرهمند و کمیل سهیلی و تهیه کنندگی مهدی مطهر از نزدیک به موضوع کشتار پرندگان مهاجر در فریدونکنار پرداخته و پشت پرده آن را نشان می دهد.

این فیلم امروز از ساعت 21 در سالن شماره 3 سینما فلسطین اکران خواهد شد.

پیش از این نیز این مستند بلند در جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت و همچنین سی‌وچهارمین جشنواره‌ی فیلم فجر اکران و حائز جوایزی در این جشنواره ها شده بود.

«داد»

این فیلم دادخواهانه به همت مدرسه سینمایی عمار و با همراهی جنبش عدالتخواه دانشجویی و همچنین با نویسندگی و کارگردانی حجت الله عدالت پناه به سرانجام رسیده است.

مستند «داد» فیلمی جستجوگر برای کشف فساد در کشور است و داستان فیلم بدینگونه است که تعدادی از دانشجویان عدالتخواه به همراه یک مستند ساز پیگیر برخوردهای امنیتی و قضایی ناروایی که با اعتراضات صنفی مختلف در سالهای اخیر شده از جمله اعتراض رانندگان در بندر عباس و شلاق خوردن کارگران معترض معدن آق دره میشوند و در پی حل کردن معادله سه مجهولی جمهوریت، امنیت و عدالت هستند.

نادر طالب زاده در حاشیه ارکان این مستند جنجانی گفت:  فیلم مستند “داد” از ده ها فیلم سینمایی هم بهتر بود. ان شاء الله این اثر از شبکه مستند هم پخش شود. این فیلم عماری است و شان عماری دارد.

به دلیل استقابل خوب مردم از این مستند روز سه شنبه 14 دی در سالن شماره 1 سینما فلسطین از ساعت 17:40 اکران دوباره خواهد داشت.

«وام ازدواج»

مستند کوتاه «وام ازدواج» با موضوع نقد درون گفتمانی (نقد ناکارآمدی دستگاه ها) به کارگردانی مهدی شاهسواری و تهیه کنندگی محمدرضا بورونی تولید شده است.

«وام ازدواج» در مدت زمان ۲ دقیقه تولید شده است؛ این مستند کوتاه، ویدیویی است که اثبات می کند با منابع قرض الحسنه موجود در بانک ها تمامی زوج های جوان می توانند وام ازدواج ۱۰ میلیون تومانی دریافت کنند.

این مستند در ساعت 19:20 در سالن شماره یک سینما فلسطین اکران خواهد شد

«من سیلاب و کلوارم»

مستند من سیلاب و کلوارم به کارگردانی سید مسعود پرهیزگاری و با نگاه ویژه به دو مقوله محرومیت در «سیلاب و کلوار» و حقوقهای نجومی مسئولین رده بالای دولتی ساخته شده است.

روستای سیلاب و کلوار یکی از مجموعه روستاهای محروم استان  کهگیلویه و بویراحمد و کشور می باشد که مردمانش سالیان دراز به دور از چشم مسئولین در محرومیت زندگی می کنند.

روز سه شنبه 14 دی سالن شماره 2 سینما فلسطین از ساعت 13 این مستند را اکران خواهد کرد.

تصویر زیر پشت صحنه یکی از قسمت های این مستند جذاب است.

«مرثیه ای برای یک رویاء»
در این مستند ۵۹ دقیقه‌­ای که ساخته گروه دانش­‌آموزی روشنا و با حمایت سفیر فیلم است به موضوع ساختار فرسوده نظام آموزش و پرورش و بررسی شرایط مدارس سمپاد به عنوان یک نمونه­ سابقا موفق غیر انتفاعی می­پردازد.

در این مستند دیدگاه یکسان دیدن استعدادهای افراد، که در سیستم آموزش و پرورش کشور ما حاکم است را زیر سوال می­برد.

اینکه چرا یک دانش­‌آموز نباید بر اساس علایق خود به فعالیت بپردازد؛ چرا همه مدارس باید بر اساس یک چارت آموزشی واحد پیش بروند را. در ادامه مستند به عملکرد خوب مدارس سمپاد و مدارس تازه تاسیسی که سیستم آموزشی نوینی را پیاده ساخته‌­اند.

همچنین این مستند در چهارمین جشنواره فیلم کوتاه مدرسه نیز حائز رتبه شد.

«پایتخت دود»

 مستند «پایتخت دود» به کارگردانی، حمید مهاجرانی و تهیه کنندگی سید جمال عودسیمین است که به موضوع آلودگی هوای تهران و راهکارهای برون رفت از آن پرداخته است تولید شده است.

 کارگردان مستند،در گفتگوی با مهر عنوان می کند: در این مستند نقطه نظرات افراد مختلفی از جمله شهردار تهران، رئیس سازمان محیط زیست، وزیر بهداشت، رئیس شرکت کنترل آلودگی هوا و ... منعکس شده است تا بتوان به درک جامعی از ریشه مشکل آلودگی شهر تهران دست یافت.

پایتخت دود با مراجعه به کارشناسان مختلف و اخذ نظرات آنها، تلاش کرده با ریشه یابی مشکل مزمن آلودگی هوا در تهران با بررسی راهکارهایی که در کشورهای مختلف جهان از جمله پاریس و برلین برای عبور از این وضعیت داشته‌اند، اقداماتی که امروز در شهر تهران برای حل مشکل آلودگی انجام می‌شود زیر تیغ نقد قرار گیرد.

«سفارش خدا»

محمد صفا کارگردان جوان «سفارش خدا» روایتی کوتاه و دردآور از خانه سالمندان و کم لطفی فرزندان درباره اکرام پدر و مادر را روایت کرده است.

«عنبر سیلین»

مسعود کارگر کارگردان مستند «عنبر سیلین» که به موضوع طب سنتی پرداخته است، در این مستند با زبان طنز به مجادله طب سنتی و طب مدرن پرداخته‌ و تلاش کرده‌ با اتخاذ یک رویکرد معتدلانه و به دور از افراط و تفریط مزایا و معایب طب سنتی مورد بررسی قرار گیرد.

این کارگردان در مصاحبه ای با مهر عنوان می کند: مجادله شکل گرفته بین طب سنتی و مدرن از موانع عدم بهره برداری صحیح از این علم دیرین در کشور است و متأسفانه به دلیل اختلاف نظرهای شدید دو طیف موافق و مخالف طب سنتی، عملاً نتوانسته‌ایم یک راهکار صحیح برای استفاده از این میراث علمی کشور پیدا کنیم و ما در این مستند تلاش داشته‌ایم راهکار خود را در این زمینه عرضه کنیم.

کارگر از نکات جذاب این مستند را استفاده از صدای حسن معجونی بازیگر طنز سیما مطرح کرد و گفت: به دلیل درونمایه طنزی که برای این مستند در نظر گرفته شده است با معجونی برای ضبط نریشین مستند به توافق رسیدیم و در چند روز گذشته ضبط صدای وی انجام گرفت. 

مستند «عنبر سیلین» از محصولات سازمان هنری رسانه‌ای اوج است که در مؤسسه نجوای زلال هنر تهیه شده.

«فرشته‌ها هنوز در راهند…»

«فرشته‌ها هنوز در راهند…» هم عنوان مستندی است که با نگاهی به زندگی جهادی حاج عبدالله والی، روایتگر فرصت‌ها و محرومیت‌های منطقه وسیع بشاگرد با تمی اجتماعی است.

«کمی آن طرف تر»

در روزگاری که فیش های حقوقی، حق را به سخره گرفته اند، اگر کنسرت دغدغه اصلی کشور شود؛ چندان نباید متعجب بود! زمانی که لغو کنسرت ها در مشهد دغدغه اصلی عده ای شده بود، در منطقه زیرکوهِ خراسان جنوبی، مردم به علت کمبود آب و خشکسالی در فقر به سر می بردند.

«کمی آن طرف تر» مستندی درباره مردم زیرکوهِ خراسان جنوبی است که به علت خشکسالی، یا مهاجرت کرده اند و یا وضعیت مناسبی ندارند. پیام فیلم این است که دغدغه اصلی مردم کنسرت نیست. اگر عده ای مساله کنسرت ها را در بوق و کرنا کرده اند، قصد دارند مسائل کم اهمیت را جایگزین مسائل اصلی مردم کنند.

نمای از مستند «کمی آن طرف تر»

مستند «کمی آن طرف تر» به کارگردانی هادی خوش نقش، تولید شده است.

 «فراموش شده‌ها»

این فیلم برای اولین بار به ریشه‌یابی موضوع فیش‌های نجومی از منظر اجتماعی و نگاه مردم و کارشناسان می‌پردازد.

"فراموش شده‌ها" که به تهیه‌کنندگی محمدرضا کردلو و کارگردانی میکائیل دیانی در کانون رسانه‌ای معین تولید شده و در آن از احمد توکلی تا محمدعلی ابطحی درباره ی مشکلات فقر در جامعه و شروع آن از دوران سازندگی سخن می گویند.

«منو توافق یهویی»

در این مستند کوتاه به مقایسه نظر و رفتار مردم (که عموماً از قشر مرفه هستند) در روز امضای توافق هسته ای ایران و کشور های ۵+۱ و ۶ ماه بعد از آن پرداخته می شود.

شادی های زود هنگامی که نتیجه ای در پی نداشت و صرفاً یک ذوق زدگی ناشی از اعتماد به آمریکا و رفتار متقابل او در قبال برجام بود! چیزی که امروز خلاف آن را شاهد هستیم.

مستند کوتاه « منو توافق یهویی! » اثر علی طادی و محمدمهدی فکریان است.

 

 
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
حمایت قاطع جمعی از نمایندگان مجلس از بیانیه ده‌ماده‌ای راهبردی جمعی از اعضای مجلس خبرگان رهبری
سفر لاکچری ۴۰ میلیاردی به کره جنوبی برای ثبت قلعه الموت
تهران؛ تکرار یک حماسه تاریخی / ایران در قاب میلیونی
تفاهم نامه همکاری بین بنیاد شهید رییسی و دانشگاه امام حسین
بازگشت دراماتیک بلژیک به جام/ جادوی شیاطین سرخ مقابل سنگال تکمیل شد
اطلاعیه آستان قدس رضوی ویژه مراسم بدرقه رهبر شهید
چین خواستار لغو هرچه زودتر تحریم‌ها علیه ایران شد
میزبانی دانشگاه خواجه نصیر از میهمانان مراسم تشییع رهبر شهید
رایزنی امیر قطر با ویتکاف و کوشنر درباره مذاکرات ایران و آمریکا
کادر فنی نباید روی ۳ امتیاز حساب می‌کرد/ بازیکنان با وجودشان جنگیدند
پایان همکاری پرسپولیس با اوسمار/ اسکوچیچ در یک قدمی نیمکت سرخپوشان
آماده‌باش دانشگاه فرهنگیان در مراسم تشییع رهبر شهید
آماده‌باش آتش‌نشانی تهران در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
اذعان وال‌استریت‌ ژورنال به دست برتر ایران در مذاکره با آمریکا
اذعان وال‌استریت‌ ژورنال به دست برتر ایران در مذاکره با آمریکا
معاون ترامپ مدعی شد: مذاکرات با ایران به خوبی پیش می‌رود!
بازگشت تیم ملی فوتبال ایران از جام جهانی ۲۰۲۶ +عکس
گفتگوی مقامات روسیه و ترکیه درباره مذاکرات میان ایران و آمریکا
انگلیس با طوفان کاپیتان به مرحله یک‌هشتم نهایی رسید
بازدید تاج از اردوی تیم فوتبال امید
چه کفش و کوله ای برای مراسم تشییع مناسب است؟
اجلاس معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های کشور در اردبیل به کار خود پایان داد
امکان اسکان دانشجویان غیربومی دانشگاه شهید بهشتی در خوابگاه‌ها
دانشگاه محقق اردبیلی مسیر توسعه را با جدیت طی می‌کند
دعوت اندیشکده جهاددانشگاهی برای تدوین مدل بومی انسجام اجتماعی
مشارکت ۶۹ دانشگاه علوم پزشکی در مراسم تشییع رهبر شهید
مرحله کتبی آزمون پذیرش فلوشیپ پزشکی برگزار شد/ تغییر زمان مرحله شفاهی
هم‌افزایی وزارت علوم و دانشگاه‌های تهران جهت برگزاری تشییع رهبر شهید
مستندسازی مراسم رهبر شهید از سوی دانشجویان/ اسکان ۳ هزار زائر در دانشگاه
تشکیل مثلث صنعت، دانشگاه و نظام بانکی، کلید عبور از چالش‌های اقتصادی خراسان رضوی
اعلام زمان آغاز نقل و انتقال و میهمانی دانشگاه آزاد
مدیران باید با درک شرایط جنگی، از جریان علمی و نخبگانی کشور صیانت کنند
روند کاهشی تشکیل خانواده و ازدواج در میان دانشجویان طی سال های اخیر
معاون آموزشی وزیر علوم:دانشگاه باید کانون وحدت و بازسازی اجتماعی در جامعه باشد
فراخوان بسیج دانشجویی البرز برای حضور دانشگاهیان در کاروان پیاده‌روی مؤذن‌قیام
تحلیل ۳۱۰ مقاله علمی درباره منظومه فکری رهبر شهید انقلاب در پایگاه SID
محدودیت تردد در دانشگاه شریف همزمان با برگزاری آزمون کارشناسی‌ارشد
حضور ۷۶ دانشگاه از ایران در رتبه‌بندی جهانی ISC ۲۰۲۵؛ بهترین دانشگاه کشورهای اسلامی کجاست؟
معاون آموزشی جهاددانشگاهی: پژوهشکده توسعه‌وبرنامه‌ریزی باید به نهادی مسئله‌محور تبدیل شود
جذب هئیت علمی دکتری در برخی رشته‌های خاص دانشگاه ملی مهارت کلید خورد
فرآیند جذب مدرسان معارف اسلامی در دانشگاه علمی کاربردی بازنگری می شود
پذیرش بدون کنکور مدال‌آوران طلای ۲ المپیاد جغرافیا و علوم زمین
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top