تاریخ انتشار: دوشنبه 1395/12/02 - 14:11
کد خبر: 227533

مقامات مالزی؛ نفت را میخریم ولی باید روغن پالم را وارد کنید

توافقی به ازای فروش سلامتی مردم

وجود پالم در محصولات مختلف غذایی من جمله لبنیات اتفاقی است که می‌تواند کابوس آن دسته از هموطنانمان باشد که پس از افشاگری وزیر بهداشت در خصوص افزودن این روغن به لبنیات، چشم انتظار معرفی عاملان این اتفاق، رسوایی کارخانه های متخلف و البته محاکمه تمامی افراد دخیل در رقم خوردن این اتفاق عجیب بودند، اما هرگز در این باره خبری نشنیدند.

خبرنامه دانشجویان ایران: وزیر بهداشت در دوسال قبل بارها و بارها بر خطرناک بودن روغن پالم تأکیده کرده است و در مرداد ماه سال ۹۵ در ایان باره گفت:« برخی تولیدکنندگان به جای چربی در محصولات لبنی به خصوص در شیرها و ماست‌های تولیدی خود از روغن پالم استفاده می‌کنند که علاوه بر تخلف و تقلب، سلامت مردم را به خطر می‌اندازند.»

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ماه‌تاب آنلاین، بیش از دو سال از اظهار نگرانی وزیر بهداشت از افزودن روغن پالم به محصولات لبنی در برخی کارخانه های تولید این محصولات نگذشته که خبر می‌رسد واردات این محصول به کشورمان در یک سال اخیر رشد دو برابری را تجربه کرده است.

بر اساس آمار گمرک واردات روغن پالم به کشور در نیمه نخست امسال با رشد ۱۱۰ درصدی به ۱۷۹ هزار تن رسیده است و بالغ بر ۱۲۵میلیون دلار روغن پالم وارد کشور شده است.

درحالی که در ۶ماهه نخست سال ۹۴، واردات روغن پالم به کشور ۸۵هزار تن و ارزش آن ۶۵میلیون دلار بوده است.

وجود پالم در محصولات مختلف غذایی من جمله لبنیات اتفاقی است که می‌تواند کابوس آن دسته از هموطنانمان باشد که پس از افشاگری وزیر بهداشت در خصوص افزودن این روغن به لبنیات، چشم انتظار معرفی عاملان این اتفاق، رسوایی کارخانه های متخلف و البته محاکمه تمامی افراد دخیل در رقم خوردن این اتفاق عجیب بودند، اما هرگز در این باره خبری نشنیدند.

این نگرانی های مردم درباره روغن پالم به حدی جدی است که می‌بینیم برخی تولیدکنندگان با سوءاستفاده از آن، «بدون پالم» بودن را مزیتی برای محصولات خود بر می‌شمارند و حتی در تبلیغات تلویزیونی بر آن تأکید دارند تا بلکه به این روش، بر میزان فروش محصولاتشان بیفزایند

وزیر بهداشت در دوسال قبل بارها و بارها بر خطرناک بودن روغن پالم تأکیده کرده است و در مرداد ماه سال 95 در ایان باره گفت:« برخی تولیدکنندگان به جای چربی در محصولات لبنی به خصوص در شیرها و ماست‌های تولیدی خود از روغن پالم استفاده می‌کنند که علاوه بر تخلف و تقلب، سلامت مردم را به خطر می‌اندازند.»

سخنگوی دولت نیز در مهرماه سال 93 در این‌باره گفت: « عده‌ای انتقاد کردند که پرداختن به روغن پالم ممکن است اثرات سوء در صادرات داشته باشد؛ موظفیم غذای سالم را چه برای هموطنان و چه برای صادرات، تامین کنیم.»

با وجود همه این تأکیدات و نگرانی‌های مردم از روغن پالم که حتی در شیرخوراکی آن‌ها هم وجود دارد در نیمه اول سال 95 شاهد افزایش دوبرابری واردات پالم بوده و پس از آن در مهرماه سال 95 در سفر رئیس جمهور به مالزی شاهد اتفاقات جدیدی بودیم که در زمینه واردات پالم رقم خورد.

روحانی در نشست مطبوعاتی خود در کوآلالامپور با حضور«محمد نجیب رزاق» به موضوع روغن پالم که مالزی یکی از صادرکنندگان آن است، اشاره و با بیان این‌که نخست‌وزیر مالزی اشاره دارد که مالزیایی‌ها از این روغن استفاده می‌کنند و سلامتی آنان نیز خوب است، گفت: برای تبیین ویژگی‌های این روغن از لحاظ سلامتی، ما منتظر سفر هیئتی از طرف مالزی به ایران هستیم.

این سخنان رئیس جمهور تعجب همگان را برانگیخت و چشم‌ها را بردهان وزیر بهداشت دوخت، وزارت بهداشت که پیش از این موضع گیری صریح نسبت به مضرات این روغن داشت و پیش از آن به مضرات آن اشاره کرده بود پس از سفر رئیس جمهور عقب نشینی کرده و سخنگوی وزارت بهداشت نظرش را درباره پالم اینگونه بیان کرد:«ما هیچ‌گاه به خاطر ملاحظات اقتصادی و صنعت نمی‌توانیم این روغن را از بازار به طور کامل حذف کنیم.»

این در حالیست که روغن پالم دارای مضرات بسیاری از جمله:بالا رفتن چربی خون،افزایش کلسترول بدن ،گرفتگی و انسداد عروق می‌باشد.

دیناروند معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو پیش از این در باره این روغن گفته بود: « روغن پالم به دلیل آسیب‌هایی که به سلامتی می‌زند از قبیل گرفتگی عروق کرونر و حتی بروز برخی سرطان‌ها توصیه می‌شود که این روغن کمتر استفاده شود.» گفتنی است بیماری قلبی و عروقی از مهمترین علل مرگ در ایران است و استفاده از آن مخاطره آفرین است.

مسعودی عضو انجمن علمی طب سنتی در واکنش به این تصمیم ریاست جمهوری درباره واردات پالم گفته است:«مصرف روغن پالم در کشور مالزی شاید به دلیل تناسب با مزاج آن ها، مجاز باشد؛ به این صورت که در مالزی آب و هوای گرم کمک می کند که این روغن در بدن مردم آن منطقه رسوب زیادی نداشته باشد اما واردات این روغن به کشور ما بدون در نظر گرفتن اقلیم و مزاج افراد سبب انسداد جگر، طحال و قلب و عروق می شود»

با تمام این مسائل و واکنشها، صدای مردم به جایی نرسید تا هیئت تجاری از کشور مالزی وزیر کشاورزی این کشور نیز به همراه هیئتی به ایران آمده است تا شرایط صادرات این محصول به ایران را بهبود بخشد و بر حجم آن بیفزاید.

در این ارتباط سفارت مالزی برنامه‌ای در محل هتل اسپیناس تهران برگزار کرده بود تا وزرای دو کشور با یکدیگر ارتباط و گفت‌وگوی دوجانبه داشته باشند اما این مراسم به دلایل نامعلوم برگزار نشد و معاون وزیر کشاورزی مالزی و مدیر کل دفتر پالم وزارت کشاورزی مالزی در این مراسم حضور یافتند و به سؤالات خبرنگاران بدون حضور وزرا پاسخ دادند. مالزی برای رفع نگرانی‌ها که درباره مصرف پالم در ایران وجود دارد قصد دایر کردن یک دفتر درباره پالم در ایران را دارد و درباره آن به تبلیغ بپردازد.

با وجود تمام مضراتی که این روغن روغن برای مردم دارد اما به گمان می‌رسد که وزارت بهداشت نیز درگیرر این سیاسی‌ کاری‌ها شده و به مخاطره افتادن جان مردم را با واردات پالم معامله کرده است.

این صحبت های ضد و نقیض بین مقامات دولتی و کارشناسان بهداشت در حالی مطرح می شود که بر اساس شنیده ها مالزی تنها در حالی حاضر به خرید نفت از ایران است که مقامات کشور نیز در ازای آن اجازه واردات روغن پالم را بدهند. در واقع در مقابل فروش سرمایه ملی ما باید کالایی را وارد کنیم که مستقیماً با سلامتی مردم کشور سر و کار دارد.

افتتاح دفتر منطقه ای این روغن در ایران نیز یکی دیگر از دستاوردها و توافقاتی است که بین مسئولین ایران و مالزی صورت گرفته است.

حال باید پرسید دولتی که مدعی بود می تواند با گفتگو راه های همکاری با دنیا را باز کند چطور حتی نتوانسته است که در گفتگو با مقامات مالزیایی معامله کالا به کالا را نپذیرد و سلامتی مردم را به مخاطره نیندازد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
صعود چشمگیر جودوکاران جوان و نوجوان ایران در رنکینگ جهانی
پرداخت وام‌ ازدواج و فرزندآوری به کجا رسید؟
کشف ۶۲ قطعه از پیکر شهدای دانش‌آموز میناب
دوران پهلوی و خانه‌هایی که سیاه بود
۸ نفر از روسای دانشگاه آزاد اسلامی در استان‌ها ابقا شدند
حضور نایب رئیس کمیته ملی پارالمپیک در سمینار ورزش بانوان آسیا
ورزشگاه میزبان ایران در جام جهانی تغییر حالت داد
در رسانه‌های دنیا هم نمی‌توان مغایر سیاست‌ها و ضوابط عمل کرد
شفافیت با مردم به‌جای افزایش قیمت بنزین
آژیرهای خطر در بحرین و کویت به صدا درآمدند
فرانسه کاردار ایران را احضار کرد
ارائه خدمات «وای‌فای» در پایانه‌های مرزی و موکب‌های اربعین
الحیه خطاب به اشغالگران: ما صاحب آرمان فلسطین هستیم
از همه ظرفیت‌های تقنینی و نظارتی برای صیانت از حقوق ملت در سیاست خارجی استفاده میکنیم
تکذیب گسترده نمایندگان ادوار مجلس از بیانیه «جنگ نمیخواهیم» / بیانیه‌ای که امضاکنندگانش را غافلگیر کرد
انفجارهای بسیار شدید در بندر عقبه اردن
انهدام آشیانه پهپادهای MQ۹ و سایت راداری بردبلند توسط سپاه
تیغ یمنی بر روی شاهرگ سعودی‌ها / باب المندب تنگه هرمز دوم برای استکبار جهانی
اصلاح‌طلبان همچنان «مخالف» را جنگ‌طلب می‌بینند / چرا «صلح‌خواهی» بدون بازدارندگی، راهی به بیراهه است؟
دیدار سفرای ایران در ایتالیا، فرانسه و انگلیس با عراقچی
واکنش ترامپ به افزایش تلفات نظامیان آمریکایی در تجاوز به ایران
۸ نفر از روسای دانشگاه آزاد اسلامی در استان‌ها ابقا شدند
کاهش طول دوره دکتری با تعیین استاد راهنما از ابتدای تحصیل
در دانشکده مدیریت، کارمندی که از قانون دفاع کرد، توبیخ می‌شود!
دستاورد محققان امیرکبیر برای کاهش مصرف انرژی در شبکه‌های ۵G
کارت آزمون دستیاری منتشر شد/فرایند پذیرش داوطلبان
آغاز ثبت‌نام کاروان بزرگ دانشجویی پیاده‌روی اربعین حسینی
تغییر در فرایند پذیرش دانشجو معلمان ۱۴۰۵
پردیس‌های خوابگاهی؛ راهکاری برای ارتقای کیفیت زندگی دانشجویان
مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان:
ماندگاری ۸۲ درصدی نخبگان در کشور؛ ۴۲۰ دانش آموخته برتر جذب شدند
دستور وزیر علوم برای بررسی جابجایی یکی از کارکنان دانشگاه علامه
مقاومت برخی مدیران دانشگاه ها در بازگشت به آموزش حضوری
آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب فردا برگزار می‌شود
جزئیات و نحوه استفاده از مرخصی تابستانی دانشگاهیان اعلام شد
جلسه شورای فرهنگی دانشگاه آزاد با ترکیب جدید اعضای حقیقی برگزار شد
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ در دهه اول مرداد اعلام می شود
از اجرای طرح نوین تغذیه تا بازسازی روانی-اجتماعی دانشگاه‌ها در دوران پساجنگ
بازدید رهبر شهید از پژوهشگاه رویان نماد قدردانی از جامعه علمی کشور بود
ضربه تازه دولت ترامپ به دانشجویان بین‌المللی
آغاز یازدهمین دوره طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top