تاریخ انتشار: دوشنبه 1395/12/09 - 12:07
کد خبر: 228358

یک ابهام بزرگ در IPC

در حالی شمارش معکوس برای اجرای مدل جدید قراردادهای نفتی ایران که اکنون با نام مدل "بیع متقابل پیشرفته" و پیش از این با نام مدل "IPC" معروف بود، آغاز شده که هنوز ابهامات اجرای چنین مدل قراردادی با وجود ده‌ها تغییر و اصلاح در آن پابرجاست.

خبرنامه دانشجویان ایران: یکی از مهمترین ابهامات اجرای مدل قراردادی IPC، وضعیت قراردادهای نفتی در صورت بازگشت مجدد تحریم ها است. با وجود تذکرات متعدد کارشناسان، تدبیر خاصی برای این موضوع در مصوبه دولت درباره مدل جدید قراردادهای نفتی اندیشیده نشده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، مدل جدید قراردادهای نفتی ایران با به نتیجه رسیدن مذاکرات شرکت ملی نفت ایران با شرکت توتال فرانسه برای امضای قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی و یا با برگزاری نخستین مناقصه بین المللی نفتی ایران برای واگذاری توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی، اجرایی می شود.

در حالی شمارش معکوس برای اجرای مدل جدید قراردادهای نفتی ایران که اکنون با نام مدل "بیع متقابل پیشرفته" و پیش از این با نام مدل "IPC" معروف بود، آغاز شده که هنوز ابهامات اجرای چنین مدل قراردادی با وجود ده‌ها تغییر و اصلاح در آن پابرجاست.

یکی از مهمترین ابهامات اجرای این مدل قراردادی، وضعیت قراردادهای نفتی در صورت بازگشت مجدد تحریم ها است. با وجود تذکرات متعدد کارشناسان، تدبیر خاصی برای این موضوع در مصوبه دولت درباره مدل جدید قراردادهای نفتی اندیشیده نشده است.

این امر می تواند خسارات سنگینی به کشور تحمیل کند چرا که با امضای قراردادهای جدید نفتی، اگر در طی مدت اجرای این قراردادها با سیاست های یکجانبه و خصمانه برخی کشورهای غربی از جمله امریکا، تحریم هایی علیه کشورمان اعمال شود، شرکت نفتی خارجی می تواند این تحریم ها را جزو شرایط فورس ماژور تلقی کرده و تمامی اقدامات توسعه ای خود را متوقف کند و حتی بابت سرمایه گذاری هایی که انجام داده از ایران درخواست غرامت کند.

طبق نظر کارشناسان امر، می بایست در متن قرارداد صراحتا بیان شود که تحریم جزو شرایط فورس ماژور قرار ندارد اما این موضوع در مدل جدید قراردادهای نفتی دیده نشده است. در این صورت، در زمان بازگشت تحریم ها، نه تنها شرکت های خارجی به بهانه اینکه تحریم جزو شرایط فورس ماژور است، از انجام تعهدات خود در قبال پروژه های ایران سرباز می زنند بلکه ایران تا سالها نمی‌تواند برای توسعه آن میادین اقدامی کند؛ زیرا مطابق قرارداد، آن میادین در اختیار شرکت های خارجی است و ایران حق ورود به آن را ندارد. در صورتی که ایران در این شرایط بخواهد نسبت به توسعه این میادین اقدام کند، اختلاف با شرکت های خارجی به دادگاه های بین المللی خواهد کشید و باید در انتظار آرای سنگینی بر ضد ایران مثل آنچه در قرارداد کرسنت مطرح شده باشیم.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ایران چگونه چشم پدافند هوایی ارتش آمریکا را کور کرد؟+تصاویر
درباره تغییر دکترین هسته‌ای تصمیم جدیدی گرفته نشده است
جنگ ایران به سفرهای دریایی جهان رسید
اعتراضات مردمی در آلبانی به درگیری کشیده شد
امگا ۳ ممکن است مدت بقای بیماران سرطان پیشرفته را بهبود بخشد
نسل زد اروپا علیه دولت‌ها به خیابان آمد
مرتس و صورت‌حساب جنگ علیه ایران / از حمایت از جنگ تا شکایت از هزینه‌ها
۲۶۳ امین شماره نشریه دانشجویی سمعک منتشر شد+ دانلود
بازتاب دیدار فرماندهان ارشد نظامی با رهبر انقلاب در رسانه‌های جهان
آرش جنابیان عضو کمیسیون پزشکی فدراسیون جهانی کاراته‌ شد
ارتش: آتش‌سوزی یک نفت‌کش متخلف دیگر در شرق تنگه هرمز
سناتور آمریکایی خطاب به ترامپ: همین حالا به جنگ ایران پایان بده
هنوز پاسخی به نامه ونس ندادم/ تصمیم جدیدی درباره تغییر دکترین هسته‌ای اتخاذ نشده است
ادامه ادعاهای سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
عراقچی: فعلاً برنامه‌ای برای دیدار با مقام‌های آمریکایی نداریم
سرلشکر رضایی: اگر شروط ایران محقق شود، راه دیپلماسی باز است
بانک جدید اهداف و دارایی‌های دشمن در دستور کار است
بذرپاش: فرمانده کل قوا باگشودن دست نیروهای مسلح بازدارندگی را ارتقا داد
ضرورت تبدیل رهنمودهای رهبر انقلاب به اقدامات اجرایی
واکنش احمد جوان پس از طلای جهان؛ باورم نمی‌شد
خدا را شکر شرمنده مردم نشدم
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top