تاریخ انتشار: چهارشنبه 1396/01/02 - 11:05
کد خبر: 230563

خانواده لوینسون از ایران شکایت کرد

نیویورک‌تایمز شکایت این خانواده از ایران را امری «غیرمعمول» توصیف کرده است، چراکه ایران بارها اعلام کرده که از سرنوشت این فرد اطلاعی ندارد و آمریکا نیز هیچ مدرکی دال بر اطلاع ایران از وضعیت لوینسون ارائه نکرده است.

خبرنامه دانشجویان ایران: خانواده یک عامل اطلاعاتی که در جریان مأموریتی از سوی سیا به ایران سفر کرده و اکنون مدت‌هاست خبری از او در دست نیست، از تهران شکایت کرد.

به گزارش خبرنامه دانشجویان ایران به نقل از فارس، خانواده «رابرت لوینسون» عامل اطلاعاتی آژانس مرکزی اطلاعاتی آمریکا (سیا) که یک دهه است ناپدید شده، با متهم کردن ایران به پنهان کردن اطلاعات مربوط به گم شدن این فرد، از تهران شکایت کرده‌اند.

به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، این شکایت روز سه‌شنبه در دادگاه فدرال واشنگتن ثبت شده است و هدف از آن دریافت مقدار نامشخصی غرامت از ایران با متهم کردن جمهوری اسلامی به اطلاع از سرنوشت لوینسون است.

لوینسون کارمند سابق اف‌بی‌آی (اداره فدرال تحقیقات آمریکا) در سال 2007 برای انجام یک مأموریت به سفارش سازمان سیا (آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا) راهی ایران شده بود.

مقامات آمریکایی مدعی‌اند که او به جزیره کیش سفر کرده و در آنجا مفقود شده است.

بعد از مفقود شدن لوینسون چند تصویر و یک نوار ویدئویی از وی منتشر شد، در حالی که لباس زندانیان گوانتانامو را بر تن داشت.

مقامات آمریکایی بر اساس صدای پس زمینه ویدئو و شواهد دیگر،‌ می‌گویند این تصاویر در ایران ضبط نشده و احتمالا مربوط به افغانستان یا پاکستان است.

در حالی که آمریکا ابتدا ادعا می‌کرد که لوینسون در یک سفر شخصی و به عنوان گردشگر به ایران سفر کرده، بعدا رسانه‌های آمریکایی تائید کردند که وی به سفارش سیا به ایران آمده بود.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در طول رقابت‌های انتخاباتی مدعی اطلاع ایران از سرنوشت لوینسون شده و دولت «باراک اوباما» را به عملکرد ضعیف در این پرونده متهم کرده بود.

نیویورک‌تایمز شکایت این خانواده از ایران را امری «غیرمعمول» توصیف کرده است، چراکه ایران بارها اعلام کرده که از سرنوشت این فرد اطلاعی ندارد و آمریکا نیز هیچ مدرکی دال بر اطلاع ایران از وضعیت لوینسون ارائه نکرده است.

سال گذشته یک منبع آگاه در وزارت خارجه ایران در مورد لوینسون گفت: «مقامات مختلف آمریکا از جمله در تازه‌ترین مورد سخنگوی کاخ سفید، در اظهارات خود بارها تاکید کرده‌اند این شخص در خارج از ایران رصد شده است.»

وی افزود: «جمهوری اسلامی ایران با رویکرد انسان دوستانه هر نوع همکاری ممکن در جهت کمک به تعیین سرنوشت شخص مزبور را انجام داده است.»

پارسال «جاش ارنست» سخنگوی وقت کاخ سفید در مورد وضعیت لوینسون گفته بود: «همانطور که چند سال هم قبل گفتیم، دلایلی وجود دارد که نشان می‌دهد او دیگر در ایران نیست.»

در دادخواست 14 صفحه‌ای خانواده لوینسون علیه دولت ایران هیچ اطلاعات یا مدرکی که نشانی از اطلاع تهران از وضعیت این عامل اطلاعاتی داشته باشد، وجود ندارد. با این حال، وکیل این خانواده مدعی شده است که اف‌بی‌آی «به این جمع‌بندی رسیده» که ایران تلاش کرده است تا طرف مقابل را در مورد سرنوشت لوینسون فریب دهد.

سخنگوی اف‌بی‌آی حاضر به اظهار نظر در مورد این ادعای وکیل خانواده لوینسون نشده است.

مقامات آمریکایی معتقدند که لوینسون اکنون درگذشته، اما خانواده وی باز هم بدون ارائه مدرکی می‌گویند اعتقاد دارند که او هنوز زنده است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
کدام جنگ بی‌پایان؟
مذاکره عراقچی با آمریکا بدون مجوز و برخلاف عقلانیت بود/ استیضاح وزیر خارجه ثبت شده است
دیدار پزشکیان و رئیس شورای اروپا
خودکشی ۸ ملوان نیروی دریایی آمریکا در جریان مأموریت رزمی علیه ایران
ابراز نگرانی هند از تحریم‌های آمریکا علیه روسیه و ایران
آغاز سال تحصیلی و افتتاح مدرسه جدید شجره طیبه میناب +عکس
کاناوارو: ایران ازبهترین تیم‌های آسیاست/ شومورودوف: هدفمان پیروزی است
روبیو: توافق با ایران نیازمند زمان و تلاش بسیار است!
طلای ناگویا بر گردن دومین کاراته‌کای قم
۹۸۸ حمله هوایی و موشکی سعودی به یمن
سرلشکر رضایی: دیپلماسی جدید ایران به گذشته برنخواهد گشت
تیم ملی جای جوان‌گرایی نیست/ با ازبکستان آماده جام ملت‌ها می‌شویم
جدیدترین اقدام خصمانه کانادا علیه ایران
انتقاد عراقچی از مماشات اروپایی‌ها از جمله آلمان با قلدری‌های آمریکا
تبادل پیام میان ایران و امریکا دو ساعت به طول انجامید
آخرین تمرین تیم ملی پیش از دیدار با ازبکستان برگزار شد
عارف: امیدواریم در روزهای آینده مبلغ کالابرگ افزایش یابد
قالیباف: رئیس‌جمهور صدای قدرتمند ایران بود
حملات دوباره موشکی و توپخانه‌ای عربستان به صعده یمن
میثاق دانشجویان دانشگاه‌های تهران با شهدای مدرسه میناب
امضای توافق نامه ایران و کره جنوبی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top