تاریخ انتشار: یکشنبه 1396/05/01 - 03:51
کد خبر: 241546

گله چیت‌چیان از یارانه‌ها

چیت چیان در پاسخ به این سوال که آیا اجرا نشدن کامل قانون هدفمندی یارانه‌ها برای صنعت آب و برق یک چالش به حساب می‌آید، افزود: بله، هدف قانونگذار از تصویب هدفمندی یارانه‌ها این بود که قیمت‌ها به سطح معقولی برسد که بنگاه‌های عرضه کننده این خدمات بتوانند هزینه‌ها را از مردم دریافت کنند و در برابر آن دولت نیز هدفمندی یارانه‌ها را اجرا کرد تا افزایش قیمت را جبران کند.

خبرنامه دانشجویان ایران: وزیر نیرو گفت: هدف قانونگذار از تصویب هدفمندی یارانه‌ها این بود که قیمت‌های انرژی به سطح معقولی برسد تا هزینه‌ها از مردم دریافت شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، حمید چیت چیان افزود: ظرفیت‌های بسیار بالایی در صنعت آب و برق وجود دارد و این دو صنعت کمترین وابستگی را به خارج از کشور دارد، اما با چالش‌های بزرگی دست و پنجه نرم می‌کند.

وی بزرگترین نعمت در این دو صنعت را برخورداری از مدیران ارزشمند و توانمند دانست و گفت: در 15 سال اخیر اقلیم خشکسالی بسیار نگران کننده‌ای را تجربه کرده ایم.

وزیر نیرو افزود: برغم مشکلات موجود وزارت نیرو خود را ملزم به ارائه خدمات آب و برق و توسعه خدمات شبکه فاضلاب می‌داند و توفیقات بسیار خوبی در این زمینه کسب کرده است.

چیت چیان تاکید کرد: هزینه هایی که این دو صنعت برای ارائه خدمات می‌کند بسیار بیشتر از درآمدی است که از فروش این خدمات حاصل می‌شود و سال‌های زیادی است که بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال 89 دائماً منابع وزارت نیرو در قیاس با خدماتی که ارائه می‌دهد محدودتر می‌شود و این یک چالش اقتصادی است.

وی گفت: در سالیان گذشته برغم مشکلات زیادی که صنعت آب و برق با آن مواجه بوده کیفیت و کمیت خدمات به مردم کاهش پیدا نکرده بلکه هر آن این کیفیت و کمیت ارتقاء یافته است به طور مثال در 4 سال گذشته ما بیش از 4 و نیم مشترک جدید برق و 2 میلیون و 190 هزار مشترک جدید آب جذب کردیم.

وزیر نیرو افزود: همچنین تعداد قابل توجهی تصفیه خانه، توسعه شبکه، احداث شبکه، نیروگاه‌ها و احداث پست‌ها انجام شده و مردم از کیفیت بهتری نسبت به قبل در این زمینه برخوردارند.

چیت چیان تاکید کرد: میزان خاموشی‌ها بسیار نسبت به 4 سال گذشته کاهش یافته و از طرفی میزان قطعی آب نیز کاهش قابل توجهی دارد گرچه حوادث پیش می‌آید.

وی افزود: میزان بسیار زیادی بدهی به شرکت‌های خصوصی که برق تولید می‌کنند و در اختیار شبکه قرار می‌دهند و ما به مشترکین خود می‌فروشیم، داریم و به شرکت‌های خصوصی، سازندگان تجهیزات نیروگاهی مانند پست ها، کابل ها، دکل ها، انواع تابلوهای برق، لوله و اتصالات و تصفیه خانه‌ها و همچنین شرکت هایی که پیمانکاری انجام می‌دهند، بدهکاریم.

وزیر نیرو گفت: نگذاشتیم خدمات صنعت آب و برق با وجود این مشکلات افول کند بلکه افزایش یافته، اما این افزایش ارائه خدمات با افزایش بدهی صنعت برق به بخش خصوصی مواجه است.

چیت چیان افزود: علاوه بر درآمدهایی که صرف هزینه‌های صنعت آب و برق شد از روش‌های دیگری هم مانند اسناد خزانه اسلامی، صکوک اجاره، اوراق مشارکت و انواع مکانیزم‌های مالی توانستیم این مشکلات را پوشش دهیم.

وی تاکید کرد: بهره وری صنعت آب و برق را با کاهش هزینه‌ها ارتقاء دادیم به طور مثال میزان تلفات شبکه توزیع برق از 15 و 2 دهم درصد به 10 و 7 دهم درصد رسید یعنی 4 و نیم درصد کمتر شد که این موضوع به اقتصاد صنعت کمک کرده و هزینه‌ها را کاهش داده است.

چیت چیان افزود: از نیروگاه‌های موجود توانستیم 940 مگاوات برق بیشتر تولید کنیم و توانستیم از نیروگاه‌های داخلی بیشتر استفاده کنیم و واردات را کاهش دهیم که این نیز موجب کاهش هزینه‌ها شده است.

وی افزود: در چهار سال گذشته تحقیقات نزدیک به 40 فناوری جدید در کشور شروع شد و هم اکنون از آن‌ها استفاده می‌کنیم مانند ساخت انواع تصفیه خانه ها، ساخت نیروگاه‌های 25 مگاواتی، 45 مگاواتی، استفاده از فناوری جدید در نیروگاه‌های گازی با ظرفیت 160 مگاوات که به 180 مگاوات ارتقاء پیدا کرد و راندمان این نوع نیروگاه‌ها 5 درصد افزایش یافت و استفاده از انواع کابل ها، ساخت سیستم‌های GIS 63 کیلوولت از آن جمله است.

وزیر نیرو گفت: از طرق مختلف توانستیم فاصله بین درآمد و هزینه را کاهش دهیم، اما هنوز راه زیادی تا تعادل منطقی باقی مانده که مهمترین آن اصلاح نظام قیمت و تعرفه‌های منطقی است.

چیت چیان در پاسخ به این سوال که آیا اجرا نشدن کامل قانون هدفمندی یارانه‌ها برای صنعت آب و برق یک چالش به حساب می‌آید، افزود: بله، هدف قانونگذار از تصویب هدفمندی یارانه‌ها این بود که قیمت‌ها به سطح معقولی برسد که بنگاه‌های عرضه کننده این خدمات بتوانند هزینه‌ها را از مردم دریافت کنند و در برابر آن دولت نیز هدفمندی یارانه‌ها را اجرا کرد تا افزایش قیمت را جبران کند.

وی گفت:، اما یارانه‌ها به مردم داده شد و در همان سال 89 قیمت‌های حامل‌های انرژی و آب مقداری افزایش یافت در حالی که قانونگذار حکم کرده بود این قیمت‌ها بتدریج تا پایان 5 سال افزایش یابد و به قیمت‌های واقعی برسد که چنین نشد، سال به سال هزینه‌های صنعت افزایش پیدا کرد و چون حقوق‌ها افزایش یافت قیمت‌ها تحت تأثیر تورم افزایش یافت، اما درآمد‌ها ثابت ماند و شکاف زیادی بین درآمد و هزینه بوجود آمد.

 

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
«کارت امید مادر» شارژ شد
تعداد مصدومان حادثه شهرک شمس آباد به ۲۱نفر رسید
توافق نزدیک است!
واکنش تند رضاییان به استقلالی‌ها
مذاکره با تل‌آویو، چیزی جز شرم و تحقیر برای لبنان ندارد
از تخریب حرم و مجازات اعدام برای زیارت تا راهپیمایی میلیونی اربعین
شرط تداوم یارانه نقدی و کالابرگ اقامت در ایران است
مطالب خارج از مراجع رسمی فاقد سندیت است
سنگر خیابان را باشکوه‌تر از قبل حفظ می‌کنیم
رئیس‌جمهور به دنبال توافقی مرده است
ادامه ادعاهای سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
مذاکرات با ایران هم‌اکنون در حال انجام است!
روابط ایران و عراق در بهترین وضع خود قرار دارد
چیزی به ایران نمی‌رسد
جنبش حماس از پایبندی به توافقات مرحله دوم آتش‌بس خبر داد
ادعای استعفای رئیس‌جمهور واهی و کذب محض است
سردار کرمی: در کمین تروریست‌ها و آماده پاسخ قاطعیم
۱۹۰ واحد مسکن استیجاری آماده واگذاری به زوج‌های جوان است
کیف پول ایران؛ انجام تراکنش‌های مالی بدون نیاز به اینترنت
حسام؛ سامانه جدید بانک مرکزی برای ساماندهی حساب‌های بانکی
توصیه مهم برای بازگشت زائران اربعین؛ مرز خروجی را تغییر ندهید
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
کلید نهایی پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحمیل ۸۰۰ دانشجوی پزشکی به دانشگاه
طرح جدید تغذیه دانشجویان هنوز نهایی نشده
برخی دانشجویان بین الملل علاوه بر فارسی حتی به انگلیسی هم مسلط نیستند
توانمندسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار دانش‌بنیان
باید از ظرفیت ایرانیان خارج کشور حداکثر استفاده را برد
اسامی منتخبان دور دوم انتخابات شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس اعلام شد
واکنش معاون وزیر بهداشت به رای دیوان عدالت اداری درباره انفصال از خدمت
شروط جدید وزارت بهداشت برای ایجاد رشته و دوره جدید علوم پزشکی
نخستین سامانه جامع شهدای دانشجو رونمایی می‌شود
پژوهشگران دانشگاه تهران عملکرد ترانزیستورهای نسل آینده را بهبود دادند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top