تاریخ انتشار: پنجشنبه 1396/06/23 - 16:45
کد خبر: 245430

فردوسی زنده می‌شود!

دبیر کل بنیاد فردوسی آنلاین از راه اندازی کانون نقالی، پرده خوانی و شاهنامه خوانی با همکاری بزرگان و پیشکسوتان این عرصه و با هدف احیای هنر سنتی و زیبای پرده خوانی و نقالی خبر داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از جام جم آنلاین، یاسر موحدفرد در حالی این خبر را اعلام می‌کند که نسل جوان به دلایل مختلف از مطالعه مستقیم آثار کهن و گنجینه تاریخ ادبیات فاصله گرفته است و شاید بتوان با هنرهایی همچون نقالی و پرده خوانی در فرصت‌های مختلف بخشی از این گنج گرانبها را به آنها انتقال داد و فردوسی در اندیشه آنها زنده شود.

راه اندازی و فعالیت متمرکز کانون نقالی و پرده خوانی را باید در کنار ثبت جهانی آن در یونسکو به فال نیک گرفت، در تاین رابطه دبیر کل بنیاد فردوسی به خبرنگار ما گفت: این کار با هدف ترویج فرهنگ نقالی و پرده خوانی، آموزش آموزه‌های اخلاقی شاهنامه بر اساس سند ثبت جهانی هنر نقالی در یونسکو به عنوان نیای نمایش ایرانی البته با همکاری خانه تاتر، مرکز هنرهای نمایشی، سازمان میراث فرهنگی و بنیاد فردوسی شکل گرفته است.

موحدفرد در ادامه یادآور شد: بر پایه ثبت جهانی هنر نقالی در یونسکو، کانون نقالی، پرده‌خوانی و شاهنامه‌خوانی بنیاد فردوسی در شامگاه 16 شهریورماه 1396 با حضور نقالان برجسته ایران راه‌اندازی شد. این هنر حیطه‌های مختلفی دارد ازجمله شاهنامه‌خوانی، حماسه خوانی، منقبت خوانی ( نقل مذهبی ) و پرده‌خوانی.

وی ارتباط هنر نقالی با دنیای جوان امروز را این‌طور توضیح داد: هنر قصه‌گویی بسیار ارجمند است و در کنار آن بدست آوردن آموزه‌های اخلاقی و پند و اندرز بسیار حائز اهمیت است. ایران شاعران و ادیبان بزرگی چون فردوسی، سعدی و مولوی داشته است که هر کدام داستانهای زیبایی در قالب نثر به یادگار گذاشته اند و با کمک نقال و نیز به روز شدن و استفاده از فن آوری‌های مختلف در عرصه نمایش می‌توان آنها را به نسل امروز انتقال داد.

دبیرکل بنیاد فردوسی همچنین گفت: بنیاد فردوسی کارهای پژوهشی بزرگی در دست اقدام دارد و به غیر از چند کتابی که توسط این بنیاد در زمینه مجموعه مقاله‌های فردوسی شناسانه منتشر شده است، مجموعه مقاله‌های دیگری نیز آماده چاپ است و یا طرح‌هایی داریم مانند دانشنامه شاهنامه فردوسی و یا دانشنامه فرهنگ پهلوانی که در صورت فراهم شدن اعتبارات لازم می‌تواند تحولی در این عرصه ایجاد کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
 آیا امکان تصرف جزیره خارک وجود دارد؟
فشارهایی جدید و مضاعف بر اقتصاد آمریکا و اروپا
زاکانی: آیین تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب در دهه دوم محرم برگزار می‌شود
اعلام وضعیت اضطراری یک جنگنده اف-۳۵ آمریکا بر فراز امارات
 قیمت نفت آمریکا ۸۵ دلاری شد!
سراب مذاکره / هدف اصلی آمریکا حفظ نظم کنونی جهان با محوریت آمریکاست!
کامبک کره‌جنوبی مقابل جمهوری چک/ نماینده آسیا قدرتمند ظاهر شد
گزارش تصویری | تصاویری از افتتاحیه بیست و سومین دوره رقابت‌های فوتبال جام جهانی ۲۰۲۶
فیلم | خضریان: دشمن نه تنها به دنبال توافق نیست، بلکه در حال طراحی یک تهاجم وسیع است
فیلم | میناب به ایران جان داد
 گزارش تصویری | از کلاس عشق تا مکتب ایثار
تعیین اعضای جدید شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا (س)
علوم انسانی وقتی با واقعیت‌ها قهر می‌کند فاجعه رخ می‌دهد
گروه‌های سرود به زیر ساخت‌ها می‌روند
حمله دشمن آمریکایی به یک لنج باری متعلق به اهالی سیریک در دریای عمان
تکرار تاریخ پس از ۱۶ سال
نیروهای مسلح به هرگونه تهدید پاسخ پشیمان کننده خواهند داد
دروغ‌های نتانیاهو نمی‌تواند جنایات گسترده وی را پنهان کند
هشدار امنیتی سفارت آمریکا در اردن به اتباع خود
سقف افزایش شهریه دانشگاه‌های غیردولتی بر اساس نرخ تورم تعیین می شود
تهاجم پهپادی ارتش علیه ناوگان پنجم آمریکا در بحرین
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top