تاریخ انتشار: پنجشنبه 1396/07/27 - 08:40
کد خبر: 248246

پول مردم خرج قاچاق است

درحالی که بسیار ی از دستگاهها مخاطرات ورود کالای قاچاق به کشور همچون از بین رفتن اشتغال و تولید داخل را مطرح کرده اند، اما هنوز نقش مردم در مبارزه با قاچاق کالا به درستی تبیین نشده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، تاثیر قاچاق کالا بر تولید و اشتغال و راهکارهای مقابله با آن  همواره یکی از چالشها و نقاط کانونی مورد بحث کارشناسان و مسئولان مختلف کشور بوده است.  همواره بر این نکته تاکید شده است که با ورود کالای قاچاق به کشور اشتغال و تولید داخل مورد هجمه قرار می‌گیرد، خود مردم نیز بر این موضوع اذعان دارند اما در مقام عمل شاهد هستیم که یک اشتیاق زاید الوصفی برای استفاده از کالای قاچاق وجود دارد.

امروز با مشخص شدن اثرات جبران ناپذیر قاچاق کالا بسیاری از دستگاههای اجرای کشور برای مبارزه تمام قد با قاچاق پیش قدم شده اند، از سالها قبل ستاد مبارزه با قاچاق کالا تشکیل شد و بعد از طی چند دوره و ایجاد هماهنگی بین دستگاهای متولی نهایتا یک عزم مشترک برای مبارزه با قاچاق شکل گرفت. در سنوات اخیر نیز هرچند تشکیکهای مشخصی در خصوص رقم قاچاق کالا مطرح شده است اما بنا بر اعلام دولت رقم قاچاق کالا از 25 میلیارد دلار به حدود 12 میلیارد دلار کاهش یافته است.

در این بین یک نکته حائز اهمیت وجود دارد که همچنان به عنوان چالش اصلی مبارزه با قاچاق تلقی می‌شود. سوال اصلی که وجود دارد این است که مردم به عنوان مصرف کننده  چه نقشی در مبارزه با پدیده شوم قاچاق کالا دارند. در واقع هرچند به صورت ظاهری دستگاههای اجرایی و نهادهای متولی اقداماتی را در حوزه مبارزه با قاچاق ترتیب داده اند اما باید به این نکته اذعان داشت که در حوزه مصرف کننده و مردم فعالیت موثری جهت فرهنگ سازی عدم استفاده از کالای قاچاق شکل نگرفته است.

اگر کمی عملیاتی به این موضوع نگاه شود می‌توان عطش افسار گسیخته مردم برای تهیه کالای قاچاق را علت اصلی تداوم این پدیده شوم تلقی کرد، این عطش یقینا نابود کننده اشتغال و تولید داخلی کشور می‌باشد. امروز انواع کالاهای با سو استفاده از معافیتهای مختلف و به شکل قاچاق  چه از طریق مناطق آزاد و چه از طریق بازارچه های مرزی و ته لنجی وارد کشور می‌شود. در طول سال تعداد زیادی از مردم به مناطقی مسافرت می‌کنند که یک سری معافیت برای ورود کالا در آنها در نظر گرفته شده است و مصرف کننده ترجیح میدهد از این فضا برای تهیه کالای مورد نیاز خود استفاده کند خود این روند تداوم‌بخش ورود کالای قاچاق به کشور است.کالای قاچاق در گلوگاههای خاص  ساماندهی شده و مصرف کننده نهایی مستقیم یا غیر مستقیم برای تهیه کالای خود به آنها رجوع می‌کند.

به عنوان یک مثال در تبیین نقش مردم در مبارزه با قاچاق می‌توان به ورود کالا با استفاده از رویه مسافری اشاره کرده که با سو استفاده از معافیتهای مسافری  مقدار زیادی کالای قاچاق وارد کشور  می‌شود. به این ترتیب که معافیت در نظر گرفته شده برای معافیت مسافری تنها 1 میلیارد دلار بوده در حالی که بر اساس آمارها حدود 3.8 میلیارد دلار کالا وارد کشور شده و عملا 2.8 میلیارد دلار از طریق این رویه کالا قاچاق شده است، مشخصا در این میان خود مردم با میل به استفاده از کالای قاچاق نقش اساسی را ایفا کرده اند.

وقتی مردم حاضرند برای کالای قاچاق پول خود را صرف کنند، شکل گرفتن وضعیت بغرنج امروز کشور درحوزه قاچاق امر دور از ذهنی نیست. فراموش نکنیم تا زمانی که خود مردم به این نتیجه نرسند که به جای استفاده از کالای قاچاق باید از کالای داخلی یا وارداتی قانونی استفاده کنند عمده تلاشها در مبارزه با قاچاق کم اثر خواهد بود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
هشدار نسبت به خطرات مرگبار ویروس ابولا
افشای جزئیات جدیدی از موج جاسوسی اسرائیل علیه مقامات آمریکایی
مقر فرماندهی ارتش اسرائیل هدف حزب الله قرار گرفت
تعلل مدیریتی در جنگ اقتصادی
هشدار صریح و جدی ایران در شورای حکام آژانس
رئیس دفتر رهبر شهید: رهبر شهید در دنیا بی‌نظیر و جامع فضایل بودند
شرکت‌های هواپیمایی جهان در آستانه افزایش قیمت بلیت
تحلیلگر هلندی: ترامپ به ایران باخت
توسعه کریدورهای تجاری گام مهم برای خنثی سازی محاصره
رسانه عبری: ترامپ به دنبال روزنه‌ای برای فرار از جنگ با ایران است
قدردانی وزیر کشور از نقش فعال پاکستان در میانجی‌گری
رضایی: ایران دیگر در برابر هیچ شرارت و بی‌نظمی خویشتن‌داری نمی‌کند
آغاز پذیرش حوزه‌های علمیه خواهران در سال تحصیلی جدید
اعلام آمادگی روسیه برای بازسازی زیرساخت‌های آسیب‌دیده ایران در جنگ
پزشکیان: امروز بیش از هر زمان به مدارا و همکاری نیاز داریم
پاسخ کوبنده حزب‌الله: ۲۵ عملیات نظامی در یک شبانه‌روز
برنامه توسعه گردشگری دریامحور در جنوب کشور
نسخه جدید دولت برای رونق گردشگری داخلی
مشاور ارشد سیاست‌گذاری هوش مصنوعی هم کابینه ترامپ را ترک می‌کند
ستارگان فوتسال ایران برای بزرگداشت شهید امیر موسوی به قم می‌آیند
صدای انفجار در خارک مربوط به خنثی سازی مهمات است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top