تاریخ انتشار: شنبه 1396/08/27 - 19:09
کد خبر: 250470

اظهارات جدید «جهانگیری» درباره مسکن‌های آسیب‌ دیده

اسحاق جهانگیری گفت:‌ وقتی که ساختمانی احداث می‌شود باید از استحکام لازم برخوردار باشد و نباید از کنار این موضوع که ساختمان های نوساز دچار آسیب می شوند به سادگی عبور کنیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از  تسنیم، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور امروز در جلسه ستاد مدیریت بحران کشور عصر امروز (شنبه) ضمن تسلیت ایام رحلت پیامبر مکرم اسلام (ص)، شهادت امام حسن مجتبی(ع)، شهادت امام رضا (ع) و نیز تسلیت بخاطر درگذشت جمعی از هموطنانمان در استان کرمانشاه، از همه دستگاه ها و نهادهایی که برای امداد رسانی و کمک به زلزله زدگان در استان کرمانشاه با تمام توان حضور پیدا کردند قدردانی کرد و گفت: هلال احمر، ارتش، سپاه و همه دستگاه‌های اجرایی مردانه پای کار آمدند و مردم نیز همه آنچه در توان داشتند به صحنه آوردند تا بخشی از آلام مردم زلزله زده کاهش پیدا کند.

وی با اشاره به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی در خصوص آغاز فصل سرما و بارش‌ها در غرب کشور بر ضرورت سرعت بخشیدن به روند اسکان زلزله زدگان در استان کرمانشاه تاکید کرد و گفت: اسکان کسانی که خانه‌هایشان بر اثر زلزله تخریب شده باید با سرعت هر چه بیشتر انجام شود به گونه‌ای که مردم برای فصل سرما و زمستان دغدغه‌ای نداشته باشند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در نخستین دقایق پس از وقوع زلزله مبنی بر لزوم بسیج همگانی برای امداد رسانی به زلزله زدگان، خاطر نشان کرد: در کنار وظیفه اداری مسئولین کشور، وظیفه دینی و اخلاقی نیز حکم می‌کند که همه با جدیت پای کار بایستیم و در شرایط سخت به هموطنانمان خدمت گزاری کنیم چرا که مردم نیز انتظار دارند که مسئولین در این گونه حوادث مشکلات آنها را مرتفع سازند.

جهانگیری همچنین با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای کمک رسانی به زلزله زدگان و آوار برداری در بیش از 1900 روستا و چندین شهرستان استان کرمانشاه، تصریح کرد: اقدامات و تلاش‌های گسترده‌ای در کوتاه‌ترین زمان ممکن صورت گرفت و تلاش‌های فراوانی برای کمک به مردم زلزله زده انجام شد.

وی با تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی صحیح به مردم در خصوص اقدامات صورت گرفته، افزود: از صدا و سیما و همه رسانه‌ها می‌خواهیم که خدمات انجام شده که نشانگر کارآمدی نظام است را به درستی منعکس کند البته ما قصد نداریم که ضعف‌ها و نواقص را کتمان کنیم اما در عین حال باید کارهای مثبت زیادی که انجام می‌شود نیز اطلاع‌رسانی شود تا روند امداد رسانی در فضای مثبت با سرعت بیشتری انجام گیرد و نباید با سیاه نمایی و انکار خدمات ارائه شده به زلزله زدگان کارآمدی نظام را زیر سوال ببریم.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه بی تردید در کنار خدمات و اقدامات انجام شده، نواقص و ضعف هایی نیز وجود دارد، به سفر چندی پیش خود به شهرستان هریس اشاره و خاطر نشان کرد: در این سفر وقتی برای افتتاح یک بیمارستان رفته بودیم، مشاهده کردیم که در کنار این بیمارستان یک بیمارستان دیگر در سال 90 افتتاح شده اما در سال 91 بر اثر زلزله تخریب شده بود و ناچار شده بودند که ساختمان دیگری احداث کنند.

جهانگیری ادامه داد: وقتی که ساختمانی احداث می‌شود باید از استحکام و ایمنی لازم و استاندارد برخوردار باشد و نباید از کنار این موضوع که ساختمان های نوساز دچار آسیب می شوند به سادگی عبور کنیم.

وی اضافه کرد: در این گونه موارد که ساختمان‌های نوساز و یا بناهایی که مستحکم سازی شده اند، تخریب می‌شوند، بدین معناست که اشکالاتی وجود دارد و باید پیمانکاران و سازندگان این گونه بناها مورد بازخواست قرار گیرند که چرا موارد ایمنی در احداث ساختمان‌ها رعایت نشده است.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه ایران کشوری زلزله خیز است و استان های مختلف کشور همواره متحمل خسارات ناشی از زلزله بوده اند، گفت: باید در هر استان ستاد بحران مجهز و قوی وجود داشته باشد و آسیب شناسی دقیقی در خصوص ساختمان ها و بناها صورت گیرد تا اشکالات و ضعف ها برطرف شود.

جهانگیری با اشاره به گزارشات ارائه شده در جلسه از سوی نمایندگان دستگاه ها و نهادهای مختلف از روند امداد رسانی و آوار برداری در استان کرمانشاه، گفت: گزارش‌ها نشان می‌دهد که نیازهای اولیه مردم تا حد زیادی تامین شده است و مرحله بعدی اسکان فوری زلزله زدگان است که مقرر شده روند اسکان موقت و دائم با محوریت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی انجام شود و سایر دستگاه ها و نهادها برای همکاری در این زمینه باید با هماهنگی بنیاد مسکن فعالیت کنند تا از دوباره کاری و موازی کاری پرهیز شود.

وی با اشاره به گزارش وزیر امور اقتصادی و دارایی مبنی بر پرداخت 50 درصد منابع تصویب شده از سوی هیئت دولت تاکنون و نیز آمادگی بانک‌ها برای تخصیص اعتبارات بانکی برای کمک به روند امداد رسانی و اسکان، تصریح کرد: فعال شدن امور زندگی و از سرگیری فعالیت واحدهای اداری و آموزشی در استان کرمانشاه نیز باید بطور جدی در دستور کار قرار گیرد و سازمان تامین اجتماعی باید به کسانی که واحدهای تولیدی و افرادی که شغل آنها با مشکل مواجه شده است بیمه بیکاری پرداخت کند ضمن آنکه راه اندازی واحدهای تولیدی و کشاورزی نیز باید در دستور کار قرار گیرد.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به اعلام آمادگی برخی کشورهای خارجی برای ارسال کمک‌های نقدی و غیر نقدی، خاطر نشان کرد: دولت مقرر کرد که هلال احمر بعنوان یک سازمان بین‌المللی که همواره در حوادث منطقه‌ای در کشورهای مختلف حضور جدی دارد، بتواند کمک‌های کشورهای داوطلب را دریافت کند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای معاون اول قوه قضاییه هم در این جلسه ضمن قدردانی از حضور فعال همه دستگاه‌ها و نهادها برای کمک رسانی به زلزله زدگان، گفت: متاسفانه برخی در فضای مجازی ایجاد نگرانی می‌کنند و موجب می‌شوند که اضطراب و نگرانی‌های مردم با اطلاع‌رسانی‌های منفی تشدید شود.

وی بر ضرورت سرعت بخشیدن به روند امداد رسانی و اسکان مردم در استان کرمانشاه، تاکید کرد و گفت: قوه قضاییه نیز در تلاش است تا خدمات قضایی و پزشکی قانونی را در این استان به نحو مطلوب انجام دهد.

وزیر کشور نیز در این جلسه گزارشی از اقدامات صورت گرفته از نخستین لحظات وقوع زلزله در استان کرمانشاه ارائه کرد و گفت: با وجود آنکه وسعت جغرافیایی آسیب های ناشی از زلزله بسیار زیاد بود، از نخستین ساعات وقوع زلزله ستادهای استانی و شهرستانی تشکیل شد و عملیات بازگشایی راه ها و اقدامات اولیه برای برقراری آب، برق و گاز آغاز گردید و همه دستگاه های امداد رسان به منطقه اعزام شدند.

رحمانی فضلی افزود: نخستین مرحله نجات جان افراد بود که در همین راستا 7800 مصدوم بلافاصله به مراکز درمانی و بیمارستان ها منتقل شدند و کار امداد و نجات و آوار برداری با جدیت دنبال شد و تامین امکانات اولیه نظیر غذا، دارو و چادر در دستور کار قرار گرفت.
رییس جمعیت هلال احمر هم در این نشست گزارشی از اقدامات صورت گرفته این سازمان از لحظات اولیه وقوع زلزله ارائه کرد و گفت: بلافاصله پس از این حادثه، گروه های واکنش سریع و درمان اضطراری به منطقه اعزام شدند و نجات جان افراد و تامین اسکان و تغذیه با جدیت دنبال شد.

پیوندی از توزیع بیش از 60 هزار چادر در استان کرمانشاه خبر داد و گفت: کمک های نقدی و غیرنقدی مردمی نیز حجم بسیار بالایی دارد و خوشبختانه برخی کشورها نیز برای کمک اعلام آمادگی کرده اند.

نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گزارشی از اقدامات درمانی انجام شده و اعزام 7350 مصدوم ظرف 20 ساعت و اعزام 107 دستگاه آمبولانس و 19 اتوبوس آمبولانس به منطقه ارائه کرد و گفت: در حال حاضر 802 نفر بستری هستند و بقیه افراد مداوا و مرخص شده اند و 1000 مورد عمل جراحی انجام شده و 200 تن دارو و تجهیزات ارسال شده و خوشبختانه برای تامین دارو، خون و فرآورده های خونی مشکلی وجود ندارد.

وی همچنین از حضور 100 تیم واکنش سریع درمانی خبر داد و گفت: 6 بیمارستان صحرایی مجهز با همکاری ارتش، سپاه و هلال احمر در منطقه مستقر شد و 40 تیم حمایت روانی نیز در حال فعالیت هستند.

رییس ستاد مدیریت بحران کشور هم گزارشی از آخرین آمار درگذشتگان ارائه کرد و خواستار حضور مراکز ارزیابی و تحقیقاتی برای بررسی و ارزیابی استحکام ساختمان های جدید شد تا مردم از استحکام ساختمان های خود اطمینان حاصل کنند.

در این جلسه همچنین وزرای نیرو، راه و شهرسازی، اطلاعات، آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، رییس کمیته امداد امام خمینی(ره)، رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، رییس سازمان هواشناسی، رییس سازمان بهزیستی، رییس سازمان تامین اجتماعی و نمایندگان ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و ستاد کل نیروهای مسلح هر کدام در سخنانی جداگانه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در راستای امداد رسانی و کمک به زلزله زدگان ارائه کردند و از آمادگی خود برای استمرار کمک ها و حضور همه جانبه خبر دادند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
اسلامی: احداث واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر دنبال می‌شود
بررسی بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴ در شورای نگهبان به پایان رسید
بقائی: فرانسه در رویکردهای غیرسازنده خود تجدیدنظر کند
اعتراض رسمی تراکتور به حکم کمیته انضباطی
موافقت رهبر انقلاب با تخصیص یک‌میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به حوزه بهداشت و درمان
طلای ناب سلامتی برای نوزاد و مادر
هشدار جدی برنامه جهانی غذا درباره بحران انسانی در افغانستان
بررسی بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴ در شورای نگهبان به پایان رسید
قطار مسافری تهران وان از بهمن‌ راه‌اندازی می شود
انتشار نخستین تصاویر از شلیک سامانه پدافندی ۳۵۸ در سایت هسته‌ای نطنز +فیلم
بررسی تامین امنیت بازار ارز در کمیسیون امنیت ملی مجلس
جلیلی: گفتمان مقاومت یک مسئولیت انسانی و اجتماعی است
نخستین آزمایشگاه مشترک بین دانشگاه تبریز و دانشگاه شیان چین افتتاح شد
بررسی راهکارهای حل ناترازی انرژی در جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس
هاشمی: برای عبور از ناترازی‌ها چاره‌ای جز هوشمندسازی نداریم
مخبر: آینده از آن بخش خصوصی فعال در حوزه فضایی است
عارف: اختلاف بد نیست بلکه باندبازی مشکل‌ساز است
هشدار استاندار تهران به اتباع غیرمجاز
ویروس جدید چینی وارد ایران شده است؟
سفر قریب‌الوقوع «میقاتی» به سوریه
مذاکرات محرمانه آمریکا و اسرائیل با امارات برای اداره غزه
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top